פיצה פיצה, זאת עם האדום, הזיתים והמלמלה,
תישאר כברירת מחדל או כארוחת ג׳אנק של אחת ב…ובחוץ…
נחמד מדי פעם ולהשתעשע בטעמים ומרקמים,
לחשוף את החיך גם למשהו קצת אחר.
כשמדובר בבצק איכותי וטעים, תוספות אחרות ומעט יותר מעניינות,
אותי זה כבר מזיז לכיוון המטבח, לפתוח ארונות ומקרר ולהתחיל בחיבורים ושידוכים.
אז כן וברורה השאלה, מה עם הגבינה???
בצק זה בצק, ברור שכדאי ורצוי להכין את הטוב ביותר, האיכותי, הפשוט, הטעים…
הרטבים, התוספות, כל אחד וטעמו,
לגבי הגבינה, יש לי פה בשבילכם המלצה!!!
יש גבינות טבעוניות טעימות בשוק, יש שנותנות תוצאה מספקת וחביבה לדודת הפיצה שצצה לה…
לטעמי האישית בנוסף לרצון ולניסיון לשלב בריאות וטעם, אני אוהבת את גבינת האגוזים הביתית, בשילוב חומרי גלם ספציפיים, טעמים ותבלינים, מתקבלת תוצאה סופר מפנקת!
אז,
קבלו,
שידרופיצה,
עשויה בצק מהמם ובריא ממש, מקמח כוסמין מלא,
מתובלת בצבעי פסטו רוקט ופטרוזיליה,
מקושטת בטעמי, נקטרינה, בצל ירוק, אורגנו טרי וצנוברים…
מעט טיפטופי שמן זית איכותי ובזיקה קלה של מלח גס אטלנטי!!!
למתכון :
לבצק המהמם :
4 כוסות קמח כוסמין מלא
1 כפית שמרים יבשים
1 כף מלח עשבים
1 כפית סירופ מייפל אורגני
3 כפות שמן זית
11/2כוסות מים פושרים חמימים
מומלץ ביותר להכין את הבצק במעבד המזון, קל ופשוט יותר והכי טוב להשאיר את הבצק בתהליך הלישה כ 10 דקות, לקבלת בצק רך וטוב.
את כל המצרכים פרט המים, להכניס לקערה ולערבל על מהירות נמוכה, לאט ובהדרגה להוסיף את המים, לפי הצורך.ייתכן ולא תצטרכו להשתמש בכל כמות המים או לחילופין להוסיף מעט עוד קצת מהם.
להעלות את המהירות לבינונית ל 10 דקות.
כמובן שכדאי לבדוק את הבצק, אם חסרות כמה טיפות מים או לחילופין כמה גרגירי קמח.
לאחר 10 דקות לישה, להוציא את הבצק ולהעבירו לקערה נקיה להתפחה.לשמן אותו בשמן זית ולכסות להתפחה של כחצי שעה עד שעה, שיכפיל את ניפחו.
טטטטדם, מוכן!!!
ל׳גבינה׳ הקצת אחרת…
1/2 כוס מיקס אגוזים ממקדמיה, קשיו ושקדים, מושרים במים רותחים לכמה שעות, מסוננים ומוכנים לשימוש
1 כוס מים
2 כפות בהריון עמילן טפיוקה
1 כפית אבקת שום
1 כפית שטוחה מלח עשבים
1 כף מיץ לימון
2 כפיות שמן זית
קורט כורכום
להכניס את כל החומרים לבלנדר חזק ליצירת בלילה אחידה, טחונה היטב במרקם שמנת.
להעביר את הבלילה לסיר קטן, לחמם על אש קטנה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהגבינה מתחילה להסמיך, להתגבש לידי כדור רך.
להרכבה ולטופינג:
להכין פיצות גדולות, קטנות, עגולות, מרובעות…
לחלק את הבצק ובעזרת מערוך לרדד את הבצק לעובי של כ חצי ס"מ.
פסטו ירקרק, המלצה חמה, כנסו ללינק, למרוח על הבצק
בצל ירוק חתוך לקטעים קצרים
עלים טריים של בזיליקום/רוקט/אורגנו
נקטרינה פרוסה דק דק
צנוברים
שמן זית, לטפטוף אחרון לפני הכנסה לתנור
וכמובן ה'גבינה', לפזר אותה בעזרת שתי כפיות על הטופינג ולתנור, לאפיה עד הזהבה, כ 20 דקות.נא לבדוק את מידת העשייה לפי אהבתכם.
הי עדי
מתפעלת מהבלוג שלך.המתכונים נראים מדהים ובטוחה שמוצלחים . מורידה לי אותם למשמרת..
ראיתי תגובות על פסטרמה אשמח לקבל את המתכון.ואת הקרם פרש.
תודה רבה רבה
אילנה חיון
הי אילנה, קודם כל תודה, נעים לשמוע!
הבלוג מחולק לקטגוריות, תוכלי תמיד להעזר בהם למציאת המתכונים.
את קרם הפרש תחת ממרחים, גבינות וכו' ואת הפסטרמה, בקטגוריה 'לתנור'.
בהצלחה!
עדי