פרמז'ן – פתיתי גבינת פרמז'ן טבעונית
𝔼𝕒𝕤𝕪 𝕋𝕒𝕤𝕥𝕪 ℍ𝕖𝕒𝕝𝕥𝕙𝕪 𝕍𝕖𝕘𝕒𝕟 ℙ𝕒𝕣𝕞𝕖𝕤𝕒𝕟 ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖
מתכון:
המצרכים:
1 וחצי כוסות מיקס אגוזים: מקדמיה/קשיו/צנוברים/ברזיל – לפחות שניים מהרשימה
1/2 כוס שמרי בירה באבקה/ 3/4 כוס בפתיתים
1 כפית אבקת שום
1 כפית מיץ לימון טרי, אופציונלי
1/2 כפית זרעי חרדל צהוב בלבד, אופציונלי
1/4 כפית פלפל לבן טחון
קורט כורכום
1/2 כפית מלח המלאיה
אופן ההכנה:
במעבד מזון/פודפרוססור, עם להב הסכין, להתחיל לטחון את האגוזים שבחרתם ואת זרעי החרדל, עדיף בפולסים.כדי לא להגיע לטחינה חזקה, שהופכת לעיסה דביקה את התערובת. חשוב לעצור ושוב להפעיל, כדי לקבל את האפקט הפירורי. להוסיף את כל שאר המצרכים.שוב בטחינה בפולסים.
תגיעו לפירורים בגודל שאתם אוהבים, אני מעדיפה לא דק דק, יש בזה אלמנו של נגיסות, בגודל ממש כמו בתמונה.
להעביר לצנצנת נקייה וסגורה למקרר.
משדרג כל תבשיל, מרק, פסטה, גבינות…
הנה עוד כמה מתכונים שווים עם שמרי הבירה:
גבינת אגוזים ועשבי תיבול, טבעונית ומטריפה
'גבינת מוצרלה'
אפשר גם עם אגוזי מלך ושקדים למשל…? צירופים של אגוזים אחרים?
אלוש, לא ניסיתי…יהיה מעניין לנסות
חזרתי לעדכן שניסיתי את התערובת עם אגוזי מלך ושקדים מולבנים. מבחינת ויזואלית יצא אחרת לגמרי ממה שבתמונה..מבינה שזה גם תלוי בטחינה של האגוזים. ולגבי הטעם…אני דיי חדשה עם עניין אבקת השמרי בירה (אני השתמשתי באבקה) ונראה לי שהטעם שלה דיי השתלט על התערובת.. אולי כדאי להוסיף אגוזים למתן את הטעם?
תודה! מבחינה ויזואלית כמובן, הצבע כהה יותר של האגוזים.מכיוון שהכנת שונה, שחקי עם זה.אל תשכחי שלט אוכלים אותה ככה…נסי על / עם…ודווחי
האגוזים קלופים טבעיים או קלויים עם הקליפה?
קלופים טבעיים