רוגלך – מהירי הכנה, קטנים ומתוקים, מקמח כוסמין מלא ושמן זית, טבעונים ומפנקים
רוגלך מיני מיני
בואו נכין לסופ"ש,
שהמטבח יתחמם, שהבית יריח בליל ארומות משמחות.
בצק מופלא, רך, פשוט להכנה, מקמח כוסמין מלא, שמן זית, ב 2 מילויים שאצלנו אוהבים במיוחד.
הכנתי מהם הרבה הרבה, לחברים מבודדי קורונה, לאילי שלי שבא לסופש וקצת שגם פה המטבח יחמם ואנחנו איתו נתחמם, שיהיה עם צ׳אי קפה וסתם לרגע מתוק.
אם עוגיות, אם מתוק, ברור שכאלו ינצחו.
רוגלך – מהירי הכנה, קטנים ומתוקים, מקמח כוסמין מלא ושמן זית, טבעונים ומפנקים…
אלו באות מאותן הזדמנויות
או מאותם הרגעים
של העם בלי
בלי זמן כמעט
צריך כאן ועכשיו
משהו פשוט, ללא התפחות, מנוחות, השהיות,
אבל כן בקטע כייפי מפנק ואם אפשר לתת רגע בתשומת הלב, שיהיה גם טוב ללב הלב וללב הגוף,
שמחזיק אותנו פה.
הקורונה הזו כבר לא מתדפקת אלא שועטת קדימה,
וגם פה היא כבר חזק תוקפת בתים, משפחות, חברים וחברות.
וככה זה בשרשרת, חברה אחת מתקשרת, אני לא רק מאומתת אני מפורקת, השניה כותבת וואלה עברתי את זה בסדר, אבל מבודדת, השלישית שולחת הודעה קולית, זהו יצאתי מהבוץ…
לאחת הכנתי מרק, לשניה סלט ואחת ביקשה פינוק.
כל זה היה בלילה בלילה לפני השינה, קמתי בבוקר, עולם חשוך בחוץ, קצת אור במטבח, הרבה חום מהתנור, המחשבות של אתמול התהוו לעוגיות כאלו.
הבצק מושלם,
המילוי עופו איתו,
כולל תוספות ושאר חשקים.
אל תגזימו כי החן שלהן, זה שהן קטנות וחמודות.
רוגלך – מהירי הכנה, קטנים ומתוקים, מקמח כוסמין מלא ושמן זית, טבעונים ומפנקים
תלוי גודל שתכינו, בערך 50 מיני רוגלך מפנקים
המתכון:
המצרכים:
3-3.5 כוסות קמח כוסמין מלא / חצי מלא חצי לבן / קמח חיטה מלאה הולך גם
1 כפית שטוחה אבקת אפיה
1/3 כוס שמן זית עדין בטעמו
1 כוס קרם קוקוס (לנער היטב)
3 כפות סילאן טבעי / סירופ מייפל אורגני / סוכר דמררה טבעי ( קראו את ההוראות וההתאמות בהמשך)
למילוי : ממרח שוקולד ביתי/קנוי, קונפיטורה ביתית ללא סוכר, ממרח תמרים
לפיזור על המילוי: קוקוס, אגוזים קצוצים קטן, שומשום, קינמון
אופן ההכנה:
בקערה נוחה להכנת בצק, לערבב תחילה עם כף, קמח, אבקת אפיה וסוכר (אם זו ההמתקה שבחרתם).להוסיף נוזלים בהדרגה.לערבב ולעבור ללישה ידנית.עד שהבצק ניהיה נעים ורך. שימרו קמח, אולי תזדקקו לו, תלוי באיזה בחרתם, מלא או לבן וכמובן אם ההמתקה נוזלית.אל תחששו, עוד קצת קמח לא גורעת כלל.
מה שחשוב, להגיע לבצק נעים ורך מאד, לא יבש!!!
לחלק את הבצק ל 3 חלקים.
לקמח משטח עבודה.לרדד לעלה עגול ויחסית דק. למרוח את המילוי שבחרתם, אני הגזמתי (בטוב כן…) ושילבתי ממרח שוקולד עם קונפיטורת פירות יער.לפזר מעל מה שבחרתם, לא חובה!
לחתוך כל עלה עגול כזה, לרבעים, ואת הרבעים, לעוד, עד שתגיעו למשולשים קטנים.
לגלגל, כל משולש, מהצד הרחב שלו לצר, לקבלת מראה רוגלכי מושלם.
לחמם תנור ל 180 מעלות.לרפד תבנית תנור גדולה, אולי שתיים, בנייר אפיה אקולוגי.להעביר את הרוגלך, ברווח קטן, מעט תופחים.
לאפות עד שזהובים ומעט קראנצ'ים מבחוץ.
זמן האפייה משתנה, בהתאם לגודלם, ולכמות המילוי ששמתם. בערך 20-25 דקות.בדקו לפני שאתם מוציאים.
תנו להן להתקרר, פזרו אבקת סוכר ביתית, פשוט טחנו סוכר דמררה טבעי/רגיל היטב היטב במטחנת תבלינים או בויטמיקס עד לגודל אבקה ומיד לארגן אותן בקופסה, גם כדי שישמרו טריות וכיפיות וגם כי קצת קשה רק להריח ולהסתכל עליהן.
איך הכנתי? בואו, הכנתי סרטון : באינסטגרם שלי
לעוד עוגיות, לחמם ולהנות איתן בשבת:
מגולגלות ללא גלוטן!!! הרבה מכם ביקשו
עוגיות בריאות משגעות – טבעוניות, ללא גלוטן וממותקות בהמתקה טבעית
קרם קוקוס זה שמן קוקוס?
הי שרה, לא, שמן קוקוס זהו שמן, רק השומן המופק מהאגוז, קרם/חלב מופקים גם מהמים וגם מבשר האגוז.