צ'ילי קון קרנה טבעוני – הכי מהיר, מזין, ססגוני
אחת מנות הדגל של המטבח הטבעוני.
מנה מהירה ופשוטה להכנה.
מנה מפוצצת כל הטוב והקטניות.
מנה שכולם אוהבים אותה.
מנה שנפלאה גם עבור מי שבוחר להפחית או להוריד כלל בשר מהתפריט.
היא פצצה של טעמים, טקסטורות, ביסים נגיסים, משביעה, מזינה טילי,
פשוט מושלמת.
מקמו אותה בטבלה השבועית, כאחת הארוחות,
לתפארת המטבח המהיר והמפתיע.
נון שלי שאת הצ'ילי נון קרנה הזה, אני מעלה לבלוג רק עכשיו.
זה אחד ה'ברורים מאליהם' במתכונים אצלינו, כאחת הארוחות, שהילדים, אולוויז סמייליג,
גם אם אחד מהם פחות אוהב מרכיב זה או אחר, הקומבינציה הזו, פשוט מושלמת,
לכן,
אל תהססו גם אם רשימת המצרכים מעט ארוכה, הכל נגיש, הכל אפשרי, להפחית מזה ולהוסיף אחר.
ההפתעה הלא פחות משמעותית, שעם הצ'ילי קון קרנה טבעוני – הכי מהיר, מזין, ססגוני הזה, אין צורך בתוספת אורז.
כל כך סמיך, עשיר, טעים, ממלא, כך שסלט עגבניות, אבוקדו, פיקנטי ליד,
טורטיה ביתית או קנויה, רק נסו לבחור את הטובות.
אני משתפת במתכונים, שאני מאמינה בהם, שמחה עליהם, ללא שימוש בתחליפי בשר טבעוניים,
למרות שרבים, אצו רצו, ההתלהבות אי שם,
על כל החלופות, על הביונד מיט ואחיהם.
אחת ל…מי שנהנה מהם שיהנה,
מעבר לכך, שהם לא טעימים לי, הריח, לא טוב לי,
עדיין זה אוכל מתועש לחלוטין.
כמה פשוט, זמין, להשתמש בקטניות,
כמקור אידיאלי לחלבון מן הצומח,
נקי, איכותי, בהכנה מ א' ועד הסוף,
זהו מבחינתי,
המטבח הבריא בהתגלמותו,
יאללה בואו למטבח!
צ'ילי קון קרנה טבעוני – הכי מהיר, מזין, ססגוני
המתכון:
המצרכים:
1/2 ק"ג טופו מוצק (מתכון לטופו ביתי)
400 גרם שעועית שחורה לאחר השריה ובישול, רכה מספיק לבישול מהיר (טיפים להערכות עם קטניות, למטה בפוסט)
300 גרם שעועית אדומה לאחר השריה ובישול, רכה מספיק לבישול מהיר
1 בצל סגול גדול קצוץ דק
5 שיני שום קצוצים דק
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות קטנות
1 פלפל אדום קטן קצוץ דק דק
5 עגבניות גדולות בשרניות ומתוקות קצוצות דק
2 כוסות רוטב עגבניות מוכן אורגני
4 כפות רסק עגבניות אורגני
2 כפות רוטב סויה
3 כפות פפריקה מתוקה
טבסקו לפי הטעם
1 כף תבלין צ'ילי
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כוס גרעיני תירס טרי
חופן עלי כוסברה
1 כף רוטב סלסה מוכן – מקסיקני lizano salsa (אופציונלי)
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
נתחיל ל'טפל' בטופו. לשטוף, לנקז נוזלים.
לפורר לפירורים פיצים, ממש ממש.לתבל עם כל התבלינים היבשים ורוטב סויה.לערבב היטב עם הידיים, כך שכל פירורי הטופו יצופו בתיבול ויצבעו להם.
בסיר מספיק גדול, ממליצה על נון סטיק.
לטגן בצל, גזר ופלפל אדום.עד שהם רכים.להוסיף את השום.לטגן עוד 2 דקות.
להוסיף את הטופו.לערבב היטב, תוך פירוק גושי הטופו שנותרו.להוסיף את שאר המצרכים.
לערבב היטב.להביא לרתיחה עדינה, להוריד את החום לבינוני, עד שהתבשיל ניהיה מעט סמיך, לטעום ולתקן טעמים.
לבשל עוד 5 דקות ולהגיש!
עם טורטיות ביתיות, קנויות איכותיות, סלט סלסה עגבניות…ותיגעו גם אתם לרגע בשמיים.
אם אתם לא ממהרים, ככל שהתבשיל עומד ונח לו, הטעמים מעמיקים וגם הסמיכות של כלל התבשיל.
* איך ומה עם הקטניות:
קבלו המלצה חמה, אחת לשבועיים, או פעם בחודש, תלוי בגודל המקפיא…
תשרו כמה סוגי קטניות.יום כזה שהמטבח מלא קערות.
השריה של 24 שעות לקטניות הגדולות.להחליף מים פעם אחת תוך כדי ההשריה.
חלק מהקטניות העבירו במארזים נוחים להקפאה, חלק בשלו, כך שתהן תהיינה מוכנות בצ'יק, לבישול מהיר, להכנת בורגרים, קציצות, ועוד…
וגם אותם תקפיאו במנות המתאימות לגודל הארוחה, הסועדים וכו'.
לעוד פינוקים מהז'אנר הטוב והמקסיקני, קבלו כמה רעיונות:
טורטיות מקסיקניות מ 2 מרכיבים – הכי הכי שיש!!!
טורטיות אמיתיות -אותנטיות, ללא גלוטן, עשויות קמח תירס, עם תוספות נפלאות, מנה משגעת!
ואם טרם, כנראה שזה הזמן:
עדי באינסטוש, בואו!