בין לבין שאני כותבת לכם,
שוקדת על פוסט מדליק לקראת החג,
עם עוד בלוגרית מוכשרת וצלמת גם,
פוסט מקסים, עם הכל כולל הכל, שולחן ערוך, מקושט ומועשר במנות חגיגיות, פשוטות, טעימות ומזינות,
מועטר ביצירות ביתיות לעריכת השולחן.
יש ועוד למה לחכות,
את תפריט ארוחת החג עדיין לא לסגור,
חכו רק עוד טיפה,
כי שולחן כזה טרם היה!!!

להיום, עוד רעיון,
לקינוח לחג וברור שגם בכלל,
פאי,
פאי שוקולד, כמה פשוט, מפתיע, טעים ומזין!
כמה כייף, שאפשר להתפרע מצד ומהשני להתפנק על מנה קינוחית, מתוקית בעדינות, יפיהפיה ומהירת הכנה.
מכיוון שאני בעיצומו של דיטוקס אביבי, בהנחייתי ובליוויי, את אלה הכנתי לפני שבועיים, רק עם קראסט בהיר ולבנבן,
הכל עניין של בחירת הצבעים של הקמחים
והרגשתי שבא לי משהו עם קצת יותר צבע, עוד קצת תעוזה, טוויסט בטעם
אז, הוספתי קמח עדשים אדומות בוהקות.
את הטועמים העמדתי בשורה, הם מהמחמירים.

הפאי הזה מתיישב בול למשבצות של ללא גלוטן, מתאים לפסח, אני אציע מבחר אופציות נפלאות לקראסט
ועליכם לבחור,
את זו שתתאים בול עבורכם.
את הבצק נכין בצ'יק, הוא יהיה רך ונעים, נאפה אותו כמה דקות, במקביל נכין את מלית השוקולד, נמלא את התחתיות שהכנו
ושלום ומוכן וטעים שחבל…
בחרתי לשלב קמח עדשים, להנות גם מיופיו וגם מאופיו.
מעבר לכך שנטול גלוטן, העדשים ידועות כעשירות בחלבון צמחי, הן עשירות בברזל, אבץ, אשלגן, ויטמין B ובחומצה פולית.
עשירות בסיבים תזונתיים ועוד.
איתן בחרתי לשלב קמחים נוספים, נהדרים, לשם גיוון בטעם ובפן הבריאותי, גם!
לגבי חלב הקוקוס, המלצתי בעבר,
אמליץ גם עכשיו, השתמשו באריזת הקרטון של ארוי די, החלב הזה איכותי, טעים ואינו מכיל חומרים משמרים או לחילופין תכינו חלב קוקוס ביתי.

למתכון :

המצרכים:

לקראסט:
2 כוסות מיקס קמחים נטולי גלוטן (עדשים, קינואה, אורז, סויה) לקבלת צבע כתמתם השתמשתי בקמח עדשים, סויה אורז וקינואה
1/2 כוס קמח שקדים (מאד מוסיף, אל תותרו)
1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
2 כפות סוכר קוקוס בהיר
1 כוס קרם קוקוס, כדאי לוודא שיש בתוכה 2-3 כפות מהחלק ה'כבד'

למוס שוקולד – המילוי:
500 מ"ל קרם קוקוס, ממליצה בחום לרכוש את הארוי די בקופסאות הקרטון
200 גרם שוקולד מריר איכותי או שוקולד ביתי
4-5 כפות סוכר קוקוס, תוסיפו שתיים, תטעמו ותחליטו מה מידת המתיקות הרצויה לכם
1 כפית תמצית וניל איכותית

ניתן להעשיר את המוס ב: אגוזי לוז קצוצים גס, פיסטוקים, גרידת תפוז, ליקר…

אופן ההכנה :
הקראסט:
לחמם תנור ל 180 מעלות.
להכין תבנית פאי מתפרקת או תבניות אישיות, הכנתי 8 אישיות.
בסיר בעל תחתית עבה/כפולה, לחמם היטב את קרם הקוקוס, כשהוא ממש חם, להוריד מהאש ולהוסיף בבת אחת את כל מצרכי הבצק שערבבנו בקערה מבעוד מועד, בסגנון של הכינותי מראש…
לערבב היטב ובזריזות, עם כף עץ, להעביר את הבצק ללישה ידנית על משטח עבודה.
הבצק רך רך, עדין, ריחני וחמים.
לרפד את התבנית/תבניות בבצק, בשכבה דקה ונאה למדי, לא דקה מדי, אבל מספיק דקה שתחזיק את המאפה.
להכניס לתנור לאפיה של כ 15-18 דקות לאישיות, 20-23 דקות למאפה הגדול.חשוב שהבצק ייאפה טוב, אך לא יתקשה ולא יזהיב מדי.
להוציא מהתנור.

למוס השוקולד :
בזמן שהבצק נאפה בתנור,
נכין את המוס,
לחמם בסיר בעל תחתית כבדה את קרם הקוקוס, כשהוא ממש ממש חם, אך לא רותח, להוריד מהאש ולהוסיף את שאר המצרכים, לא כולל תוספות להעשרה, אלה להמשך.ממליצה לערבל/להקציף 2 דקות את המוס בעזרת מיקסר ידני או אפילו בלנדר סטיק יעזור לנו פה.
אם בחרתם להעשיר בתוספות, זה הזמן להוסיפן.
לשפוך בעדינות בעזרת כף את המילוי לתבנית/תבניות.
להגשה, ניתן לקשט עם פרי טרי, אגוזים וכו'…