פיצה פאי – דיפ דיש פיצה, טבעונית, צבעונית ומזינה!
שבוע טוב,
קודם כל הפוסט הטרי, הזה, מרגש ומשמח אותי, אולי יותר מאחרים.
הבלוג שאני כותבת, ממליצה, ממציאה, מפתחת, משנה, שהוא הוא הפלטפורמה לאהבה ולעשייה שלי, היומיומית,
אולי הכי מדוייק יהיה לכתוב, האני מאמין שלי.
שתמיד יש לאן לצעוד, לשפר, לגוון, לחדש, להעיז, להתנסות.ברור שהחץ הוא לכיוון האוכל, התזונה, התפריט, המטבח, הלב, הגוף.שלנו, של הילדים, המשפחה.
מי שעוקב אחר הבלוג, גם בפייסבוק, זוכר לא מעט פוסטים ושיתופים שאני מעלה, על העולם היצירתי, שחשוב לי לפתוח עבור ילדיי שלי האישיים ולא רק.
אין כמו 'המטבח', כפלטפורמה לחיבור עמוק, ליצירתיות, לאחריות, כיבוד, דאגה, השקעה, סקרנות, יסודיות, התמודדות עם תהליך, עם הצלחה וגם עם כשלון, ועוד ועוד.
כפי שאני חיה את האהבה, האמונה הבלתי מתפשרת בכוחה של התזונה.
להיות מרפאה, להיות מחברת ומהדקת, להיות לדוגמה, למרחב של המשפחה.
אז ואז גדול, הפעם הבמה כמעט כולה היתה של ג'ויה, הבת שלי.
מעבר לזה שהמטבח פתוח עבורה, עם ולמרות שלא תמיד ישאר במצבו הנקי והמאורגן, היא מרגישה בטוחה שם.היא מבשלת ארוחות, היא חולמת שם, היא מכירה טכניקות, יש לה חוברת מתכוני בסיס מוכתמת ומצחיקה, שהיא מהווה עבורה קרקע בטוחה, שממנה קל לצאת לעבר החדש.
מעבר להכנה, הפעם היא גם צילמה.
אמא:'זה מרגש אותי להחזיק את המצלמה, להציץ דרכה ולראות את מה שיצא'.
הצילומים שלה, האלופה.
המצלמה שלי-שלה.
פיצה פאי – דיפ דיש פיצה, טבעונית, צבעונית ומזינה!
פיצה
פאי
חופש וזה
אוכל ילדים וזה
מבוגרים לא יגידו לא
ההורים ככה המממ…לא ממש בעניין…אבל אם כבר אז יאללה חגיגה.
מנת ניצוח כזו, הבצק מהיר הכנה ופשוט להכנה.המילוי, לבחירתכם, תוסיפו, תפחיתו, שנו, תבלו.
טעים זה יצא על בטוח.
קצת לשנות, צורה, טיפה מפתיע, מרענן, בטעם פיצה, עם הרבה רוטב – המילוי
אוהבי ואוהדי פיצה, יאהבו מאד מאד את הפיצה עולה לגובה.כך קראה לה ג'ויה, הבת שלי.
אז הפיצה עולה לגובה הזו, מביאה איתה שוב את האיפשור, להפוך את התפריט שלנו, כולל כל מנה ומנה, לתפריט איכותי וטוב.
אין שום סיבה שמנות שאוהבים כל כך לא ימשיכו לפאר את התפריט הביתי, לא סתם הביתי, הביתי והמזין
בצק נהדר מקמח כוסמין מלא, שטחנתי טרי טרי.הבצק ללא שמרים, כך שמאותגרי אפייה עם שמרים, ישמחו.
המילוי משגע, במקום לקשט עם מגוון תוספות, פה נכין מילוי, טעים, עשיר, עם בצלים, עגבניות, פטריות, זיתים, פלפלים צבעונים, עזבי תיבול, טבסקו ומעל הכל, קשיו-מוצרלוש☘משגעת, נמסה, טעימה בטירוף.
מתקבל מאפה גבוה ומרשים.
תוך כדי ההכנה, נזכרתי שפעם פעם, כשהיינו יפים וצעירים ואפיית בצקים משמרים, היתה מבחינתי מחוץ לתחום מטבחי, הייתי מכינה בצק פיצה על בסיס בצק השקם, הידוע והזכור כמציל רגעים מפתיעים, או מאפשר להתכסות בכסות 'עזבו אותכם מבצק שמרים, מי צריך, כשיש כזה'…
כיום מחזירה לו עטרה ופארה.כי הוא טעים כל כך, הוא כזה שבזכותו, נצליח להעמיד מאפה מהיר וטעים, תוך חצי שעה, סלט לצידו ומי זוכר מה זה פיצה…
פיצה פאי – דיפ דיש פיצה, טבעונית, צבעונית ומזינה!
כדי שהפאי יעלה לגובה, ממליצה על תבנית בקוטר 20 או 22.
המתכון:
מצרכים:
לבצק:
250 גרם קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפיה
200 גרם גבינת סויה ביתית/קנויה
3 כפות שמן זית
3-6 כפות מים, לפי הצורך.
12 כפית מלח עשבים/המלאיה
למילוי:
3 בצלים בינוניים
3 שיני שום
1 פלפל אדום
1 פלפל כתום
1 פלפל ירוק
6 פטריות שמפניון
1/2 כוס זיתים שאוהבים, מגולענים ופרוסים
4 עגבניות אדומות ובשלות
1 רסק עגבניות קטן
1/3 כוס עשבי תיבול טריים/3 כפות מיובשים (טימין, בזיליקום, אורגנו)
1 כפית סילאן טבעי
1 כפית מלח עשבים/המלאיה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית טבסקו/פתיתי צ'ילי מיובשים (אופציה שמקפיצה טעמים, ניתן פחות וגם לוותר)
1 כף שמן זית
למוצרלוש:
1/2 כוס קשיו, מושרה לפחות שעתיים במים חמים
1 כוס מים
1/2 כפית אבקת שום
1 כפית שמרי בירה, לטעם
מעט מלח
2.5 כפות טפיוקה
אופן ההכנה:נתחיל במילוי.את הבצלים לחתוך לחציים ולירחים.את השום, לקצוץ או לכתוש, את הפלפלים לחצי ולגפרורים, את העגבניות לקוביות, את הפטריות לפרוסות.במחבת טובה וגדולה, לטגן בכף שמן זית את הבצלים, עד שמתחילים להיות שקופים ומעט מעט להזהיב, להוסיף את הפלפלים.לטגן כמה דקות יחד, שיתרככו מעט.להוסיף פטריות ושום, לטגן עוד 2 דקות ואת כל שאר המצרכים.יתכן ויהיה צורך להוסיף כף מים.לבשל יחד 5-7 דקות.לטעום, לתקן טעמים.לקרר.
בינתיים להכין את הבצק, בקערה נוחה, לעבד את כל המצרכים כ 5 דקות.את המים בהדרגה ולפי הצורך.שהבצק יהיה רך ולא דביק.
בינתיים נכין את המוצרלוש, חשוב להשרות את הקשיו במים חמים כשעתיים, במידה ואין בלנדק חזק.להעביר למיכל הבלנדר, את כל מצרכי הגבינה.לטחון למרקם חלק ואחיד.להעביר לסיר קטן, נון סטיק או בעל תחתית עבה, את בלילת הגבינה, לבשל תוך כדי עירבוב עם מקציף ידני, על אש קטנה, עד שהגבינה מסמיכה, התהליך קורה תוך דקות. להוריד מהאש.
הרכבת הפאי:
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לרפד את התבנית בבצק.ניתן לרדד לעיגול ולהעבירו בזהירות.או בסבלנות, לקחת מחצית ממנו ועם אצבעות ומרכז כף היד, להדק לתחתית.את יתרת הבצק לגלגל לגליל ארוך וליצור ממנו את הדפנות.לדאוג שכל שכבת הבצק תהייה שווה.לא דקה מדי ולא עבה מדי.לחורר מעט עם מזלג או קיסם.להניס לאפיה מקדימה עד שהבצק זהוב ואפוי.להוציא מהתנור, להשאיר אותו פועל.למלא במלית.לצקת את תערובת הגבינה על כל השכבה העליונה של הפאי.ניתן לקשט בעלי תבלין ולטפטף מעט שמן זית מעל הכל.להכניס חזרה לאפיה של 20 דקות או עד שהמאפה מריח מטריף, זהוב מלמעלה ואי אפשר להתאפק!!!
ב ת א ב ו ן !
נראה פצצה מה אפשרי במקום טפיוקה ? ובמקום שימרי בירה?
תודה
תודה הודיה! במקום טפיוקה – קורנפלור.על שמרי הבירה ניתן לוותר.
מדובר בקמח טפיוקה או טפיוקה עצמה?
בקמח הטפיוקה
שלום עדי.
אני מנסה לקבל מענה לבקשה שלי לקנות את הספר שלך: המתכון. כבר מילאתי כמה פעמים את הטופס המקוון שעולה אוטומטית כשנכנסים למייל האחרון שלך. אבל עדיין לא קיבלתי תשובה. אודה לך אם תתייחסי.
נאוה טולדנו
הי נאוה, שלחתי לך מייל
תאמצי אותי!
אומצת!!!
אני לא יודעת במה להתחיל , במתכון המופלא או בצילומים הנהדרים..
בכל מקרה- הוקסמתי משניהם.
תודה רבה רבה הילה!!! את מקסימה ולנו כייף
מקסים ממש!
וכך גם כל הבלוג הנהדר שלך 🙂
תודה!
תודה רבה ליטל יקרה! כייף לי.
פצצה
תודה רבה רוזה!