בגדול מרבית התחושות
הן אמביוולנטיות
ערב חג פסח
ליל הסדר שהפך לליל הסגר שהפך,
מה נשתנה שיהפוך למה נשנה, שיהיה להידהוד,
רבתי.
איך ומה במיקרו איך ומה במקרו.
מוזר לברך בחג שמח.
אבל כן,
זה חג,
ונעשה אותו לשם שינוי אל תוך שינוי והתעוררות.
התעוררות פנימה והחוצה.אביב כאן. הכל פורח.מלבלב.מבלבל.
נחגוג הכי הכי אינטימי שאפשר.
נחווה משהו חדש, אחר, שיביא איתו לבטח שינוי במחשבה, בהסתכלות, בהרגלים.
גם אנחנו,
שלא כמו כל פסח,
מגיעים לביקור בארץ,
נשארים פה,
והחלטנו כן לחגוג,
בדרכנו,
עם השמש, האביב, הטבע,
שיקבל מקום גם על שולחן החג.
ארוחת חג ברוח אביבית וכן צבעונית,
הכל מתנות אמאדמה.

קניידלך טבעוני – ממולאים באגוזים ועשבי תיבול
לא חשבתי שיהיה צורך,
יותר נכון לא תארתי לעצמי,
שאקבל עשרות,
בקשות,
בעצם הרבה יותר,
לאיך אפשר להפוך את הכדורי זיכרון הללו,
לטבעונים,
ללא דחוסים,
לטעימים,
ואני מוסיפה גם מעניניים.
עם כל הכבוד ויש כבוד…לקניידלך,
הם יכולים להיות ככה והם יכולים להיות ככה ככה ויאמי.

רגע קטן
עם זיכרון חזק,
כי פסח, כי אביב, זה הזמן בשנה שתמיד אהבתי.
כי גם אני גודלת בשנה.
פורחת, מתפתחת, משתנה ומשנה.
את הקניידלך הממולאים, אבא שלי היה מכין.
קוצץ הרבה שמיר,
מגלגל אותם גדולים,
ממלא בחצי אגוז, מלך או פקאן,
שהיה בשבילי תמיד הפתעה ותעלומה…

קניידלך טבעוני – ממולאים באגוזים ועשבי תיבול

המתכון:
המצרכים:

250 גרם קמח מצה מכוסמין/מלא
1 כף קורנפלור/קמח טפיוקה
1 כפית מלח עשבים
1/4 כפית פלפל לבן או שחור
2-3 כפות עשבי תיבול, יבשים או טריים קצוצים
1 כוס מי חומוס מוקצפים קלות עם מקציף ידני
2-3 כוסות מים
2 כפות שמן זית
אגוזי מלך או פקאן

אופן ההכנה:
להקציף בקערה את מי החומוס, עם מטרפה ידנית.כמו עם חלבון ביצה.
בקערה גדולה יותר לערבב את כל המצרכים, את המים, להוסיף בהדרגה.לפי הצורך.קמח המצה סופח הרבה נוזלים וזה כמובן תלוי גם בסוג הקמח.
'הבצק' צריך להיות רך ויציב.לטעום, לתקן טעמים.
להכניס למקרר לפחות לשעה.יותר – י ה י ה ט ו ב י ו ת ר!
לחמם סיר עם מים.
להוריד אש/חום.
לגלגל ולמלא.
אני אוהבת אותם קטנים.אך עדיין יש את מגבלת גודל האגוז…
ניתן לגלגל ולמלא את כולם קודם כל, או תוך כדי בישול, חשוב שהמים לא ירתחו, חשוב לא יותר מ 5 בכל נגלה.
2 דקות לאחר שהן צפים, להוציא, לצלחת, לא למסננת!!!
תהנו!