Crunch it – כל אחד וחולשותיו.מלוחים הם שלי.קרקרים זה הדה בסט בשבילי.
לא סתם קרקרים.אולי גם כן.מוותרת על לחם ובוודאי על מתוקים.
קרקרים שווים במיוחד, שיש בהם מכל וכל, משביעים, טעימים, ללא גלוטן, מעט שמן בריא, נאפים בחום נמוך בתנור, כדי לפגוע כמה שפחות מבחינה תזונתית.
כשהכנתי את הקרקרים האלה, יישרתי ויישרתי קווים וסידרתי יפה יפה את הפינות, נזכרתי, באותה מורה, שהנחתה אותי, רק על הקווים, רק על הקווים, נסי להשאר בתוך הקווים, לא לצאת מהם.
הפעם לשם שינוי, גם השתדלתי וגם נהנתי מהדיוק, מלתת לזה זמן ותשומת לב.
רק הפעם הגעתי מהצד השני.פורצת גבולות אנוכי, אז מה אם פחות יפה, מסודר, מוגדר, ככה לא לובשים, ככה לא כותבים, צריך את זה וגם את זה…כאחת שכשלא נעים לה, אפילו קצת משפשף ומקפיץ אי שקט…ללכת רק על הקווים, הולכת עם הקווים לגלים.
קרקרים זה יאמי.
נקודה.
הבעיה היחידה איתם, היא להפסיק בזמן…אז מה לא נכין? לא נאכל?
נוציא 3, נחביא קופסה גבוה גבוה, כך שנחשוב פעמיים, אם להביא שוב את הסולם…לצידם סלט ירקות, גבינת סויה ביתית מתובלת ומשגעת.
תכל'ס אחלה של מיני ארוחה, לא?
את גבינת הסויה מהבלוג כבר הכנתם?
מה לא? חייבים.
לחצות קווים, אמרנו? פעם ראשונה נראה מעט מסובך, פעם שניה כבר תכינו כפול…
והקרקרים הללו,
משובחים
ומלאים בהפתעות…
קרקרים בצ'יק, קראנצ'ים, טבעוניים, ללא גלוטן, עם ים הפתעות
הכמות לתבנית אפיה גדולה
המתכון:
המצרכים:
1 כוס וחצי, מיקס גרעינים וזרעונים
1/2 כוס אצות נורי טחונות או שבורות לפיסות קטנטנות
3 כפות עגבניות מיובשות קצוצות דק
1 כף עלי זעתר/טימין טריים
1 כף עלי רוזמרין טריים
1 כפית מלח עשבים
1/2 כפית פתיתי צ'ילי
קורט פלפל שחור
1 כף שקדיה + 1 כוס מים חמים – לערבב היטב
1 כף שמן זית
1 כף זרעי צ'יה
3/4 כוס קמח, בחרו מאלו: עדשים, חומוס, כוסמת, תירס, קינואה, טף…
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 170 מעלות.
בקערה גדולה, לערבב את כל המצרכים.
הבלילה אמורה להיות במרקם של פנקייקס, מעט סמיכה.
לתת לבלילה לעמוד קצת, להסמיך טיפה, להפוך למעט יותר דביקה.
לרפד תבנית תנור גדולה, בנייר אפייה.ללא שימון. להעביר את כל הבלילה למרכז נייר האפייה.להרטיב ידיים ולשטח את הבלילה, היא מכסה כמעט את כל גודל הנייר.עברו על הצדדים, ישרו, רק עם ידיים רטובות. גובה המשטח בערך רבע ס"מ.
אפו 25 דקות.
הוציאו, עם גלגלת פיצה, סכין חדה סמנו, מלבנים, מעויינים…חזרה לתנור לעוד 5-7 דקות, עקבו.חשוב שיהיו זהובים ואפויים.
להוציא…לנסות לתת להם להתקרר…ממליצה להכין גבינת סויה מתובלת מבעוד מועד…אמאל'ה יאמיי
יש לכם חשבון אינסטוש? תתחברו אלי: 'דובדבנים של טעם באינסטגרם'
היי עדי – מה הכוונה ב"שקדיה"…? ממרח שקדים..?
הי תמרה, בדיוק זה.ניתן להמיר בטחינה גם, בהצלחה!
שלום עדי נראה פיצוץ !
יש תחליף לעגבניות המיובשות או שניתן לוותר והן רק לתוספת טעם?
הי מיכל, תודה יקרה.בוודאי שניתן לוותר עליהן, הן ממש לתיבול ועונג, למי שאוהב.בהצלחה
היי לך, מה גודל הכוס ? חד"פ שתיה קרה / חמה ? אשמח להבהרה.
הי נורית, כוס מדידה.יש לרכוש כוסות מדידה.נוח קל ואין פיספוסים.בהצלחה
הי עדי אני מתענגת על המתכונים המופלאים .יש תחליף לאצות .לא מתה להשתמש בהם.תודה
הי הי גיטית יקרה, שימחת !!! פשוט תורידי מהמתכון.בהצלחה!
תודה עדי הכנתי את הקרקרים יצא חלום 💕💕💕
כמה כייף שאהבת ועוד ותר כייף שחזרת לשתף, תהנו
הקרקרים הכי טעימים וקרנצים שהכנתי!!
הורדתי את האצות ואוזמרין ושמתי 2 כפיות ממרח עגבניות מיובשות.. מושלם!
נהדר, איזה כייף! רעיון מעולה, תוספת הממרח!!! תודה שחזרת לשתף.
מושלמים!
הבעיה היחידה איתם שקשה להפסיק לנשנש…
וכל-כך כיף שהם ללא גלוטן והרבה יותר טעימים ומפנקים מכל אופציה קנויה.
תודה!
תודה רבה!!! כייף שאהבת.הקדמתי…להחביא אי שם…תודה שחזרת לשתף.
היי עדי,
האתר שלך מקסים, אחד הבלוגים הטבעוניים היפים שראיתי בעברית. ממש תענוג.
אשמח אם תפרטי המלצות למיקס הגרעינים והזרעונים. מה שמת, למשל, בקרקרים שבתמונה?
תודה!
הי נתנאל יקר, המון תודה, משמח וכייף לי לקרוא את תגובתך.
לגבי הקרקרים: גרעיני דלעת, חמניה, שומשום, צנוברים, אגוזי מלך קצוצים…הכל טוב, הכל מתאים.אגוזים, שקדים וכו', לקצוץ קטן.בהצלחה
תודה! 🙂
נ.ב: עצה קטנה – לא קיבלתי מייל התראה על כך שענית לי על התגובה שלי כאן. זה יכול לעזור, אם אפשר לארגן את זה.
בבקשה.לא קיבלת התראה בפייסבוק? המערכת עוברת משם.
נראה מושלם. אלה האצות של הסושי? צריך לגזור אותם?
הי שרית, הם נהדרים.תודה.ממש כך, לגזור אותם.אצות הסושי – הנורי
הכנתי ויצאו מצויינים. מכינה כרגע שוב; הפעם כמות כפולה. תודה רבה על עוד מתכון טעים.
הי שני, איזה כייף!!! מאד מאד שמחה שאהבתם, שאת מכינה שוב ותודה שחזרת לספר!!!
עדי חג שמח,
חום התנור טורבו או רגיל?
הי נילי, חג שמח! אני עובדת עם הטורבו.