עוגת תפוחים טבעונית משגעת – רכה ואוורירית – ללא גלוטן, ללא קמח
עוד להיט, אמיתי, עוד עוגה סופר מוצלחת, מפנקת והפעם עם תפוחים.
לאוהבי עוגות התפוחים באשר אתם – היכונו לתעופה.
וברור שגם היא עשויה כולה דברים טובים,
היא רכה רכה, אוורירית, טעימה שמביאה רגע של אושר, ממותקת טבעי, ללא קמח, ללא גלוטן –
מי היה מאמין שעוגה יכולה לההפך מאויב לחבר.
יאללה בואו נכין ביחד, מזכירה לכם – תחזירו חיבוק עם תמונה ותיוג לאחר שהכנתם והתאהבתם בה גם.

עוגת תפוחים טבעונית משגעת – רכה ואוורירית – ללא גלוטן, ללא קמח

הכמויות מותאמות לתבנית פיירקס קטנה 16 על 26 ס"מ

המתכון:
מה צריך?

לשכבת הבסיס:
1 כוס שיבולת שועל טחונה לקמח
1 כוס אגוזים טחונים – לוז / מלך / שקדים (אפשרי כמובן גם מיקס שלהם)
1 כפית מלאה אבקת אפייה
1 כפית קינמון
2 כפות סוכר קוקוס / דמררה טבעי
3/4-1 כוס חלב סויה
2 כפות שמן קוקוס נוזלי
1/3 כוס רסק תפוחים
למילוי:
6 תפוחים קלופים וקצוצים דק
1/2 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
חופן אגוזים קצוצים + אגוזים לפיזור מעל הקרם
קרם:

2 אופציות:
1/2 פחית קרם (!!!) קוקוס, לאחר שהות של מינימום יממה בקירור
1/2 כוס אבקת סוכר (ניתן להכין לבד – לטחון סוכר טבעי לאבקה דקיקה)
או
200 גרם אגוזי קשיו
250 גרם גבינת סויה ביתית או קנויה
200 גרם חלב צמחי – מה שאוהבים
1/3 כוס סירופ מייפל טבעי (תטעמו בסיום הכנת הקרם – אם מספיק מתוק לכם)
1 כפית תמצית וניל

1/3 כוס רסק תפוחים – למריחה מעל העוגה האפויה – מתחת למילוי התפוחים – אופציה
איך מכינים?
נתחיל בקרם – איזה שבחרתם.
אם את האופציה הראשונה :
להעביר את תכולת קרם הקוקוס המקורר מאד לקערה. להקציף בעזרת מיקסר ידני פשוט, עובד מעולה. עד שהקרם הופך לקצפת, להמתיק בסוכר הטחון לאבקה או להשתמש באבקת סוכר מוכנה. ההקצפה לוקחת כמה דקות. אם רוצים להגיע לתוצאה סמיכה ויציבה, אפשרי להוסיף אינסטנט פודינג, בערך 5-4 כפות ואז לוותר על אבקת הסוכר.
אם את השנייה:
להשרות קשיו שעתיים מראש במים חמים, לסנן היטב. להעביר לבלנדר חזק עם החלב הצמחי ולטחון למרקם שמנת. יש צורך להפסיק את עבודת הבלנדר ולהוריד מדפנות המיכל את האגוזים, כמה פעמים, עד שהמרקם אחיד וחלק.
להעביר לקערה ולערבב עם יתר המצרכים. לטעום – אם חסר המתקה, זה הזמן להוסיף.
להעביר למקרר עד הכנת העוגה עצמה, חשוב כדי שהמרקם יישאר יציב.

נעבור להכנת העוגה עצמה והמילוי:
נכין את תערובת מילוי התפוחים: בסיר קטן לשים את כל המצרכים, לבשל על אש קטנה, עד שהתפוחים רכים לגמרי וללא נוזלים. לקרר.
נעבור להכנת – הבסיס:
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לסדר בתבנית האפייה נייר אפייה אקולוגי, לשמן אותו במעט שמן קוקוס. לערבב בקערה את כל מצרכי העוגה עצמה – להתחיל עם היבשים ורק אז להוסיף את הרטובים, להשתמש ב 3/4 כוס חלב הסויה, להוסיף את הרבע הנותר אם יש צורך – אסביר – הבלילה אמורה להיות סמיכה ואוורירית לא דלילה.
להעביר לתבנית, לשטח לשכבה אחידה, לאפות 25-30 דקות. לבדוק עם קיסם, מעט זהוב, אפוי אך לא מיובש.
להוציא.
למרוח מעל את 1/3 כוס הרסק הנוסף. מעל הרסק את התפוחים המבושלים, לפזר מעט אגוזים טחונים וטיפה קינמון, ולשכבה העליונה את הקרם שבחרתם.
מעל הקרם אפשר לפזר כמו שאני עשיתי שוב אגוזים קצוצים ומעט קינמון – יוצא פצצה! ממליצה!

לעוד עוגות תפוחים מופלאות ובריאות בבלוג:
עוגת תפוחים פירורים טבעונית – מקמח כוסמין מלא, גבוהה, אוורירית, רכה וכל כך טעימה

עוגת (פאי) תפוחים

בואו תצטרפו אלי לאינסטוש, כדאי לכם, ממש, כל כך הרבה תוכן משותף שם שאינו עולה לבלוג וגם לא לפייסבוק לצערי, כי ככה עובדות המדיות:
עדיסטוש