קארי תאילנדי טבעוני, עם 'כדורי בשר' מטריפים, ללא גלוטן

קארי תאילנדי טבעוני, עם 'כדורי בשר' מטריפים, ללא גלוטן
תבשיל מהיר הכנה, עם או בלי 'כדורי הבשר', מנה מתגמלת ומפנקת.
'כדורי הבשר' הללו משגעים כך או ככה.יציבים טילים.
יכולים לרקוד ברוטב, לשחות, לקפוץ או רק לקשט.

אנקדוטת הקארי,
אילי – שלי, יצא לחופשת הקיץ, בשישי האחרון, שהיה היום האחרון, הוא חזר הביתה שפוך וחולה.
עד כאן הגיוני.מכאן, היה ארוך, מבאס, לפתוח ככה את חגיגות חופשת הקיץ.
אתמול הוא קם,
מסתבר שמאושש, עם חיוך קסם וגומות חן, 'אני כבר לא חולה' !!!
ואני מה זה רעב!

מה בא לך?
תבשיל כזה, חריף, טעים, עם הקארי האדום הזה…
'כדורי הבשר' שצירפתי, נפלאים בזכות עצמם, קודם כל ומשתלבים לא פחות נפלא במנה הטעימה הזו.
כשעולה התוגה הזו, לאוכל חמים, מתובל, עם רוטב ושאר דברים טעימים, זיכרו ושימרו אותה.

מנה משולבת חלבון, פחמימה, נטולת גלוטן, טעימה, פשוטת הכנה, יכולה להצטרף לארוחה חגיגית ורייחנית.
'כדורי הבשר' טעימים חמים, קרים.שמרתי לי כמה בצד, קצצתי לי סלט, הכנתי רוטב חרדל משגע, שילבתי ביניהם ועפתי לי.
אגב, אני לא עפה בקלות.
לבן הזוג הכנתי לחמניה (שווה הצצה) לדרך, עם סויונז, חסה, עגבניה ומלפפון חמוץ…
אז ניתן בהחלט להכתירן כ'כדורי הבשר' האולטימטיבים, כפי שציינתי בתחילת הפוסט,
הם מתנהגים יפה באופן מופתי, גם ברוטב!

קארי תאילנדי טבעוני, עם 'כדורי בשר' מטריפים, ללא גלוטן
5-6 מנות
המתכון:

מצרכים:
ל'כדורי הבשר':
1 כוס עדשים כתומות/חומות, יש להשרותם לילה שלם!
250 גרם טופו
1 בטטה קטנה מבושלת ורכה
1/2 כוס קוואקר גרוס דק ללא גלוטן
3 שיני שום קצוצות
3 כפות קמח אורז/טפיוקה
1/2 כוס פירורי לחם ללא גלוטן/פולנטה/קוואקר גרוס דק ללא גלוטן
תיבול: כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית מלח עשבים, 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית מחית קארי אדומה
לרוטב:
1 כפית שמן קוקוס/נייטרלי
1 בצל סגול קטן
4 שיני שום
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר
500 מ"ל חלב קוקוס – ארוי די
6 עלי קפיר יבשים (לא חובה, אך הטעם מהמם)
2 כפות מחית קארי תאילנדית אדומה
2 כפות רסק עגבניות
תבלינים: 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כפית כורכום, מלח לפי הטעם

1 כוס אפונת גינה, להוסיף לתבשיל, ממש לפני ההגשה
חבילת אטריות אורז מלא/רגיל
עלי בזיליקום ולימון ליים, להגשה

אופן ההכנה:
להכין את תערובת 'כדורי הבשר' – בפודפרוססור לטחון יחד, את העדשים לאחר ההשריה, עד שמתקבלת מחית עדשים, להוסיף טופו שטוף ומנוקז מנוזלים, 3 שיני שום קצוצות ולטחון לעיסה גרגירית ולא חלקה.להעביר לקערה.להוסיף את הקמחים, הקוואקר, התבלינים ומחית הבטטה.לערבב היטב עם כף.לטעום!אם יש צורך להוסיף תיבול.לתת לתערובת מנוחה של שעתיים במקרר.לחמם תנור ל 200 מעלות, לרפד תבנית אפיה בנייר, לשמן אותו.להכין כדורים קטנים ועגולים מתערובת הקציצות.להניח בתבנית ולטפטף מעט שמן זית מעליהם.להכניס לאפיה עד הזהבה.בין 15-20 דקות.ניתן לנער מעט את התבנית, לגרום לכדורים להתהפך ולהזהיבם מעט גם מצד שני.
להוציא מהתנור.
לבשל את האטריות לפי הוראות היצרן, לא יותר מדי.
במקביל לאפיה, להכין את רוטב הקארי – בשמן הקוקוס, לטגן עד ריכוך את הבצל, שום, ג'ינג'ר, כשהם קצוצים דק דק.להוסיף את מחית הקארי, הרסק, תבלינים, לערבב היטב, להוסיף חצי כוס מחלב הקוקוס, לערבב היטב, לוודא שלא ישארו גושי קארי.להוסיף את עלי הקפיר ושאר החלב.לטעום.לחמם היטב, להוסיף אפונה.
להגיש בצלחת עמוקה, אטריות אורז, מעליהן 'כדורי בשר' ואפונה והרבה מהרוטב.לקשט בעלי בזיליקום, מאד מוסיף ורבע של לימון ליים.
בתאבון!