פיצה טבעונית – בריאה ומטריפה
המתכון:
המצרכים:
לבצק (4 פיצות בינוניות):
500 גרם קמח כוסמין מלא, אם יש בלנדר ייעודי, אין כמו טרי! ניתן לשלב חצי מלא חצי לבן
1 כפית מלח עשבים/הימלאיה
9 גרם שמרים יבשים
4 כפות שמן זית
1 כף סילאן טבעי/סירופ מייפל
2-3 כוסות מים, בהתאם לדרישת הבצק
אופן ההכנה:
לקערת המערבל להכניס את כל המצרכים היבשים.
להתחיל לערבל במהירות איטית, להוסיף, את הנוזלים, כולל השמן וההמתקה.את המים להוסיף בהדרגה ובהתאם לצורך.לאחר 3 דקות לישה, להוסיף את המלח לבצק.
חשוב שהלישה תארך 8 דקות.
הבצק שיהיה מעט מעט לח.ללטף אותו בשמן זית, לכסות היטב ולהשאירו לתפוח כשעה במקום חמים.
חשוב שיכפיל את הנפח שלו.אם לא, לתת לו עוד זמן.
רוטב עגבניות נפלא: אופציונלי, הכנתי אחת עם אחת בלי…הילדים אהבו את שתיהן…באותה מידה
1 ליטר רוטב עגבניות ביתי :
המצרכים:
12 עגבניות בשלות קצוצות
1 בצל סגול קצוץ דק
שיני שום כתושות
1 כף מלח עשבים
1 כף סילאן טבעי
חופן עלי בזיליקום
מעט צ'ילי, אופציונלי
אופן ההכנה:
לחמם מעט שמן זית, להוסיף את הבצל, השום, לטגן דקה, להוסיף עגבניות קצוצות ותבלינים.לערבב.להוסיף בערך 900 מ"ל מים.לכסות את הסיר ולבשל 10 דקות.להוריד מהאש ולהוסיף קרעי עלי בזיליקום.לתת להתקרר מעט ולטחון עם בלנדר סטיק או בלנדר.
למוצרלוש:
המצרכים:
1 כוס קשיו, מושרה לפחות שעתיים במים חמים
2 כוס מים
1/2 כפית אבקת שום
1 כפית שמרי בירה, לטעם
מעט מלח עשבים
1 כף מיץ לימון
3 כפות טפיוקה/קורנפלור
אופן ההכנה:
חשוב להשרות את הקשיו במים חמים כשעתיים, במידה ואין בלנדק חזק.להעביר למיכל הבלנדר, את כל מצרכי הגבינה.לטחון למרקם חלק ואחיד.להעביר לסיר קטן, נון סטיק או בעל תחתית עבה, את בלילת הגבינה, לבשל תוך כדי ערבוב עם מקציף ידני, על אש קטנה, עד שהגבינה מסמיכה, התהליך קורה תוך דקות. להוריד מהאש.
נקודה חשובה, וממש כייפית, גם אם יצאה סמיכה מדי, או, התגבשה והתקררה, תמיד ניתן לחמם מעט בתוספת מים תוך כדי עירבוב טוב והיא כחדשה.
טופינג:
כל מה שאתם/ילדכם/האורחים/השכנים/ההורים אוהבים.
מלאכת ההרכבה:
לחמם תנור ל 230 מעלות.
לרדד עם מערוך, עיגולי בצק בגודל תבניות פיצה, או בכל גודל שתירצו אם אין לכם תבניות פיצות יעודיות.
נסו שהשוליים יהיו גבוהים מעט.
שימו רוטב עגבניות, אם מעט או הרבה, תלוי בכם, רק לא יותר מדי.
מעל ירקות טריים, עגבניות, פטריות, זיתים, עלים טריים ירוקים, בצל סגול, גבעות קטנות של רוטב פסטו סמיך,
ואת המוצרלוש, עם שתי כפיות, להערים גבעות קטנות יותר או גדולות, איך שמתחשק לכם בדיוק היום…
לבזוק מעט אורגנו מיובש, טבסקו פיקנטי אדום או ירוק, מעט שמן זית ולתנור בטמפרטורה 210 מעלות, עד שהפיצה/פיצות זהובות, אפויות גם במרכזן.
מה ליד? סלט רוקט עם עלי בייבי, עגבניות שרי, בלזמיקו, מעט שמן זית ופרמז'ן טבעוני…אח אח אח.
ת ה נ ו !
* מזכירה שוב,
למי שאי פעם חלם ויטמיקס,
הנה זה כאן,
עד מחר,
ה 9/2
מחיר באמת באמת מטורף
הזדמנות מטורפת
לרכוש את המרצדס של הבלנדרים
ויטמיקס E310
כפל מבצעים
שמזכה אתכם בהנחה שווה ביותר,
להצטרפות מהירה לרכישה
שלחו לי הודעה בפרטי!!!
מאד מאד כייף אתכם,
ואם יש לכם חשבון אינסטוש,
אשמח,
שנתחבר,
המון המון עולה שם, אם בפיד, בסטוריז וההיילייטס עם סירטונים, הדגמות ועוד:
עדי באינסטוש
ואם אין לכם,
תעשו לעצמכם טובה ותפתחו,
פלטפורמה עשירה מגוונת ומעניינת.
אל תשכחו לשתף, לתייג, לשלוח לי תמונה,
חיבוק.
היי עדי (: הפיצה נראית מטריפה ותודה על המתכונים הנפלאים שלך. רציתי לשאול אם אפשר להשתמש באבקת אפייה/סודה לשתייה/חומץ תפוחים במקום שמרים ואם כן מה הכמות המומלצת?
המון תודה!
הי ספיר, תודה ותהני! נסי את המתכון הזה: https://adishapira.co.il/?p=11406
היי,
זאת פעם ראשונה שאני פה, והפיצה נראית מדהים!
שאלה קטנה – אם נשאר עודף מהמוצרלוש, אפשר להקפיא עד לפיצה הבאה?
הי עינבל – איזה כייף שאת פה!!! בהחלט להקפיא!!!