קיש בצלים סגולים מקורמלים ביין, מייפל וטימין, טבעוני ומשגע
לתבנית עגולה מתפרקת בקוטר 22 או 24
מתכון:
המצרכים:
לבצק הקיש:
1/2 1 כוסות קמח כוסמין (מלא, חצי חצי, בהיר)
3 כפות שטוחות שמן קוקוס קשה, מהמקרר!
1 כפית מלח עשבים/הימלאיה
3 כפות פרג טחון, אופציונלי
1/2-1/4 כוס חלב צמחי לא ממותק
למילוי הקיש:
6-8 בצלים סגולים, בינוניים, טריים ומוצקי
3 כפות שמן זית
2 כפות סירופ מייפל טבעי
2 כפות יין אדום/לבן
חופן עלי טימין טריים
מלח עשבים, פלפל לבן/צ'ילי
לקרם רויאל:
2 אריזות שמנת סויה של אלפרו לבישול ואפייה (1/2 ליטר)
4 כפות קורנפלור/קמח טפיוקה
3 כפות קמח כוסמין
3 כפות שמרי בירה
1 שן שום כתושה
1 כפית מלח עשבים/הימלאיה
1/2 כפית פלפל לבן
1 כפית אבקת אפיה
אגוז מוסקט, לגרר מעט…
אופן ההכנה: נתחיל בהכנת הבצק.
לעבד את המצרכים היבשים במעבד המזון עם להב הסכין, להוסיף את המצרכים הנוספים, את החלב בהדרגה, להתחיל עם 1/4 כוס, להוסיף בהתאם לצורך, לעבד לא יותר מדי, עד שהבצק נעשה אחיד ומתכדרר לכדור. הבצק צריך להיות רך ונעים. אם יש צורך, להוסיף מעט חלב צמחי/קמח.
לשטח את הבצק בתבנית, כולל הדפנות. לשים לב שהבצק יהיה בשכבה אחידה, דקה יחסית. הדפנות שתהיינה באותו הגובה והעובי. ניתן לרדד על משטח לעיגול את הבצק ולהעבירו לתבנית, ניתן לאט ובסבלנות עם האצבעות, לשטח בעדינות את הבצק.
לעטוף בניילון ולהכניס למקרר לחצי שעה.
לאחר מכן, להכניס לתנור מחומם מראש ל 180 מעלות, לאפיה קצרה, 13 דקות, עד שהבצק מזהיב מעט.
נעבור לקירמול הבצלים:
לחמם תנור למצב גריל.לקלוף את הבצלים ולפרוס אותם, לאורכם, אם קטנים, לרבעים לאורך, אם גדולים ליותר.להעביר לתבנית מרופדת נייר אפייה, יחד עם שאר המצרכים.לנער מדי פעם את התבנית, עד שהבצלים רכים, מריחים נפלא ומוזהבים קלות.להוציא, לתת להם להתקרר.
להכנת קרם רויאל:
לטחון את כל המרכיבים בבלנדר/מוט.לטעום.אם יש צורך לתקן תיבול.
הרכבת הקיש:
לסדר במעגלים את הבצלים המקורמלים, לגובה.למזוג בזהירות את קרם הרויאל.בכמות, שתשאיר 1/3 מהבצלים חשופים.
להכניס לאפייה, בחום 180 מעלות, 35-45 דקות.חשוב שהמאפה יהיה יציב וזהוב.
לקיש שבועות מהדורת 2018…חחחח???
קיש (טארט) עשבי תיבול וקרם שמנת טבעוני ומשגע, ללא סויה, הבצק עשוי כוסמין מלא
הי.
באיזו תבנית?של עוגה?
ואם אין לי מעבד מזון? יש לי מיקסר עם וו גיטרה.. תופס?
תודה רבה על המתכונים הנהדרים.
הי עדי, האם אכן מדובר על חצי ליטר שמנת אלפרדו?
הי הי, שני מארזים
בשביל הבצק-האם אפשר להשתמש במיקסר עם וו גיטרה? או עם הידיים?
תודה!
עם הידיים בטוח, עם וו גיטרה לא ניסיתי.
שלום עדי, יש לי ארוע משפחתי קטן בעוד שבועיים ואני רוצה להכין חלק מהאוכל מראש. האם ניתו להכין ולהקפיא? אותה שאלה לגבי מאפה גלאט שלך עם עגבניות שרי, הוא בן בית אצלנו 🙂
הי יערה יקרה, לדעתי כן, אם כי לא ניסיתי!!!