פיצה פליאו – טבעונית, ללא גלוטן, טעימה בטירוף! מתכון מהפכני!

פיצה פליאו – טבעונית, ללא גלוטן, טעימה בטירוף! מתכון מהפכני!
פיצה שמקפיצה
אם צובטים אותי אני לא נצבטת?
פיצה, פיצה
עם הקונוטציות המבאסות
עם טעמי ההתמכרות
עם הריחות שכל כך קשה לסרב להם.

הופס
יש
ואפשר
פיצה לנו, לילדים, למקפידים, לשומרים ולאדוקים
פיצה בריאה מזינה ללא גלוטן עם טיפה של שמן.
עשויה כולה, חלבון מהצומח, מעט מאד שומן, ירקות וירק.

אחת מהמלוות שלי בתהליך אישי,
שעברה תהליך ריפוי וירידה במשקל, מרגש ומשמעותי, לא פחות מזה, בעקבות שינוי תזונתי בלבד, מדוייק וקפדני,
וקפצה לעומק, לתזונה טבעונית, מעבר חד וגס, מתזונה פליאולית קשוחה, לתפריט פליאו טבעוני.
הפכנו את העולם, קישקשנו בזנב, עמדתי על הראש, נידרש ממני, באהבה ובשמחה, להמציא גלגל או שניים.
האמת, חיה בשביל זה.

פליאו טבעוני??????
יש חיה כזו ויש לה שם: PEGAN DIET
עם חלופות מן הצומח, הדגשים והתאמות, על תפריט איכותי, עשיר ומגוון, מבוסס קטניות, דגנים מלאים בלבד ונטולי גלוטן, מעט שומן ושיהיה איכותי, והמון המון ירקות ירוקים ופירות.

ואיך הגעתי לכל זה, לסיפור על המלווה ולפיצה?
את המתכון הזה ועוד נוספים, פיתחתי במיוחד עבורה, כך כל זה התחיל.
פיצה היתה ונשארה, מן מנה כזו, שמסובבת לכולנו, משהו שם בראש.
המעניין הוא, שלי זה קורה רק עם אלה השוות, הבנתם כן, הבריאות והאיכותיות.פיצה רגילה, פחות מזיזה לי.
פיצה על בסיס קמח כוסמין מלא, המכונה פיצוש, כבר יש בבלוג,
פיצה על בסיס עדשים אדומות, לא קמח, העדשים עצמן, גם בבלוג,
יש פיצה פאי, יש מאפינס פיצה, יש שבלולי פיצה…
היום מצטרפת גם הפיצה ה מ ש ג ע ת הזו לרפרטואר.

פיצה שהוכנה בבית, תמיד מרגשת, לא כך? פיצה שהוכנה מחומרי גלם משגעים, מרגשת כפליים, לא ???
בצק פיצה המבוסס אך ורק חלבון מלא מהצומח, זה אושר זה.
הכנתי טופו ומלא טופו, שיהיה להמשך השבוע.התבקשתי להעלות סירטון, איך מכינים טופו, אתפנה גם לזה.
אתמול הכנתי ממנו את הבסיס לפיצה, מחר נראה מה יביא המחר…
רוטב עגבניות ביתי וטעים, תמיד בנמצא, בהקפאה.
כנל גוש גבינת מוצרלוש, מוכן לגירור ולאפייה.

פיצה פליאו – טבעונית, ללא גלוטן, טעימה בטירוף! מתכון מהפכני!
מתכון:
לבסיס הפיצה:
400 גרם טופו מוצק (מוזמנים להתנסות במתכון להכנה ביתית)
2 כפיות בהריון מתקדם של קמח סויה
1/2 כפית תבלין איטלקי, אופציונלי
1/2 כפית שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כוס מים
רוטב עגבניות:
(השתמשתי בכוס ורבע מהרוטב)
1 כף שמן זית
3 שיני שום כתושות
8 עגבניות בשלות אדומות ומתוקות
חופן עלי בזיליקום, אופציונלי
1 כפית סילאן
מלח עשבים/הימלאיה לפי הטעם
קורט צ'ילי, אופציונלי
גבינת מוצרלוש:
1/2 כוס קשיו
1 כוס מים
1/2 כפית אבקת שום
1 כפית שמרי בירה, לטעם
מעט מלח
2.5 כפות קמח סויה
לטופינג:
מה שאוהבים, פטריות, עגבניות, עלים ירוקים, בצל, זיתים, תירס, צ'ילי, פפרוני, טימין, אורגנו, ארטישוק…
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 200 מעלות.
בפודפרוססור או בלנדר חזר, לטחון למחית סמיכה וחלקה את המצרכים.
לרפד תבנית בנייר אפיה ולשמן אותו.אני אפיתי בתבנית עגולה.
להעביר את מחית הטופו לתבנית, עם גב הכף לשטח אותה, בעובי שווה.
להכניס לאפיה עד שזהוב, יציב ואפילו ריחני.לי לקח 25 דקות.
בזמן האפיה, בשלו, הכינו, הפשירו את שאר המרכיבים.
הכנת הרוטב: לחמם מעט שמן זית, להוסיף את השום, לטגן דקה, להוסיף עגבניות קצוצות ותבלינים.לערבב.לכסות את הסיר ולבשל 10 דקות.להוריד מהאש ולהוסיף קרעי עלי בזיליקום.
הכנת המוצרלוש: חשוב להשרות את הקשיו במים חמים כשעתיים, במידה ואין בלנדק חזק.להעביר למיכל הבלנדר, את כל מצרכי הגבינה.לטחון למרקם חלק ואחיד.להעביר לסיר קטן, נון סטיק או בעל תחתית עבה, את בלילת הגבינה, לבשל תוך כדי עירבוב עם מקציף ידני, על אש קטנה, עד שהגבינה מסמיכה, התהליך קורה תוך דקות. להוריד מהאש.
יאללה להשתולל, על הבסיס המוכן והאפוי, מירחו רוטב עגבניות, פזרו מה שבחרתם, גרדו גבינה, ירוקים ותבלינים.
טפטפו כמה טיפות של שמן זית ולאפייה שניה, עד הזהבה וריח פצצה.
מקווה שתהנו, לפחות כמו שאצלינו נהננו ממנה.
מחכה לתמונות, עידכונים באינסטוש
או בפייסוש