אתמול היו 34 מעלות,
נשמע סבבה נורמלית כזו…
אך לא פה,
מה עוד שהקיץ הזה, לא דומה לשום קיץ מינכנאי שעברתי עד כה.
הבוקר, כשאני יושבת לכתוב את הפוסט החדש לבלוג, עם התכוונות מלאה, קייצית ומרעננת
וכבר שש וחצי בבוקר
וחשיכה מוחלטת בחוץ
וגשמים מטורפים ניטחים בחוזקה,
אני רק יכולה לשלוח לכם אותו באהבה,
מקווה שתאהבו,
שתכינו אותו.
לאתמול זה התאים פצצה,
הכנתי את הפרפה הזה
ואפילו הספקנו להצטנן ולהנות מקינוח/מעדן/פינוק/סטייל עוגה קרה.
כשהחום מגיע, בתוספת שמש שמש חמה ויוקדת,
חם פה!!!
הדרך היעילה, להתמודדות, בתוספת של הנאה, היא להתחבר למקור מים כלשהו.
העיר ומסביב לה, משוזרת אגמים, גדולים וקטנים, בריכות טבעיות ובריכות רגילות.
בתחבורה הציבורית, זה עד בלתי אפשרי, לך תדע אם דווקא הקרון שעליו עלית, הוא זה זה הנבחר להיות ללא מזגן…בכל מקרה לא אוכל להאשם ששכחתי את ילדי, כי אני שם איתם…
שבוע הבא אני מגיעה לביקור בארץ, כולל כל הפמליה.
בימים של עד,
עומלת הרבה, על הסדנאות שאני עומדת להעביר.
על תפריטים מדליקים וחדשניים, על אוכל בריאות, על אוכל שטעים ונעים להכין אותו.
על הסדנאות תוכלו לקרוא פה!!!
הפרפה הזה קליל בטירוף, בריא, מזין, ללא גלוטן ואגוזים, אני בחרתי בפירות יער, כי הם בשיא העונה שלהם, מה גם שקטפנו אותם בעצמינו…
אבל כל פרי, שטעמו עמוק ומתוק, בשל ורך, יתאים בהחלט.
כשהכנתי אותו וכתבתי את המתכון, ניזכרתי איך פעם הכנתי אותו והאמת די הזדעזעתי,
אני מרשה לעצמי לכתוב זאת,
כי מי שכבר מכיר את הבלוג, את המסר, קצת אותי ואת המתכונים, יודע שהוא מכוון מטרה ומציע חלופות איכותיות ומזינות, גם למנות עתיקות ואהובות.
כך גם הפעם…
אתם תכינו פרפה פירות יער או אחרים צונן ומרענן, אני אכין מרק אפונה...
למתכון :
400 גרם טופו משי איכותי/טופו רך
1/2 כוס סירופ מייפל אורגני
1/3 כוס שמן קוקוס רך
100 גרם חמאת קוקוס
1 כפית תמצית וניל איכותית/אבקת מקל וניל טחונה(תספיק כחצי כפית)
1 כפית מיץ לימון טרי
11/2 כוסות של פירות יער טריים או קפואים, אפשר סוג אחד, אפשר יותר ואפשר כמובן לבחור כל פרי טרי, בשל ומתוק, פרוס או חתוך לקוביות
1 כף עלי נענע טריה קרועים ביד
אופן ההכנה :
בפודפרוססור/ בלנדר או בעזרת בלנדר מוט,
לטחון היטב את כל המרכיבים, כולל 1/2 כוס מהפירות, פרט לכוס הפירות הנוספת ועלי הנענע, אותם נשאיר כמו שהם.
להעביר לקערת עירבוב.
את הכוס הנוספת של הפירות להוסיף לבלילת הפרפה ואת הנענע, לערבב היטב, כדי שהפירות ישארו יפים ולא מעוכים.
להעביר לכלי נאה, צפו אותו בניילון ניצמד, מלטו בבלילת הפרפה, סיגרו מלמעלה את שאריות הניילון.
דפקו מעט ובעדינות את הכלי, כדי שהפרפה יתפזר לכל הצדדים והפינות.
הכניסו למקפיא, לפחות לחמש שעות, ללילה זה מצויין.
להגשה, הוציאו, פירסו, קשטו, הגישו, את השאר חזרה למקפיא.