פנקייק חומוס – טבעוני, ללא גלוטן, מ 2 מצרכים בלבד!!! חלופה לארוחת ניגוב חומוס…
ת'צמעו,
אנחנו בתקופה מאתגרת.נקודה.
בכל תחום ומרחב.פנימה החוצה.
אצל הגדולים ומאד מאד גם אצל הקטנים.
אין מנוס מלרכב על המאתגרת,
ולקחת ולאמץ אותה חזק.
להתחבר עוד ועוד ליצירתיות ולגמישות.
כי זו התקופה.
ויש בה גם הזדמנויות.
אין שום סיבה שבעולם, שפוסט זה לא יסחוף כמו קודמו, או אחיו ובני דודיו,
זה נכון שהוא אחר, שהוא שונה.
אבל יאללה בואו ניתן בעיטה לידוע ולמוכר
וניגע קצת בחומרים חדשים!
ת'כלס, לא נמאס לכם להכין, להגיש, לאכול, שוב ושוב ושוב את אותו האוכל, אותן המנות?
זה הזמן להביא, לבוא ולהסכים להתרענן, לרענן את המזווה, את הטעמים, את הארוחות…

פנקייק חומוס – טבעוני, ללא גלוטן, מ 2 מצרכים בלבד!!! חלופה לארוחת ניגוב חומוס…
אז ככה, הקמח חומוס, כבר לא מוצר מדף חדש.
ההפך, יחסית לכל החידושים והמהפכות, הוא נשאר קצת מאחור.
הוא כיכב בחביתות הטבעוניות, בעיקר, כמדביק לקציצות ולביבות ועוד,
קמו עליו, תחליפים וחלופות.
אבל היי כבודו מה זה במקומו מונח.
רק חשוב לדעת מתי איך וכמה.
למה?
כדי להגיע לתוצאות נפלאות.
כדי לתת לו לקחת את הבמה המתאימה והנכונה.
למה איתו?
החומוס הוא קטניה משובחה, טובה, איכותית, זמינה זולה, בריאה, מפוצצת כל הטוב.
החומוס הוא אוצר לכל מי שאינו צורך חלבונים מן החי.
ויש אין ספור אפשרויות איך לאכול אותו, עם מה ובמה לשלב אותו.
הוא כיכב ועדיין, במנות אותנטיות, מהמטבח הפרסי, ההודי ואפילו באזורים מסויימים באיטליה.
וגם אני, אנחנו, נהנים, להתחדש.או פשוט להזכר.
הכנתי ארוחת חומוס, פנקייקס חומוס, ממרח חומוס וכל היופי הזה מוגש עם חומוסים מתובלים וקראנצ'יים.
ארוחת חומוס במייטבה.
מה רע?
אתם לא מתארים לעצמכם, כמה, כמה שזה מרענן, משביע בטירוף, טעים של להתעלף, מזין סופר פלוס.
לא תתנו צ'אנס?
תמכרו את הארוחה,
במקום מסעדת חומוס בשכונה,
עם טוויסטים בעלילה.
אל תחששו לתבל, זה מקפיץ, גם משדרג.
גם הקטנים יאהבו זאת.בטוחה.

פנקייק חומוס – טבעוני, ללא גלוטן, מ 2 מצרכים בלבד!!! חלופה לארוחת ניגוב חומוס…

המתכון:
המצרכים:

1 כוס קמח חומוס, טחון טרי הכי טוב, או הקלוי מי שאוהב (את החומוס ניתן לטחון בבית, בעזרת בלנדר ייעודי – קראו למטה)
2 כוסות מים
( 1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת אפייה ) אופציונלי, לפנקייק תפוחים ואווריריים יותר
תבלינים: קורט צ'ילי, כורכום, מלח עשבים

אופן ההכנה:
לערבל בעזרת מקציף ידני, טוב טוב טוב.ממליצה להתחיל עם כוס וחצי מים, להוסיף בהתאם לצורך.
כשהבלילה עומדת קצת, היא מאד מסמיכה.וזה הזמן להוסיף עוד מים, ליצירת מרקם פנקייקי.
לחמם מחבת נון סטיק, ניתן להבריש עם מעט שמן זית, רק לנגלה הראשונה, להעביר חצי מצקת, ליצירת פנקייק.
להכין כמה, בהתאם לגודל המחבת.להפוך כשמזהיב.
להערים בערימה חביבה!

* ניתן להוסיף עשבי תבלין ירוקים קצוצים
** בצל ירוק קצוץ
*** ירקות חתוכים למקלות דקים
**** להגשה עם חומוסים קראנצ'ים: בסיר קטן, להקפיץ במעט שמן זית, פפריקה מתוקה, צ'ילי, מלח עשבים, את גרגירי החומוס, כשהם מבושלים כבר.
***** ממרח חומוס – כנסו למתכון נפלא לחומוס ביתי
****** בעקבות פניות רבות, יצרתי קבוצת רכישה נוספת, גם עבור בלנדר וואקום וגם עבור ויטמיקס (כל הדגמים) – מוזמנים להצטרף ולהנות מהנחות נהדרות דרך הקבוצה.פרטים אצלי.

מה עוד לא הצטרפתם אלי? זה בדיוק הזמן:
עדי באינסטוש