רולדה של פעם, טבעונית – ממולאת קרם וניל ופתיתי שוקולד
המתכון:
המצרכים:
לרולדה עצמה:
כוס וחצי קמח כוסמין, ממליצה על הלבן, או חצי חצי, אך לא יותר
1/2 כוס קמח סויה
1/4 כוסקורנפלור/קמח טפיוקה
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כוס סוכר קוקוס בהיר/סוכר דמררה טבעי בהיר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל איכותית
3 כפות שמן זרעי ענבים/שמן קוקוס נוזלי
1 כוס מים קרים
1 כף מיץ לימון
לקרם וניל:
250 גרם מ"ל חלב סויה בטעם וניל
250 גרם גבינת סויה ביתית
6 כפות שטוחות קורנפלור
1/3 כוס סירופ מייפל אורגני/סוכר קנים
1 כף תמצית וניל
- תוספת של 1/2 כוס גילופי שוקולד מריר – אופציה כמובן
אופן ההכנה:
להכנת הרולדה: לחמם תנור ל 180 מעלות.
לקערת המערבל להכניס את כל המצרכים היבשים, לערבל.להוסיף את הרטובים, חשוב שהבלילה תהייה סמיכה מספיק אך לא מדי, להוסיף את מיץ הלימון ולערבל קלות לבלילה חלקה.
להעביר את הבלילה לתבנית עם נייר האפייה.לפזר בעדינות עם לקקן סיליקון, לצורת מלבן, שתהייה חלקה ובגבהים שווים.
להכניס לאפיה קצרה של 13 דקות ולהוציא, רצוי כמובן לבדוק עם קיסם שאכן כולה אפויה.
עוד כשהעוגה בתנור,
להכין מגבת מטבח נקייה, לפזר עליה כף סוכר.
ולהכין את הקרם: בסיר קטן, נון סטיק, לשים חלב וקורנפלור, לערבב עם מקציף ידני.להדליק את האש/לחמם כיריים, להוסיף את הממתיק שבחרתם ואת הוניל, לבשל על חום בינוני, לערבב תוך כדי ללא הפסקה, כדי שלא יווצרו גושים.הקרם, אמור להגיע לסמיכות של גבינה.להוריד מהאש.להעביר לקערה.להוסיף את הגבינה, לערבב היטב שוב עם המקציף הידני.לכסות ולהכניס לקירור.
כשהעוגה מוכנה וכן עדיין חמה,
הגיע הרגע המאתגר הראשון, מעכשיו היא כמו תינוק, בשתי זרועות ובעדינות מטורפת, יש להפוך אותה על גבי המגבת.
להסיר בזהירות את נייר האפייה ולגלגל את העוגה עם המגבת לרולדה, כדי שתתיצב לכדי צורת רולדה.
ייתכן ויווצרו סדקים, לא נורא כלל, בזמן הגילגול וההידוק, הקירור…היא ממש כמעט ומתחברת מחדש, לא להבהל.
לתת לה להתקרר.לפתוח בזהירות כדי למלא בקרם…בזהירות…
להוציא את הקרם מהקירור ולמרוח אותו על גבי העוגה עם הלקקן הגמיש, בשכבה אחידה, לא להגיע לרבע האחרון של המלבן, כדי שהקרם לא ישפך חוצה.אם בחרתם להוסיף את השוקולד, זה הזמן, פזרו מעל הקרם.
לגלגל, לאט, תוך כדי הידוק עם המגבת, חזק ומהודק מאד, גם אם יש סדקים, כשהרולדה מגולגלת טוב ויפה ומאד הדוק,
לפרוס יריעת ניילון נצמד גדולה ולגלגל יחד להידוק כמו סוכריה גם את הקצוות.
להכניס לקירור לכמה שעות.כדי שהעוגה תתיצב.
שימו מספיק קרם אך לא מדי, אחרת הוא יברח מהרולדה החוצה בזמן הגילגול.
מצרפת קישור למתכון מקסים של רולדת שוקולד, עם תמונות גם מתהליך ההכנה, מוזמנים לבחור לכם: רולדה שוקוצ'ינו טבעונית