הצעה למנה עיקרית, חגיגית, אביבית וצבעונית, ללא גלוטן ומופחתת שומן,
מתכון והצעת הגשה מתוך הפוסט המלא :
חגיגה אביבית של טעמים, צבעים, רעיונות והדרכות יצירה לשולחן החג.

למנה עיקרית…
פרח ירקות צלויים, ממולא בכל טוב

כמויות לארבע מנות:
2 חצילים בינוניים
1 בטטה ארוכה ודקה
2 קישואים/זוקיני
מעט שמן זית להברשת הירקות.
מלח, פפריקה, טימין, לתיבול לקראת הצליה.
למילוי:
מספר אופציות, מילוי טופו, מילוי עדשים שחורות ופטריות, פתיתי סויה ופטריות.

כוס וחצי טופו מפורר/כוס וחצי עדשים שחורות מבושלות ומוכנות לשימוש וכוס פטריות שמפיניון קצוצות/ כוס וחצי פתיתי סויה מושרים כחצי שעה במים רותחים ותבלינים, סחוטים וכוס פטריות שמפיניון.
1 כרישה במלואה, אך נקייה
2 שיני שום קצוצות
1 כף עלי טימין טריים
1 כף רסק עגבניות איכותי או ביתי
1/2 כפית כורכום
1/2 פלפל אדום קצוץ דק
1 כפית פלפל חריף קצוץ
1 כפית קורנפלור
1/2 כפית חרדל
1/4 כוס מים
1 כף רוטב סויה ללא גלוטן, אופציונלי
מלח לפי הטעם
2 כפות צנוברים
מעט שמן לטיגון המילוי

לחמם תנור על גריל.
לשטוף את הירקות, את הבטטה לקלף.
לחתוך קצוות עגולים, למרכז הפרח ואז לפרוס את הירקות לאורכן, דקות ויציבות.אם קשה לפרוס דק, תחתכו צד אחד ולהעמיד על הצד השטוח, מקל על הפריסה.
להבריש במעט שמן זית את הפרוסות, לתבל במעט מלח, פפריקה, טימין ולהכניס לצליה בגריל עד ריכוך והזהבה קלה קלה.להפוך צד.להבריש שוב ולהמשיך צליה קצרה נוספת.
בינתיים כשהירקות נצלים להם בתנור.

נכין את המילוי למאפה.
נטגן את הכרישה, הפלפלים, השום, כמה דקות, עד ריכוך ומעט הזהבה.
להוסיף את הטופו/עדשים/סויה, למחבת/סיר.לערבב היטב, אפילו מעט למעוך.לפורר את הטופו עוד וכן את השאר.להמשיך לטגן יחד 10 דקות, לתבל ולהוסיף מים וקורנפלור.לטעום ולתקן טעמים, להוסיף את הצנוברים.להוריד מהאש.

הרכבת המנה:
בתבניות אישיות עגולות, לרפד עם נייר אפיה, חתכתי נייר אחד לארבעה רבעים.לשמן כל נייר.
להתחיל עם עיגול ומעליו, בזהירות ובחפיפה לרפד את התבנית בפרוסות משולבות, כשהתחתית יציבה וצמודה.חשוב להשאיר לפחות שני ס״מ של קצוות שיעזרו לנו בסגירת המאפה.
למלא ברבע כמות מתערובת המילוי ולהדק היטב את המילוי.לקפל פנימה את הקצוות שהותרנו ומעליהן להשלים עם פרוסות ירקות נוספות, עד שהמאפה סגור הרמטי, חזק ויציב.להדק היטב לתוך התבנית, להבריש במעט שמן זית ולהכניס לאפיה נוספת של כ 10 דקות.
לתת למאפים לעמוד ולהתייצב.
לקראת ההגשה, להפוך את המאפה, בזהירות ולהסיר את נייר האפיה.

* הצעת הגשה: עגבניות שרי צבעוניות על שיפוד עלה רוזמרין, מטוגנות קלות במעט מעט שמן זית, חומץ בלסמי ופתיתי צילי מיובש.2 שיפודים קטנים לכל מנה!