פיצה בריאה ומזינה – טבעונית, ללא גלוטן, ללא שמרים
כדאי שיהיה לנו גם מתכון כזה, של פיצה כייפית, טובה, איכותית, אפילו מפנקת – ללא גלוטן ושמרים.
יש מי שזקוק גם לכאלה מתכונים. אם זמנית או קבוע.
כיום לא קשה להשיג קמחים ללא גלוטן בשוק – יש היצע ואפילו בהתאמה, למאפים כאלו ואחרים.
אך מה איכותם, תכולתם, זאת כבר שאלה ולפעמים אפילו חידה.
לשמחתינו יש קמחים נטולי גלוטן, שהם עשויים מדגנים קטניות אגוזים זרעונים וכו. שקל ופשוט לטחון אותם לבד בבית, עם מטחנת קמחים או בלנדר ייעודי – חזק שיודע לעשות זאת.
תמיד חשוב להכיר את האיכויות של כל קמח וקמח, להתנסות בהכנה איתם, מן הסתם הם אינם מתנהגים, כמו הקמחים המכילים גלוטן, שאליהם אנחנו רגילים.
להכיר שילובים של כמה סוגי קמחים שכאלו, כל קמח וייחודו ותכונותיו, ויש מה שמתאים יותר לעוגיות, מה מתאים יותר לעוגות או לחמים וכו… מרתק לעבוד איתם ולגלות עולם חדש ומעשיר ועשיר. הניסיון, השילובים, הטכניקות, מביאות לתוצאות טובות, טעימות, שמשאירות אותנו שמחים, ללא פשרה על טעם ויופי, הזנה ושמחה.
פיצה בריאה ומזינה – טבעונית, ללא גלוטן, ללא שמרים
המתכון:
המצרכים:
לבצק ללא גלוטן:
1 כוס קמח כוסמת
1/2 כוס קמח סויה
1/2 כוס קמח אורז מלא / קינואה
1 כף אבקת אפייה
1 כפית מלח
2 כוסות מים
4 כפות אבקת פסיליום ( לרכוש בבתי הטבע)
אופן ההכנה:
לערבב בקערה את כל המצרכים היבשים, למניעת גושים. להוסיף את המים. לעבד את הבצק עד שיהיה אחיד. כמה דקות. (ולא זה לא הבצק שמרים שאנחנו מכירים, השימוש בקמחים נטולי גלוטן, יוצרים בצק דביק ושונה מאד מהקמחים הרגילים)
לכסות טוב במגבת כותנה נקייה. בערך 20-25 דקות, לתת לבצק לנוח.
לרפד תבנית פיצה עגולה גדולה / תבנית מלבנית בנייר אפיה אקולוגי.
לשמן מעט את הנייר.
להעביר את הבצק, לתבנית, כן הוא מעט דביק ורך.
עם הידיים לשטח או עם גב כף, את הבצק, שיהיה בגובה שווה.
לתת לנוח.
בינתיים, נחמם תנור ל 180 מעלות.
נכסה שוב, ניתן להן לנוח עוד 10 דקות.
נכניס את הבצק לאפייה ראשונה של 13 דקות.
נוציא, נפזר מעט רוטב עגבניות, ואת כל מה שבחרתם ואתם אוהבים שיהיה על הפיצה שלכם.
לפני תחילת הכנת הפיצה, טוב שהרוטב יהיה מוכן, המוצרלוש וכל השאר. הרוטב רצוי שלא יהיה בטמפרטורה חמה כשאנחנו מעבירים ממנו לפיצה שכבר עברה אפייה ראשונה.
לאפות את הפיצה, כ 40 דקות. לבדוק שהבצק אפוי היטב גם במרכזה, שתקבל קראסט כייפי, צבע זהבהב וישששש!!!
לרוטב עגבניות ביתי:
המצרכים:
12 עגבניות בשלות קצוצות
1 בצל סגול קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1 כף מלח עשבים
1 כף סילאן טבעי
חופן עלי בזיליקום
מעט צ'ילי, אופציונלי
אופן ההכנה:
לחמם מעט שמן זית, להוסיף את הבצל, השום, לטגן דקה, להוסיף עגבניות קצוצות ותבלינים.לערבב.להוסיף בערך 900 מ"ל מים.לכסות את הסיר ולבשל 10 דקות.להוריד מהאש ולהוסיף קרעי עלי בזיליקום.לתת להתקרר מעט ולטחון עם בלנדר סטיק או בלנדר.
למוצרלוש:
המצרכים:
1 כוס קשיו, מושרה לפחות שעתיים במים חמים
2 כוס מים
1/2 כפית אבקת שום
1 כפית שמרי בירה, לטעם
מעט מלח עשבים
1 כף מיץ לימון
3 כפות טפיוקה / קורנפלור
אופן ההכנה:
חשוב להשרות את הקשיו במים חמים כשעתיים, במידה ואין בלנדק חזק.להעביר למיכל הבלנדר, את כל מצרכי הגבינה.לטחון למרקם חלק ואחיד.להעביר לסיר קטן, נון סטיק או בעל תחתית עבה, את בלילת הגבינה, לבשל תוך כדי ערבוב עם מקציף ידני, על אש קטנה, עד שהגבינה מסמיכה, התהליך קורה תוך דקות. להוריד מהאש.
נקודה חשובה, וממש כייפית, גם אם יצאה סמיכה מדי, או, התגבשה והתקררה, תמיד ניתן לחמם מעט בתוספת מים תוך כדי עירבוב טוב והיא כחדשה.
טופינג לפיצה:
כל מה שאתם/ילדכם/האורחים/השכנים/ההורים אוהבים.
להתחיל עם הרוטב, או לוותר, ולהשתמש בפסטו משובח כבסיס לפיצה ירקרקה, ירקות, אנטיפסטי, זיתים, ירקות טריים, צלפים, ארטישוקים, תירס, אננס, בצל סגול, פירות, אורוגולה ועוד…לפזר מעל את המוצרלה קשיו, בתלוליות קטנות, לטפטף שמן זית, מלח עשבים, טבסקו לאוהבי הז'אנר ולתנור, להשלים את האפייה, כמוסבר בתחילת פירוט המתכון.
את הפיצה ממליצה לאכול כשהיא טרייה, כי יש לבצק נטייה לרדת, לאבד מהאווריריות שבו.
לסרטון הכנה שכדאי לראות, העבודה עם הבצק שונה לגמרי מבצק שמרים שכולנו מכירים: סרטון הכנה
לפיצה משובחת עם גלוטן, מוזמנים להכנס ללינק הבא: פיצה מקמח כוסמין מלא
את משתמשת במתכון בקמח כוסמת ירוקה או חומה(קלויה)?
רק ירוקה, חומה לא קיימת אצלי.
איזה קמח אפשר לשים במקום קמח סויה?
איזה קמח שתרצה – שיבולת שועל, קינואה, עדשים, כוסמת…