סויה סויה סויה
קראנצ'ים פיקנטיים עשויים פולי סויה,
פיתחו את הדלת פיתחוה חזק, תעבור בו הסויה ובברכה☺
רבות כתבו, פחות חקרו, הרבה חששו, לעיתים אנחנו זקוקים לגושפנקה רישמית, שינוי בגישה, נייר העמדה לגבי הסויה.
אני סומכת עליה, על הסויה.
אתם תסמכו על איכות הפולים (משמע, תבדקו מאין ולאן), דאגו לאיכות טובה, עדיפה האורגנית.
ובואו נפתח יחד את עונת הסויה, אם טרם.

לא מעט פוסטים שיתפתי עם רעיונות ומתכונים עם סויה, בפרט עם טופו, חלב סויה ביתי, טמפה…
נראה לי חשוב, להתעדכן ולהתרענן במבחר המתכונים, הארוחות וההיצע שקיים לגבי הטופו והסויה בכלל.
אשמח להציע עוד רעיונות, פתרונות ומתכונים, איך להעשיר עוד את הארוחות, המנות, הנישנושים העשויים מסויה.
וזה מה שאני עומדת להעלות לבלוג בזמן הקרוב,
מוזמנים לעקוב ולהשאר קרובים קרובים…יותר מתמיד

הסויה שייכת למשפחת הקטניות (חומוס, שעועית, עדשים וכו'), נפלא ומומלץ לשלב אותה בתזונה, בתכנון הארוחות השבועיות שלכם, כמו את כל שאר הקטניות המופלאות, אך ללא חשש.
היא פצצת חלבון, סידן וברזל,
היא העלתה הרבה עניניים מכיוון שהיא להבדיל מהקטניות האחרות שונה מעט מבחינת המרכיבים שלה, הפיטואסטרוגנים שבה.
סתם בשביל לסבר את האוזן, בפולי הסויה שאתם עומדים להכין מחר,
מחר, כי אתם חייבים לקנות אותה ולהשרות אותה…
ב 100 גרם פולים יש 16 גרם חלבון
100 גרם סידן
5.2 גרם ברזל…
ועשירים בסיבים תזונתיים, אבץ, מגנזיום, אשלגן, ויטימינים ממשפחת הביים.

תכינו את אלה,
חטיפים העשויים פולי סויה מושרים במים 24 שעות, תוך החלפת מים.ממליצה להשרות במקרר בימים חמים אלו.
תכינו כמות גדולה מהם, שימרו בצינצנת סגורה,
קחו לברכה, תגישו עם בירה קרה, נישנוש של אחר הצהריים ובכלל.
טוב לגדולים, כייף לקטנים.
תבלו כמו שאציע, אל תתבלו בכלל…רק קצת מלח עשבים…כי הרי אין כמו להכין לבד, זה כייף, הזדמנות לשיתוף הילדים, זה בריא, זה מזין, אתם שולטים במה שיש שם בפנים, בכמות המלח, התבלינים ובשונה מאלו הקנויים…שישמרנו מה שמים שם בפנים…

למתכון :

מצרכים :
2 כוסות פולי סויה איכותיים לאחר השרייה של מינימום 24 שעות (בימים החמים, ממליצה להשרות במקרר)
1 כף שמן זית
1 כפית אבקת שום יבשה
1 כפית פפריקה, מעושנת, מתוקה, קצת חריפה
1 כפית תבלין ברבקיו
1/4 כפית כורכום
1 כפית מלח עשבים מתובל

ההכנה :
לסנן ולייבש את הפולים.
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לארגן תבנית תנור גדולה עם נייר אפייה.
להעביר את הפולים המיובשים לתבנית.
להכניס לתנור, לקלייה של 10 דקות.
להוציא בזהירות, לערבב בעדינות, תוך שיקשוק או בעזרת כף עץ.
להוסיף את השמן והתבלינים, לערבב היטב ולהכניס לתנור לאפיה נוספת של 15 דקות.
להוציא שוב, לשקשק ולהכניס לעוד זמן בתנור, בין 10-15 דקות נוספות.
להוציא מהתנור, לתת להתקרר ולהעביר לצנצנת סגורה ואטומה לשמירת הטריות.