קבבונים טבעוניים, מטריפים, ללא גלוטן
אהלן חברים,
יאללה,
פייייייי,
חזל"ש,
עד לפעם הבאה.
כמה אנחנו צריכים אותה, וכמה אנחנו זקוקים לצאת ממנה, בכדי לחזור שוב בכוחות, באנרגיות, של טרי ומרוענן.
חזל'ש…חזרה לשגרה…
הקבבונים האלה, הם ממש כייפים.אני לא בעניין ויכוח כן לא לתחליפים למנות מגועגעות,
אני בעיקר שמחה שמה שנירצה, שמה שאהבנו, נוכל להפכו לטבעוני.
שמשהו מכל הרעיון ישאר, אם קבבונים, אז כן, מן סוג של ארוחה ישראלית, עם התבלינים, עם התוספות, לצד סלט, פיתה, טחינה…
ולא רק לטבעוני, אלא, לכזה,
שנישמח מאד להגיש לאהובינו, כי הם תוצרת בית, כי הם טבעיים, כי אנחנו יודעים בדיוק מה בפנים, כי הם טעימים כל כך, מתאימים לכל יום וגם לחג.
לפני הרבה שנים, החמה המהממת שלי, כן כן, הכי הכי שאפשר, היתה מכינה לנו קציצות על בסיס אורז אדום.
מאז, זהו הבסיס המועדף עלי, מעבר לשאר התוספות שכל פעם מקבלות טוויסטים, בהתאם למה שבא, ואפילו למה שיש זמין בבית.
המתכון יראה מעט מסורבל מבחינת כמות המרכיבים, אך הם לא סתם נבחרו.
כדי להגיע למרקם כייפי ולא מבאס, חשוב להשתמש לפחות בבסיס עצמו של המתכון.
שילוב הדגנים הרכים, המבושלים, פתיתי הסויה, שנותנים טוויסט עלילתי מבחינת המרקם, וכמובן מבחינת הטעם, והאלמנט התזונתי, מרכיב חלבוני חביב וזמין.
המתכון הוא ללא גלוטן, למי שאין בעיה איתו, יכול לבחור מרכיבים דומים עם גלוטן.
הפטריות מבקרות פה, כי הן, משפרות מאד מאד את המרקם, הלחות והטעם המיוחד שהן מביאות איתן לקבבונים.
כמובן שכל שאר התבלינים ודרך העשייה.
אז, יאללה…
קבבונים טבעוניים, מטריפים, ללא גלוטן
המתכון:
המצרכים:
1/2 כוס פתיתי סויה קטנטנים יבשים, מושרים כשעה במים רותחים ולסחוט
1 וחצי כוסות אורז אדום לפני בישול
2 בצלים גדולים, סגולים קצוצים דק
400 גרם פטריות טריות קצוצות דק (אני השתמשתי בשמפניון, ניתן לשלב ולגוון)
3 שיני שום כתושות
1/2 כוס קוואקר כוסמין/רגיל /נטול גלוטן בתוספת מים בגובה הקואקר
5 כפות קמח אורז/עדשים/קוואקר/כוסמין
3 כפות פירורי לחם ללא גלוטן/כוסמין
2 כפות זרעי צ'יה + 1/3 כוס מים
1 כף שמן זית
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כפית רסק עגבניות איכותי
תבלינים : מלח עשבים, צ׳ילי, פפריקה אדומה, כמון, תבלין ברבקיו איכותי, לא חובה
1/3 כוס צנוברים
אופן ההכנה:
מבשלים את האורז.אני אוהבת להשרות אותו שעתיים במים חמים ולבשל כמו פסטה או להוסיף מים חמים בגובה של 2 ס״מ מעל האורז.בקערית קטנה לערבב זרעי צ'יה ומים.
מטגנים את הבצלים, עד הזהבה.מוסיפים את הפטריות ואת שיני השום.נותנים לכל התערובת להזהיב ולנוזלים להצטמצם.
להוסיף את האורז ואת פתיתי הסויה למחבת.לטגן יחד עוד כמה דקות.
להעביר תכולת המחבת לקערה גדולה ונוחה.
להוסיף את חצי כוס הקואקר, לאחר סחיטה קלה של הנוזלים, את הקמח, פירורי הלחם, את 'דבק' הצ'יה, תבלינים, שמן זית ולטחון גס עם בלנדר סטיק.להשאיר מרקם מעט פרורי, לא לגמרי למרקם חלק.
להוסיף פטרוזיליה, צנוברים, רסק ולערבב עם כף.לטעום ולתקן טעמים ותיבול.
להניח לתערובת להתאחד, להתקרר ולהתייצב.לבדוק על ידי הכנת קציצה, לראות שהיא לא מתפרקת ונותרת יציבה.
לקבב לפי אהבתכם, העדפתכם, חשוב לא גדולים ולא 'שמנים', עגולים, אליפטיים.להכין אותם בידיים משומנות.קודם כל לאחד טוב טוב לכדור ורק אז לעצב בצורה שבחרתם.
להניח על גריל משומן, או לטגן במעט שמן במחבת פסים, למי שמעדיף אפיה, ליצור את הקציצות בידיים משומנות ולתנור שחומם מראש
ל- 200 מעלות עד הזהבה יפה או לחילופין על מצב גריל בתנור הביתי.
אם אתם בשוונג, אולי בא לכם לתכנן לאחד מימי השבוע גם ארוחת בורגרים משגעים? כולל לחמניות כוסמין נפלאות?
ווג'י – בורגר מקסיקני, טבעוני, בלחמנית קמח כוסמין מלאה, קרם אבוקדו, סלסה ועוד דברים טובים
או שישמרני, נקניקיות של ההתעלפות???
נקניקיות טבעוניות, קראנץ' בטטה מתובלת, קטשופ ביתי, סויונז ביתי…
ולהצטרף אלי לאינסוטשששש?
תהנו
הרבה
עדי