![](https://adishapira.co.il/wp-content/uploads/2023/03/WhatsApp-Image-2023-03-28-at-19.11.51-5.jpeg)
![](https://adishapira.co.il/wp-content/uploads/2023/03/WhatsApp-Image-2023-03-28-at-19.11.51-4.jpeg)
פשטידה מופלאה, טבעונית וללא גלוטן, ללא שום קמח, ללא שמן, מפוצצת חלבון ומתאימה לתפריט קיטו טבעוני
כולה ירקות, ירוקים ומרכיב אחד נוסף
וסההההה טווווווו
את הפשטידה הזו – המתכון הזה
הכנתי עבור המלוות שלי, כחלק מהערכות לחג – לפסח כן.
נראה לי נפלא שנוכל כולנו????אתם ואני להנות ממנה גם.
זו פשטידת קסם, פשוטה מהירת הכנה,
היא בסיס איתן – לא תאמינו כן כן,
לשינויים מבחינת התוספות,
והיא בסיס איתן מאד – כי יש פה רק ירקות תיבול ו…
מרכיב הקסם????
טבעונים קחו
ללא גלוטן תשתגעו
לאוכלי קטניות תהנו
לשומרי משקל????עופו
אצלי היא תככב גם החג הזה
אצלכם – תכינו אותה
לערב חג לארוחת למחרת
לא משנה
תדאגו שהיא תהיה
למי שטורחת מארחת מבשלת מנקה – קחי לך – שתהיה שם בשבילך לארוחה שווה טעימה בריאה והלאה לשאר המטלות…
![](https://adishapira.co.il/wp-content/uploads/2023/03/WhatsApp-Image-2023-03-28-at-19.11.51-6.jpeg)
![](https://adishapira.co.il/wp-content/uploads/2023/03/WhatsApp-Image-2023-03-28-at-19.11.51-8.jpeg)
פשטידת ירקות – ירוקים, טבעונית וללא גלוטן, ללא שום קמח, ללא שמן, מפוצצת חלבון ומתאימה לתפריט קיטו טבעוני
המתכון:
מה צריך:
1 פלפל אדום
2 זוקיני
1 חציל
טיפה שמן זית
300 גרם טופו קשה ניטרלי בטעם
1 בצל בינוני סגול/לבן
2 כוסות ירוקים (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, עירית) מה שאוהבים
תיבול – מלח עשבים, פלפל לבן/שחור טחון טרי, טימין או אורגנו מיובשים, אבקת שום
1/4-1/2 כוס מים
200 גרם תרד בייבי קצוץ
צנוברים לפיזור
תבנית שתתאים לחילוץ טוב ושלם של הפשטידה, אפשר לשמן מעט מעט או לרפד בנייר אפייה
איך מכינים?
נחמם תנור למצב גריל, נחתוך את הירקות לקוביות קטנות או מקלות. לא את התרד !
נפזר מעט שמן זית- לא חובה ונצלה אותם בתנור, עד הזהבה קלה – בערך 10 דקות.
להוציא ולתת להתקרר.
בינתיים נטחן בבלנדר, או במעבד מזון, את הטופו והבצל. נוסיף מים בהדרגה, וכן את הירוקים, הבלילה צריכה להיות סמיכה.
נוסיף תיבול – לטעום!!! זה הזמן, לא נתבל בהמשך.
ניתן להכין הכל כבר בתבנית שנאפה בה את הפשטידה או בקערה ובהמשך לתבנית.
בתבנית (לחסוך כלי…) או בקערה נערבב את הירקות הצלויים, את בלילת הטופו, ותרד שאותו נקצוץ, נערבב היטב, נעביר לתבנית, חשוב שתהיה כזו שיהיה נוח לחלץ ממנה את הפשטידה. נשטח יפה את הבלילה.
נחמם שוב את התנור, ל 190 מעלות.
נפזר צנוברים, שומשום – מה שאוהבים – מאד משדרג.
נאפה 25 דקות, עד הזהבה והתייצבות.
נוציא אוצה מהתנור וניתן שעה להתייצב.
ניתן לשמור בטמפרטורת החדר לכמה שעות או במקרר כמובן ולחמם לפני ההגשה.
יוגורט סויה מתובל משדרג את כל הקונספט????
לתבנית מושלמת – תחתית זכוכית, דפנות סיליקון, יש לכם 10% הנחה עם הקופון AS10 כנסו לקישור הבא: תבנית סיליקון קפיצית עם תחתית זכוכית
לסרטון ההכנה: איך הכנתי את הפשטידה
![](https://adishapira.co.il/wp-content/uploads/2023/03/WhatsApp-Image-2023-03-28-at-19.11.51-2.jpeg)
עדי, זה נראה נהדר. תודה על כל המתכונים.
לגבי הפשטידה: אפשר להכין אותה בתבנית פשטידה להגשה? למה הדגשת את הצורך להוציא אותה מהתבנית?
בשמחה דורית יקרה. אפשר בוודאי בכל תבנית, מלבנית, עגולה, אם רוצים להגיש אותו ללא תבנית, חשוב להתאים לכזו שקל ונוח להוציא את הפשטידה מבלי שתתפרק. חג שמח!
נראה סוף…. תודה רבה!!!
באהבה, תהנו, לבריאות וחג שמח
נראה מעולה, מה אפשר במקום טופו?
תודה! במתכון הזה חובה טופו! הוא הבסיס והדבק והגוף שלה
איזה ירקות אםשר במקום הסולניים?
כל מה שאת אוהבת ומתאים לפשטידה