קיש (טארט) עשבי תיבול וקרם שמנת טבעוני ומשגע, ללא סויה, הבצק עשוי כוסמין מלא

קיש (טארט) עשבי תיבול וקרם שמנת טבעוני ומשגע, ללא סויה
שבועות שבועות, הזדמנות להוציא מהבויידם זכרונות ומתכונים,
להכנס לשוונג יצירתי,
להתעטף בירוק, בצמחים, פרחים, לבן והרבה שמחה.

במושב, כשהיינו צעירים, שבועות הביאה איתה המון התרגשות, החגיגה המשותפת היתה גדולה, למיטב זכרוני זו תמיד היתה ההפקה.
התכנסנו במגרש המשחקים, עם תפאורה של חבילות החציר, עגלות ומחרשות, פרחים ותוצרת חקלאית ענפה וצבעונית.
כולם בלבן, זרי פרחים ועדעדים על הראש,
סלסילות עמוסות בטוב,
טנא פירות, ריבות וגבינות.
שולחנות עמוסי מנות חג, עוגות, מגשי גבינות, מאפים ופינוקים.

היינו מתאמנות שבועות לפני, על ים השיבולים,
ילדות ואמהות,
רוקדות בלבן מתנפנף…
היו ימים.
תהלוכת עגלות מחוברות לטרקטורים, עם הפעוטות והוותיקים של המושב.
אז אנחנו כבר לא שם,
אך הזכרונות מעלים בכל שנה התרגשות חביבה,
להפוך את ציון החג, לחגיגה אמיתית, של ועם אמא טבע, חגיגה מן הצומח, הירקות הירוקים והפירות.

אתגרים ויצירתיות עושים לי את זה.
להפוך זכרונות וטעמים, לכאן ועכשיו, למנות שתהיינה איכותיות ומזינות, נאות וטעימות, והכי הכי טבעוניות.
כן וכן, אפשר, כל כך אפשר, לא פחות טעים, לא פחות יפה.
תשארו איתי, קשטו שולחן החג באהבה, בחמלה.
הקיש הזה, הוא מלך, הוא מושלם,
עשוי מקמח כוסמין שטחנתי רגעים לקראת ההכנה, מקרם שמנת אגוזים, מצרורות עשבי תיבול טריים,
השילוב יצא שיחוק, תאמינו לי.
הבצק, כפי שבצק של קיש ראוי שיהיה, פריך ועדין, המילוי תענוג, יציב ומפתיע.
פעם, פעם, הקיש הזה היה מנת הבית אצלי, בוורסיה מבאסת של חמאה ושאר לא חבבין.

במהלך השבועיים הקרובים אשתף בעוד מתכונים מדליקים, לרענן, להעשיר ולהנות ממש ומאד, מעולם של עושר ואפשרויות וגיוון, של מנות, טעמים, של חג האדמה, הטנא והשיתוף.
בבלוג ישנן אופציות משגעות של גבינות וממרחים, עוגות וסלטים…מוזמנים לשוטט קצת…

קיש (טארט) עשבי תיבול וקרם שמנת טבעוני ומשגע, ללא סויה, הבצק עשוי כוסמין מלא

המתכון:

המצרכים:
לבצק:
2 כוסות קמח כוסמין מלא (טחנתי טרי במקום)
1 כפית שטוחה אבקת אפיה
1 כפית מלח עשבים שטוחה
1 כף חומץ תפוחים
3/4 כוס מים רותחים
1/3 כוס שמן זית

למלית:
5 כוסות מיקס עשבי תיבול טריים, קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, בצל ירוק כולל הלבן, עירית, טימין, בזיליקום) מה שאוהבים!
3/4 כוס אגוזי קשיו לאחר השרייה (מינימום 4 שעות במים חמים, או לילה במים בטמפ' החדר
1/4 כוס קמח שקדים
2 כפות קמח טפיוקה
1 כף קורנפלור
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית מלח עשבי תיבול
1/2 כפית אבקת שום מיובש טחון
1 כף שמרי בירה
1 כף שמן זית
1 כוס מים

אופן ההכנה:
לטחון את כל מרכיבי המילוי, פרט לעשבי התיבול.
להעביר לקערה ולצרף את עשבי התיבול, לערבב היטב.לחמם את התנור ל 180 מעלות.
להכין את בצק הקיש, בקערה לערבב תחילה עם כף, את כל המצרכים.כשהבצק מעט מתקרר ניתן ללוש בקלות בידיים.הבצק רך וגמיש.לא ללוש יתר על המידה.
לרפד תבנית קפיצית או של קיש, בקוטר 20 או 22 עם הבצק.אם בחרתם בקטנה יותר, ניתן לעלות גבוה יותר בדפנות.לי נשאר מעט בצק עודף, הפכתי אותו לבית לזית…
עם מעט סבלנות, עם כריות האצבעות, להדק ולרפד, תוך כדי דיקוק הבצק.שלא יהיה עבה מדי וגם לא דק.תציצו בתמונות.הבצק טעים לאללה.
עם סכין ניתן לישר את קצוות הבצק.
לערבב שוב את המלית, לשפוך על הבצק, לישר.לטפטף מעט שמן זית מעל, ניתן לפזר שומשום ולתנור, לאפיה של כ 40 דקות, עד שהמאפה מזהיב, כנל הבצק.המלית אפויה ולא רוטטת.הורס חם, מטריף קר.תהנו!!!