בלי מרק?
אין כזו חיה, ארוחת חג ללא.
מה מרק מאיזה מין וסוג,
קליל, הכי פרשי שאפשר, צלולצ'יק, מעט ירקות בגפרורים,
לא לא בטעם של מרק עוף,
קצת ג'ינג'ר, חתיכה של למונגרס, טיפל'ה צילי,
הכל כבר מתחמם,
מתחיל להשמע טוב
ולהריח, כזה שמוצא חן,
הסיר על האש,
ככה יהיה יופי לפתוח את הארוחה.
גם ככה כולם עם הנזלת שיעול ואויש הראש.

גפרורי ירקות זה זה טוב,
'קניידלך', התחננה הבת,
'לא', צרחתי, מספיק את אלה פעם בשנה,
אז אמא לפחות שקדי מרק,
'נגמר', שמחתי.
בואי נטרח קצת ונכין ביחד, פירוגי,
משהו כמו שבוזניה, החברה הפולניה, אסלית, אגב,
הביאה לטעום????

הארוחה שלנו עפה לה לכיוונים אסיאתיים,
המרק גם,
הפירוגי יקבל מילוי משם, גם.
מילוי עדין ורענן, אוורירי וצבעוני.
הבצק יצא כל כך טוב, נעים ונוח לעבודה,
אז רק עוד קצת לצ'יפור הארוחה, קצת עבודה, אבל כל פירוגי שווה ברכה.

יאללה תכף חג, מהכמויות שאתן, מתקבלים בערך 20 פירוגי משגעים, קטנטנים ושקפקפים

למתכון :

לבצק:
1 כוס קמח כוסמין לבן
1/4 כפית מלח עשבים
1/4 כוס ועוד כף מים חמים חמים
1 כף שמן בטעם נייטרלי, אני השתמשתי בזרעי ענבים

למילוי:
בערך כוס של דלעת טריה וקשה מגוררת גס על פומפיה
150 גרם פטריות קצוצות קטן קטן
3 כפות טופו קצוץ קטן קטן קטן
בצל ירוק קצוץ אבל ממש כולל הלבן
מעט מגרידת ג'ינג'ר טרי
פתיתי צ'ילי מיובשים, לפי טעמכם
קורט כורכום
מעט מלח עשבים
1 כף שמן

אופן ההכנה:

להכין קודם כל את המילוי.לחמם מחבת טובה עם כף שמן, כשחם, להכניס את כל המרכיבים ולטגן יחד כמה דקות, כשהכל מתחיל להתרככך וטיפל'ה להזהיב.
להניח להתקרר.
לעבור להכנת הבצק, בקערה לשים קמח ומלח, לערבב, להוסיף שמן ומים ולערבב מיד עם כף.כשמתקרר מעט, ניתן להמשיך עם לישה ידנית.
לרדד את הבצק לעלה דק, עד כמה שניתן שלא יקרע, על משטח מקומח.לקרוץ עיגולים, אנחנו הלכנו על קטנטנים ולמלא בחצי כפית מהמילוי הקר!!!
לסגור לחצי, להדק, ניתן להשאיר בצורת ירח או להצמיד פינות וליצור כמו רביולי איטלקי…. יאה חוצי מדינות שאנחנו…
להרתיח מים בסיר עם מעט מלח, להכניס את הפלאיים האלה בעדינות למים, כשהם צפים הם כמעט ומוכנים, תנו דקותיים ולהוציא, למסננת פלסטיק.
ניתן להכין מראש, לסדר אותם יפה בקופסה סגורה ולחמם לפני ההגשה.
או להגישם מיד, בתאבון יקרים ושיהיה נעים וטעים!