פשטידה ירוקה טבעונית – פצצת חלבון ובריאות, ללא גלוטן, ללא קמחים, ללא שמן!
חזרתי מחודש כמעט,
שלא הייתי בבית. לשמחתי החופשה בארץ, בירדן (תשארו לעקוב, בימים הקרובים אעלה פוסט מיוחד על הימים בירדן), היו כל כך מדוייקות, כולל האוכל, מה שבדרך כלל מקבל טוויסט מבולגן, היה לא פחות ממושלם, בנוסף טון שמש, מדבר, אהבה, חברים וכמובן משפחה.
לחזור הביתה, לחזור לירוק, אביב וקיץ מגיעים, הכל מתיירק, הפוך ממה שכולנו, או רובינו מכירים.
דווקא החזרה הביתה, הביאה איתה בלאגן, לאט לאט, לנחות, לעכל, להרגע מהכל,
מתוך כל אלו, נולדה לה הפשטידה הזו, הירוקה מאד, לתת פוקוס ירוק, פוקוס נקי, פצצת חלבון, ללא שמן.

פשטידה ירוקה טבעונית – פצצת חלבון ובריאות, ללא גלוטן, ללא קמחים, ללא שמן!
למה ירוקה? למה לא? ירוק זה טוב, טוב לנו, מקפיץ לנו, מעשיר אותנו.
ללא גלוטן, למה? יש ממנו כבר כל כך הרבה.
ללא שמן? כי גם ממנו יש, נשאיר אותו לתיבול הסלט, לאגוזים, לאבוקדו…
פצצת חלבון, המרכיב הבסיסי – זה שנותן את ה'גוף', את היציבות, את החלבון הצמחי המופלא – הוא הטופו!
כן כן!
הכל בקצרה, ישר לעבודה.

פשטידה ירוקה טבעונית – פצצת חלבון ובריאות, ללא גלוטן, ללא קמחים, ללא שמן!
הפשטידה מתאימה לתבנית בגודל 25 על 15

המתכון:
המצרכים:

1 ראש כרובית – קטן, מבושל ומסונן
200 גרם תרד – השתמשתי בתרד טורקי ובבייבי תרד – שטוף היטב ומסונן מעודפי מים
400 גרם טופו קשה
תבלינים: מלח עשבים – כף, פלפל שחור – חצי כפית, אבקת שום ובצל יבשים – חצי כפית מכל אחד
שומשום שחור ושומשום מלא – לפיזור מעל הפשטידה.

אופן ההכנה:
לחמם תנור 200 מעלות.
את הכרובית המבושלת, חשוב לסחוט היטב מעודפי נוזלים.
במעבד מזון עם להב סכין – לטחון היטב את הטופו, להוסיף את התרד.
למעוך את הכרובית, בסיר שבישלתם אותה, למה ללכלך עוד כלי למה, לתבל, לטעום, שיהיה טעים.
להוסיף את בלילת הטופו-תרד, לערבב טוב טוב. לטעום שוב.
להעביר לתבנית, אותה ניתן להבריש מעט עם ספרי שמן זית, לא חובה.
לשטח את הבלילה, לפזר שומשומים, בנדיבות, גם טעים, גם בריא, גם קראנץ',
להכניס לתנור המחומם מראש.
לאפייה של 40 דקות.
הפשטידה, צריכה להיות אפויה, זהובה מאד בחלקה העליון ובצדדים.
היא נותרת מעט רכה.
עם ההתקררות מתייצבת מעט.

להגיש אותה עם צזיקי סויה מתובל, סלט ירקות קצוץ, ויש לכם ארוחת עונג בריאות בדגש על ארוחה עם הרבה נויטריטים, הרבה ירוק וחלבון.
אחלה ארוחת קיץ!!!

יש סרטון חמוד, בואו : למה כדאי לכם להכין אותה…

לעוד מנות משמחות לימים חמים?
פשטידת קישואים של פעם – טבעונית, ללא קמחים, מפוצצת בחלבון מן הצומח

כרובית צלויה בתנור – בפירורים קראנצ'ים, ללא שמן וגלוטן

סלט ויאטנמי – אותנטי, טבעוני, ללא גלוטן, סלט ארוחה, יש בו הכל, מתאים בכל עונות השנה