כן, כן, אתם חייבים אותו,
את הקרם דה לה פרש הזה,
בזמננו אנו, יודעים אתם, מחפשים אנחנו וגם מוצאים,
פתרונות, רעיונות, חלופות לחומרי גלם, מאכלים, חומרי 'עזר',
שיהיו לצידינו ויד ימיננו, במטבח הטבעוני והאיכותי!
זה זה (טוב, גם זה).
ניסויים על ניסויים, התססה כזו, גם כזו, עם פרוביוטיקה (נשאר לי, אחרי כל המחלות),
חזרתי לפשוט פשוט וזמין,
יש לנו הכל בבית (אה…לא?)
בינתיים, כשאתם מרוכזים בפוסט,
חממו ת'קומקום,
תשרו חצי כוס קשיו וחצי כוס אגוזי מקדמיה במים הרותחים.
חזרתם?
במרקמו דומה לשמנת חמוצה, טעמו ייהיי יאמיק,
מלווה צמוד, ליד או בתוך,
מאפים, פשטידות, קישים, לביבות, מרקים ועוד.
הוא הבסיס, איתו ועליו תשתוללו, בצבעים וטעמים.
מחר אעלה פוסט חדש ונפלא, עם רעיון וברור שגם ביצוע, שהקרם דה לקרם הזה, שחקן ראשי וקובע בו!
למתכון :
1/2 כוס אגוזי מקדמיה
1/2 כוס אגוזי קשיו
1/4-1/2 כוס מים
1 כף חומץ תפוחים
1/4 כוס מיץ לימון
מלח
פלפל לבן
קורט סוכר
1/2 כפית אבקת בצל מיובשת
1/2 כפית אבקת שום מיובשת
אגוזים מושרים לילה במים חמים.
לסנן את אגוזי הקשיו והמקדמיה.
את כל המצרכים להכניס לבלנדר חזק.
את המים להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
תחילה רבע כוס ואת הרבע הנוספים, לאט, תוך כדי בלינדור (מילה חמודה).
חשוב להגיע לטקסטורה חלקה, אחידה והמרקם והסמיכות של קרם פרש, דומה לשמנת חמוצה.
לטעום, ניתן לתקן טעמים, לא להגזים, הטעמים מעמיקים לאחר שעה בקירור.
נשאר טרי וטעים 4-6 ימים במקרר, סגור הרמטי!
הי עדי, הכנתי כמה פעמים בעבר ויצא מצויין.
לצערי, אין לי קשיו היום. יש מקדמיה
יש אגוזי מלך
שקדים לא קלויים
ופיסטוק קלויים
הקשיו חובה, או שאפשר לשלב מקדמיה עם אחד מאלו, או להכין רק עם מקדמיה?
הי יעל, שקדים ומקדמיה, מעולה!!!
רוב תודות על המענה המהיר. שמתי להשריה כבר ליתר בטחון גם שקדים… מחר אכין. תודה.
למה אפשר להשתמש בקרם הזה?
בכל מנה שמתאים מטבל שמנת, כמו מילוי לתפוחי אדמה, לצד לביבות ירק, כרוטב וכו…