קישקושטופו

 

מותק של מנה,

צרפו אותה לארוחת בוקר מגוונת,

הכינו איתה ארוחת ערב,

הגישו בתוספת סלט קצוץ,

ממרחים,

לחם טוב,

לימונדה סחוטה עם נענע.

אולי לתוך הסנדוויץ'?

אם מחובבי ירקות אתם, שלבו אותם.

בצל ושום, כל הירוקים, פלפלים צבעוניים, אפונה ותירס, בטטה…או קישקוש מיקס פטריות…

רק תנו טיפול קצר ומקדים לתוספת שזקוקות להקפצה, אידוי וכו…ושלבו אותם במנה.

הקישקושטופו מהווה מנה חלבונית הגונה. בהחלט מתאימה למי ששומר על המשקל, מעולה לסנדוויץ', כמילוי לטורטיה…

 

זה השילוב שבחרתי הפעם:

2-3 בצלצלי שלוטס

1 זוקיני קטן קצוץ קטן

5-6 פטריות שמפיניון פרוסות

200 גרם טופו טרי, סחוט מנוזלים ומפורר

2 כפות שמן זית

3 כפות ירוקים שאוהבים, פטרוזיליה, כוסברה, עירית

1/4 כפית פתיתי צ'ילי

1/4 כפית כורכום ( לא לוותר נותן טעם וצבע למנה)

1/2 כפית קאלה נאמק (מלח הודי, נותן טעם ביצתי…לא חובה)

מלח עשבים לפי הטעם

במחבת טובה, לטגן/לאדות בצלצלים בשמן עד ריכוך והזהבה.

להוסיף את הירקות לטיגון נוסף.

זה הזמן לצרף את הטופו המפורר, תבלינים וירוקים קצוצים.

* כמובן שנפלא לגוון עם הירקות והתוספות…עם פלפל אדום, תירס, עגבניה, תפוח אדמה וכו׳…