פיצה פליאו – טבעונית, ללא גלוטן, טעימה בטירוף! מתכון מהפכני!
מתכון:
לבסיס הפיצה:
400 גרם טופו מוצק (מוזמנים להתנסות במתכון להכנה ביתית)
2 כפיות בהריון מתקדם של קמח סויה
1/2 כפית תבלין איטלקי, אופציונלי
1/2 כפית שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כוס מים
רוטב עגבניות:
(השתמשתי בכוס ורבע מהרוטב)
1 כף שמן זית
3 שיני שום כתושות
8 עגבניות בשלות אדומות ומתוקות
חופן עלי בזיליקום, אופציונלי
1 כפית סילאן
מלח עשבים/הימלאיה לפי הטעם
קורט צ'ילי, אופציונלי
גבינת מוצרלוש:
1/2 כוס קשיו
1 כוס מים
1/2 כפית אבקת שום
1 כפית שמרי בירה, לטעם
מעט מלח
2.5 כפות קמח סויה
לטופינג:
מה שאוהבים, פטריות, עגבניות, עלים ירוקים, בצל, זיתים, תירס, צ'ילי, פפרוני, טימין, אורגנו, ארטישוק…
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 200 מעלות.
בפודפרוססור או בלנדר חזר, לטחון למחית סמיכה וחלקה את המצרכים.
לרפד תבנית בנייר אפיה ולשמן אותו.אני אפיתי בתבנית עגולה.
להעביר את מחית הטופו לתבנית, עם גב הכף לשטח אותה, בעובי שווה.
להכניס לאפיה עד שזהוב, יציב ואפילו ריחני.לי לקח 25 דקות.
בזמן האפיה, בשלו, הכינו, הפשירו את שאר המרכיבים.
הכנת הרוטב: לחמם מעט שמן זית, להוסיף את השום, לטגן דקה, להוסיף עגבניות קצוצות ותבלינים.לערבב.לכסות את הסיר ולבשל 10 דקות.להוריד מהאש ולהוסיף קרעי עלי בזיליקום.
הכנת המוצרלוש: חשוב להשרות את הקשיו במים חמים כשעתיים, במידה ואין בלנדק חזק.להעביר למיכל הבלנדר, את כל מצרכי הגבינה.לטחון למרקם חלק ואחיד.להעביר לסיר קטן, נון סטיק או בעל תחתית עבה, את בלילת הגבינה, לבשל תוך כדי עירבוב עם מקציף ידני, על אש קטנה, עד שהגבינה מסמיכה, התהליך קורה תוך דקות. להוריד מהאש.
יאללה להשתולל, על הבסיס המוכן והאפוי, מירחו רוטב עגבניות, פזרו מה שבחרתם, גרדו גבינה, ירוקים ותבלינים.
טפטפו כמה טיפות של שמן זית ולאפייה שניה, עד הזהבה וריח פצצה.
מקווה שתהנו, לפחות כמו שאצלינו נהננו ממנה.
מחכה לתמונות, עידכונים באינסטוש
או בפייסוש
וואו!! אין עליך!!! מדהים!
תודה מותק!!! וטוב שאין…
נראה מדהים, מה אפשר במקום קמח סויה?
תודה הלה.קמח טפיוקהף קורנפלור, קמח אורז
ניראה מאוד מגרה,אבל שאלה…מה זה מה קמח סויה? איך מכינים או איפה קונים? תודה
תודה אלה.קמח סויה קונים בבתי הטבע, במחלקות הטבע בסופרים או טוחנים לבד.
עדי את מדהימה! פשוט ככה! תודה!!!
לא את סמדר מקסימה!!! תודה רבה יקרה!
הי עדי…יש ברשותי גרגרי סויה (כמו גרגרי חומוס) אפשר להכין מהם קמח???
2.האם אפשר להשתמש בקמח חומוס במקום קמח סויה???תודההההה לאונור
הי הי לאונור, בדיוק זה, ניתן לטחון כל קטניה לקמח, רק יש צורך במטחנה או בלנדר ייעודי.קמח החומוס לא מתרים פה.אם אין בעיה עם שילוב קמח אורז, טפיוקה, קורנפלור, הם יתאימו יותר.
רעיון מגניב,
אנחנו הורדנו את הצריכה של מוצרי חלב וגלוטן
ולא תיארתי לעצמי שניתן להכין פיצה בלי המרכיבים הללו…
תודה על המתכון מעבירה לבן זוגי הבשלן
תודה אנושקה, תהנו ולבריאות!
כתוב לגרד בסוף גבינה? איזו גבינה מגרדים?
מגרדים את הגבינה שהכנו, המוצרלוש, אם היא מחכה לנו טרייה בהקפאה או מפזרים אותה מעל הפיצה אם היא רק הוכנה במיוחד לחגיגה.
תודה. הנקודה הזו היתה לא ברורה גם לי.
עדי יקרה, נראה מושלם…
המון תודה על השיתוף!
בשמחה גדולה, להנאתכם ובריאותכם
עושה משלוחים לשרון? ((: נראה מעולה!!!
חחח…הכי טוב להכין טרי!!! תודה יקרה
נראה נהדר!! הלכתי לאיבוד עם המוצרלוש, היא לא התגבשה לי…ועוד הוספתי כף קמח סויה נוסף…רק הסמיך ולא התגבש. גם לאחר צינון 🙁
מה עשיתי לא נכון?
הי מיה, מה קרה? משהו קטן שלא…קשה לי לדעת, בדיוק מה.איזו טקסטורה התקבלה?