2 וחצי כוסות חלב שקדים ביתי
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח עשבים
קורט צ'ילי
1/2 כפית כורכום
אופן ההכנה: בסיר כבד, לחמם את החלב, שמן הזית, התבלינים, להוסיף את הפולנטה ולערבב היטב עם מטרף ידני, על אש נמוכה.
להמשיך ולערבב היטב כדי שלא ייוצרו גושים.בערך 10-14 דקות.
הפולנטה מסמיכה מאד, רכה מאד.עד שהפולנטה נהפכת ממש לכדור בסיר.לכבות את האש.
להעביר את הפולנטה לתבנית שטוחה, מרופדת נייר אפייה משומן.לשטח עם גב הכף.גובה השכבה חצי ס"מ.לתת להתקרר.
להכניס ל 20 דקות לקרור במקרר.
להוציא ולהעביר לתנור, לאפייה של רבע שעה.
לתת לה להתקרר.לקרוץ עיגולים עם חותכן או כוס.רצוי להתאים לגודל עיגולי החציל.
ניתן לצרוב במחבת פסים או להשאיר כך.
לחצילים:
1 חציל, ארוך וצר, שקוטרו יתאים למנה
מעט שמן זית
מלח עשבים
צ'ילי
אופן ההכנה: לפרוס את החציל לפרוסות בעובי ס"מ.להבריש בשמן זית, לתבל ולצלות בגריל התנור.עד הזהבה משני הצדדים.
עגבניות השרי:
במחבת פסים או בגריל התנור, לצרוב אותן, עם מלח גס, עלי טימין או רוזמרין.
פסטו:
כמות גדולה שתוכלו להתפנק איתה
2 כוסות עלי רוקט שטופים ומיובשים
חופן אגוזי מלך
1 כף צלפים, אופציונלי
2 שיני שום
מעט צ'ילי
מלח עשבים
שמן זית בהתאם למרקם שאתם אוהבים לפוסט
הוראות הכנה: לטחים את כל המצרכים עד מרקם כמעט חלק.
הרכבת המנה:
את עיגולי הפולנטה ניתן לצרוב מעט במחבת פסים עם מעט שמן זית.
בצלחות הגשה, להרכיב בשכבות.עיגול חציל, עיגול פולנטה, עיגול חציל ושוב…כמה שתרצו.
3 שכבות, 4 או 5.
לקשט עם העגבניות הצרובות ולטפטף מעט רוטב פסטו.
ת ע נ ו ג !!!
בשבוע הבא, אמשיך להעלות שלל רעיונות אביבים נהדרים, עם שלל ירקות, ירוקים וחומרי גלם התואמים את פסח.
השארו לעקוב.
כמובן להצטרף אלי:
לאינסטוש
לדובדבניםשלטעםבפייסבוק