מלא מלא קרקרים עפים להם בשמי הרשת,
גם בבלוג יש מתכון חמוד לקרקרים שעשוי מתערובת קמחים איכותית.
היום הכנתי אותם באופן חדש ומיוחד.
קרקרים מחומוס, טחינה ובטעם פלאפל, נטולי גלוטן…
נשמע כמו ארוחה באיזו חומוסיה בעיר.
ולא עשויים קמח חומוס, אלא הדבר האמיתי!
הקרקרים הללו יש בהם הכל, גרגירי חומוס מזן הדס, הקטנים, מושרים 24 שעות עם החלפות מים, מונבטים כפי שצריך, טחינה שמעשירה את התערובת, מלא עשבי תבלין ירוקים טריים וקצוצים, כמון, שום…בקיצור מן מנת חומוס פלאפל שכזו.
קצת על חשיבות השרייה והנבטת קטניות,
תהליך ההשרייה, גם אם 8 שעות וגם אם 24 שעות, טוב יהיה להחליף את המים.
תהליך ההשריה מתחיל את 'ההתחיות' של הקטניות ואם נמשיך להנבטה, נרוויח, עושר רב וזמינות גבוהה של ויטמינים, מינרליים אינזמים וחלבונים.
כשהקטניות עוברות השריה והנבטה, הן קלות ונוחות יותר לעיכול.
בתהליך ההנבטה בעצם יוצא גבעול קטן, עלים, זה הסימן שניתן להשתמש בהם להמשך הכנה, בישול, אפיה.
סיפור הקרקרים האלה…איך לא, צץ מהכנת ארוחת חומוס, פיתות, פלאפל, הקבועה, השבועית אצלינו.
רק אתמול, הכנתי בכמויות גדולות, כי המשפחה הגיעה לבקר, לקפיצה אחרונה בין ישראל וסייאטל.
משם וכאן, הארוחה לא יצאה לפועל,
רק היום, לאחר שנסעו ורק בפורום המצומצם, פלוס כמה חברים.
אז קערות של חומוס מונבט ומבושל, של חומוס מונבט, המתינו להן…
ושיגרת חופש עדיין בשיאה, קימה מאוחרת, ארוחת בוקר שנידבקת או נהפכת לצהריים או להפך…הילדים נישנשנו להם את הקרקרים, עד הפירור האחרון, בחיי,
כולל סלט גוקומולי פיקנטי וגבינת סויה ביתית מתובלת בזעתר ושמן זית.
למתכון :
המצרכים :
2 ושלושת רבע כוסות גרגירי חומוס לאחר הנבטה (מעדיפה את הסוג הקטן, ההדס והאורגני)
1 כוס מיקס עשבי תבלין טריים וקצוצים (אני השתמשתי בפטרוזיליה וכוסברה)
2 כפות טחינה גולמית
1-1 1/4 כוסות מים (להתחיל עם כוס)
1 כפית אבקת שום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
קורט צ'ילי
1 כף מלח עשבים מתובל/1 כפית מלח רגיל
שמן לשימון נייר האפיה
אופן ההכנה :
בבלנדר חזק/פודפרוססור, לטחון את כל המרכיבים, את המים בהדרגה ולפי הצורך, לא להכניס את כל הכמות בבת אחת.
המרקם צריך להיות חלק, הסמיכות מעט יותר מפנקייק, מוזמנים לגלריית התמונות לראות את התמונה לפני האפיה.לטעום את הבלילה ולחזק תיבול במידת הצורך.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לרפד תבנית תנור גדולה בנייר אפיה ולשמן אותו.
להכניס לאפיה ראשונה כרבע שעה.
להוציא, לחתוך את המשטח לקרקרים עם גלגלת/סכין של פיצה.
להוריד את חום התנור ל 170 מעלות ולאפות עוד חצי שעה.לבדוק שלא מזהיב מדי.
להוציא את התבנית, להפריד בזהירות את הקרקרים לפי הסימונים, להפוך ולהמשיך באפיה של עוד כרבע שעה.לבדוק אם עשויים בפנים ומספיק קראנצ'ים.להוציא לקירור ולארוז.
האם החומוס כוס וחצי הוא לפני ההנבטה או אחרי ההנבטה?
תודה!
2 ושלושת רבע כוסות גרגירי חומוס לאחר הנבטה, מתוך המתכון.
תודה!!