
ריזוטו פטריות – יין לבן משיבולת שועל שלמה ומלאה – טבעוני
ימים ימים, עוברים על כולנו.עליכם.
רחוקה וגם קרובה.
מרגע שהבלאגן המזעזע הזה פרץ, כמו אש בשדה קוצים, אל תוך שקט יחסי, שסוף סוף שרר ולו לזמן קצר,
מעבר לזה שאני על סף שגעון כאב עצב, הבנתי שאם לא אקח יוזמה, אקח חלק, אביא, אתן, אקשר, אחבר, אתמוך ועוד,
לא אוכל לעבור את הימים הללו…בשפיות רחוקה.
אני יושבת ומכינה, כותבת, בוחרת תמונה ועוד אחת, כי זה מה שביקשתם.
הרבה מתרחש בחשבון האינסטגרם שלי, סורי, אבל אם אתם לא שם, זוהי פלטפורמה מאפשרת חיבורים, חשיפה לא פחות מאש בשדה קוצים.
מעבר ללבשל יחד, לאפות, להעסיק את הראש והמחשבות,
הפעלתי רשת מסועפת, כדי לעזור גם אם מרחוק, למשפחות שבתיהן נהרסו, עם מוצרי מזווה משגעים, חבילות מפנקות, שינוע תוצרת מדרום הארץ למרכז ועוד ועוד, כמה שיכולתי ויכולנו.
במקביל שיתפתי על פי בקשתכם, במתכונים טובים, מפנקים, מזינים, מתאימים לשבועות ובכלל.
עוד שיתפתי שהכנתי שלל מתכונים, לחג, וכמעט את כולם, לא העלתי, לא שיתפתי,
בעקבות הכל והמצב, ביקשתי מכם לבחור, מה כן תרצו, בכל זאת על שולחנכם, בחג המשונה הזה שיצויין כנראה בכל מיני צורות ודרכים.
אתם בחרתם בריזוטו…המיוחד, הבריא והטעיםםםם


למה שיבול שועל?
למה היא ולא אורז?
קודם כל למה לא…סתם סתם,
חשוב לי לשתף גם אתכם, שהיא בין הדגנים המשובחים ביותר, במקומות היא לא פחות מסופר פודס, במצבי חולי מסוימים ובכלל.
אני לא מדברת ולא מתכוונת לזו הגרוסה, אלא הדגן השלם.
כמה שהיא טעימה, מזינה, טובה, משביעה.
עשירה בנוגדי חימצון ודלקת, עשירה במינרלים וויטמינים, עתירה בסיבים תזונתיים, מפחיתה כולסטרול, מפעילה את מנגנון הסרטונין במוח, ההורמון שעושה לנו גם טוב,
הבנו למה מעתה ועד עולם, רצוי וכדאי לשלב אותה בתפריט?
ומה רע שתקשט גם היא את שולחן החג…

ריזוטו פטריות – יין לבן משיבולת שועל שלמה ומלאה – טבעוני
המתכון:
המצרכים:
500 גרם שיבולת שועל שלמה אורגנית
2 אריזות פטריות טריות מסוגים שונים, פרוסות
חופן פטריות מיובשות מושרות במים כשעה (מכל סוג) פרוסות (שימרו כוס ממי ההשרייה)
1 בצל סגול בינוני פרוס לטבעות דקות
3 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית/חמאה טבעונית
חופן טימין/עירית/פטרוזיליה/בזיליקום קצוצים
1/2 כוס יין לבן
1 כוס קרם שמנת קשיו ביתי או שמנת קנויה סויה/אורז/שיבולת שועל
מלח עשבים, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
קודם כל ממליצה להשרות את שיבולת השועל במים לכמה שעות.
לבשל בהרבה מים כמו שמבשלים פסטה, עד שהיא רכה אך נותרת פריכה ומעט אל דנטה. להעביר למסננת, לשטוף במי ברז ולסנן מנוזלים מיותרים.
במחבת/ סיר מספיק גדולים, לחמם שמן זית/חמאה טבעונית, להוסיף את פרוסות הבצל, השום הכתוש, עד ריכוך והזהבה קלה.
להוסיף את כל הפטריות, לטגן יחד, כמה דקות, להוסיף את הטימין או כל מה שבחרתם מהתיבול, גם מלח ופלפל.לערבב עם כף עץ.
להוסיף קצת ממי ההשרייה, את כוס השמנת, היין, ואת השיבולת שועל המבושלת.
לערבב היטב, לבשל יחד 10 דקות, לטעום ולתקן טעמים.
את הנוזלים תוסיפו בהתאם לסמיכות שאוהבים.אני מאד אוהבת עם הרבה 'רוטב'…
להגיש עם 'פרמזן' טבעוני, קנוי או ביתי
* קרם קשיו – להכין מ 1/3 כוס קשיו ו 2/3 כוס מים
** להצטרף אלי לאינסטוש: עדיסטוש
*** מזכירה שעם ההגרלה השווה שערכנו לקראת שבועות, לכם יש הנחה של 10 אחוז, בחנות האון ליין למוצרי מזווה סופר מעולים, הארכנו את סיום המועד עד ה 28/5/21 בעקבות המצב, עוד פינוק קטן עבורכם, הזמנה עם קוד הקופון הבא:וגןעדישבועות21
והלינק לאתר: Vegn

יצא מאוד טעים! הוספתי גם שמרי בירה.
פעם ראשונה ששיבולת שועל שלמה יוצאת לי עשויה וטעימה 🙂
ענבר, איזה כייף, גם אני מאוהבת במתכון הזה