פאי תפוחים ומרנג טבעוני, הגאונות שבטבעונות!

פאי תפוחים ומרנג טבעוני, הגאונות שבטבעונות!
ש נ ה  ט ו ב ה !
אתחיל בזה ואמשיך בתפילה ענקית, לשנה הבאה עליינו ורק לטובה, שגם זו השנה, תתמלא בחלומות מוגשמים, בחלומות נחלמים, ביצירה, עשייה, חמלה, אהבה ויחד.
א מ ן !!!

ונמשיך בזאת העוגה, אין ממנה, מתאימה, להיות עוגת החג שלכם, שלי.
שום ושום מילה, לא תבוא כאן לעזרה, בלתאר כמה כמה היא משגעת, השילוב המושלם של קראסט פריך ומתפצפץ, שלא לומר כמה הריח דומה לבצק הפריך עם החמאה של פעם, לא להאמין, המילוי שהורכב משתי שכבות תפוחים, האחת רסק והשניה תפוחים מזוגגים קלות ומעליהם, הפינוק, החלום, ההתגשמות של מרנג טבעוני, מ ע ל ף !

בטוחה שכבר שמעתם על הקסם הטבעוני,
אך זה לא מספיק, תנו צ'אנס לקסם הזה לקרות, בפשטות ובהתרגשות.
כי מי צריך ביצים, כשיש מי חומוס להקציף אותם, לכדי קצף, לבן, יציב, טעים וריחני…הבת שלי אומרת שגם הריח של זה, מזכיר את ריח קצף הביצים (בלשונה קצפת…).
ולא להאמין, זה אפילו בריא! אלו מים עם הרבה חלבון, שזה מה שמאפשר לו לההפך לקצף, למרנג, לקצפיות ועוד ועוד.

תפוחים תפוחים תפוחים, זה הפרי פה בגרמניה.בכל חצר, מחוץ לעיר המטעים, מפוצצים, ברחובות בשכונה, יש עצים מפוצצים בתפוחים, אדומים, ירוקים, קטנים, גדולים ויש לי חברה טובה, שגרה בכפר.הבוסתן שלהם, מלא מלא, מה מלא, הדשא מתחת, מנוקד תפוחים, העצים למעלה מלאים תפוחים.
יש להם סוגים שונים ומשונים, אפילו כאלה שכבר נעלמו, לא מגדלים אותם יותר.
ארגז של תפוחים, ורדרדים, קטנים, מתוקים לאכילה, ארגז של ענקיים לבישול, בינוניים לאפייה…המטבח שלי מלא בתפוחים.הילדים סוחטים להם מיץ, אני מבשלת ואופה ותוך כדי אוכלת…אותם טריים, שלמים, כמו פעם…

העוגה עשויה קמח כוסמין, שילוב של מלא ולבן.
שכבות המילוי, של התפוחים, ללא תוספת המתקה, המרנג ממותק, השילוב של שכבות כאלה ושל כאלה, יצר מתיקות נפלאה ועדינה.
אם בא לכם להציץ, לפני שנתיים העלתי פוסט של עוגת מרנג, שונה מזו, אך תוכלי להציץ בתמונות, בתהליך ולראות במו עינכם, את הקסם קורה,
טארט רברבר בקרם שמנת אגוזים ומרנג טבעוני.

פאי תפוחים ומרנג טבעוני, הגאונות שבטבעונות!
לתבנית בקוטר 22 או 24

המתכון:
לבצק הפאי:
1 כוס קמח כוסמין+2 כפות נוספות מהקמח (מלא, חצי חצי, בהיר)
1/4 כוס סוכר קוקוס/דמררה/טבעי
3 כפות שטוחות שמן קוקוס קשה, מהמקרר!
1/4 כפית קינמון
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1/4 כוס חלב צמחי
לשכבות התפוחים:
1 וחצי כוסות רסק תפוחים ביתי, מומלץ ביותר! או קנוי, ממליצה ללא תוספת סוכר
4 תפוחים, קלופים ופרוסים לירחים דקים
1 כף מיץ לימון
1 כפית שמן קוקוס
1/4 כפית קינמון
למרנג:
100 מ"ל מי חומוס, אני משתמשת במי הבישול, מצמצמת אותם מעט ( ניתן גם מצנצנת/קופסת שימורים/מים מבישול חומוס)
1/2 כוס סוכר דמררה אורגני, אבקת סוכר ביתית
1 כפית קורנפלור
1 כף מיץ לימון טרי

אופן ההכנה: נתחיל בהכנת בצק הפאי, לעבד את המצרכים היבשים במעבד המזון עם להב הסכין, להוסיף את המצרכים הנוספים, לעבד לא יותר מדי, עד שהבצק נעשה אחיד ומתכדרר לכדור. הבצק צריך להיות רך ונעים.אם יש צורך, להוסיף מעט מים/קמח.
לשטח את הבצק בתבנית פאי, כולל הדפנות.לשים לב שהבצק יהיה בשכבה אחידה, דקה יחסית.
לעטוף בניילון ולהכניס למקרר לחצי שעה.
לאחר מכן, להכניס לתנור מחומם מראש ל 180 מעלות, לאפיה קצרה, 13 דקות, עד שהבצק מזהיב מעט.
לתת להתקרר לפני הרכבת הטארט.
להכין את רסק התפוחים, לבשל את התפוחים בסיר נון סטיק, עד שהם רכים מספיק אך נותרים פריכים, להוסיף את שאר המצרכים, לערבב ולבשל יחד עוד 3 דקות.לתת להם להתקרר.
להכין את המרנג: להעביר את מי החומוס לקערת המיקסר, להקציף רצוף, 5 דקות, להוסיף לאט ובהדרגה את הסוכר.להקציף עוד חמש דקות ולהוסיף את הקורנפלור ומיץ הלימון.
מתקבל קצף מהמם, יציב ולבן!!!
הרכבת העוגה:
מעל הבצק האפוי, לפזר את רסק התפוחים, מעל הרסק את פרוסות התפוחים האפויות.
מעל שכבות התפוחים, לקשט את הפאי, בזילוף המרנג, על ידי צנתר ושקית זילוף, לבחירתכם הגודל והצורה.
להכניס לתנור מחומם מראש, ל – 170 מעלות, ל 30 דקות, להוריד ל 140 מעלות ולאפות עוד 30 דקות על חום נמוך.עד הזהבה והתייצבות.
טטטטטדדדדדדדםםםםםם פאי התפוחים הכי הכי הכי טעים, חתיך, מרגש שהכנתכם מימכם!

ש נ ה   ט ו ב ה !!!

מוזמנים להצטרף אלי לדף האינסטגרם החדש שלי

ולדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם'