פלאפל הפתעה – ירוק ירוק, ללא טיגון, עשוי אדממה, וואו!!!
שומעים? אני צועקת!!!
כן תעצרו את העיר, יש פה סוג של רכבת!
מנה פצצה.פצצת חלבון, פצצת בריאות, פצצת ירוק,
וכל זה בעטיפת השם 'פ ל א פ ל'
ללא טיגון, ללא קמחים, ללא גלוטן, ואין בי מילים לתאר את הטעם, הרכות, ממש תענוג.

welcome home🛬
מעל לחודשיים אני יותר שם, בכל מיני שמים, מאשר כאן.
אין מופלא מלטייל בעולם, מלצאת עם קבוצות נשים מרגשות, להנגיש גם בטיולים, את הדאגה לתזונה/תפריט מן הצומח, כי לא תמיד זה קל,
אך תמיד תמיד חוזרת ומציפה השמחה לחזור הביתה.
אז לחזור הביתה מקבל עשרות משמעויות, חזלש לשגרה🌿אני התגעגעתי, הם התגעגעו, גם לפינוקי אימוש.
לא עוד פסטה, שקשוקה, פיצה…קצת בריא יותר, ירקרק יותר…

פלאפל הפתעה – ירוק ירוק, ללא טיגון, עשוי אדממה, וואו!!!
המתכון:
המצרכים:
2 וחצי כוסות פולי אדממה מבושלים קלות ומסוננים משאריות מים
2 בצלים ירוקים עם הלבן, גדולים
1 צרור כוסברה שטופה ונקיה
חופן עלי נענע
4 שיני שום כתושות
1 כף מיץ לימון
מעט זסט קליפה של לימון, אופציונלי
תבלינים:
1 כפית מלח עשבים
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
במעבד מזון, לטחון את האדממה.להוסיף את כל שאר המצרכים.לטחון דק.חשוב לייבש את המצרכים לפני הכנסתם לתהליך הטחינה.
זה הזמן לטעום, להוסיף קצת ממה שחסר, אם חסר.
חשוב לתת לתערובת לנוח.להתגבש ולהתמצק.
לחמם תנור על גריל או חום 230 מעלות.
לרפד תבנית גדולה בנייר אפייה.
לשמן אותו.
בידיים לחות, ליצור כדורי פלאפל קטנים.
להניח בתבנית.
לטפטף מעט שמן זית או לרסס בשמן זית.
לאפות עד הזהבה.
אם בחרתם לאפות בתוכנית גריל, הזמן קצר, החום חזק.להפוך ולהזהיב את הצד השני.
מה שחשוב עד שהכדורונים, זהובים ויותר.אפויים גם בפנים.
תטעמו…הם משגעים…עד שיהיו מוכנים.

איך תגישו אותם?
מה דעתכם דווקא עם יוגורט סויה מתובל?
או אפילו נרחיק לכת…עם גוקומולי וסלסלה של עגבניות מתובלת ופיקנטית?

בואו איתי לאינסטגרם שלי, חמוד וצבעוני שם: אינסטושלי