שיפודי טופו – בניחוחות אינדונזיים, מצופים שומשום

שיפודי טופו – בניחוחות אינדונזיים, מצופים שומשום
יום העצמאות תכף כאן, כן מנגל, לא מנגל, כל אחד ובחירתו.
אבל פיקניק בטבע, על המרפסת… כן וכן.

שיפודי טופו, מנת חלבון איכותית ומצויינת, פיקנטית ומרעננת.
עד שלא קיבלתי הינהוני הן וכן, מכולם, מהביקורתית, מהבררן ומהלא מחבב טופו…

בהזדמנות נהדרת זו יותר מאשמח להמליץ על צריכה קבועה, למי שאינו אלרגי או עם הנחיות ספציפיות אחרות, של טופו בתפריט השבועי.
אז טופו עשוי במרבית המקרים, המקורי, מפולי סויה.
הסויה שייכת למשפחת הקטניות (חומוס, שעועית, עדשים וכו'), נפלא ומומלץ לשלב אותה בתזונה, בתכנון הארוחות השבועיות שלכם, כמו את כל שאר הקטניות המופלאות, אך ללא חשש.
היא פצצת חלבון, סידן וברזל,
היא העשירה מבין הקטניות בערכי החלבון שבה, היא מכילה את כל חומצות האמינו שחיוניות לנו, בהגדרתה נקראת חלבון מלא או שלם.
עשירה ומגוונת במינרלים וויטמינים כמו ברזל, סידן, מגנזיום, אבץ, מנגן, חומצה פולית ועוד.
הטופו הוא התחליף הצמחי האידאלי בתזונה הטבעית, למקור חלבון.
הוא דל בקלוריות ובשומן,
הוא גוש 'ספוג' ומהווה חומר גלם מופלא למנות אהובות ומוכרות, חומר גלם נוח ופשוט לעבודה.
חסר טעם ובעל מרקם ממושמע ומקבל אליו באהבה כל מה שנצרף אליו.
נהפוך אותו לשניצל, לטופו נאגטס, לחביתה, נכין ממנו גבינות וממרחים, נשלב בקציצות, בפשטידות ומאפים…
נשלב אותו במנות אסיאתיות, מוקפצים, סושי…
השתכנעתם?
בא לכם להתנסות בהכנה שלו?
מצרפת קישור להכנה ביתית של טופו נפלא ופשוט ובו אני מלמדת איך להכין את הטופו הכי הכי טעים שיש!!!

אז שיפודי טופו – בניחוחות אינדונזיים, מצופים שומשום, מוגשים עם רוטב סאטה…טעמים חדשים או מרעננים.
שיפודים יפים וטעימים.צרפו ירקות קצוצים לצידם, עם רוטב הסאטה, ששמרתם בצד ותתענגו עם מנה שווה!

שיפודי טופו – בניחוחות אינדונזיים, מצופים שומשום, מוגשים עם רוטב סאטה

המתכון:

המצרכים:
400 גרם טופו רגיל, שטוף וסחוט מנוזלים, חתוך לרצועות אורך.חשוב שלא תהיינה עבות!

 למרינדה ולרוטב בהגשה:
1 בצל סגול קצוץ דק דק
1 כף שמן קוקוס/נייטרלי
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית שורש ג'ינג'ר כתוש
פלפל צ'ילי, לפי הטעם…
2 כוסות קרם קוקוס
1/2 כוס חמאת בוטנים
1/2 כוס סויה תמרי
3 כפות סילאן
 לציפוי:
12 כוס שומשום בהיר
1/4 כוס שומשום שחור
 
ניתן לצפות גם בפירורי לחם או בשילוב של שומשום ופירורי לחם.

אופן ההכנה:
בסיר קטן, לטגן קלות, את הבצל עד שקיפות, להוסיף את השום, הצ'ילי והג'ינג'ר, ולטגן כ 2 דקות.מוסיפים את קרם הקוקוס, כשהקרם חם מספיק, להוסיף את חמאת הבוטנים וחשוב לערבב, כדי להגיע לקרם אחיד.להוסיף את הסויה, הסילאן.לערבב היטב ולטעום.לתת לרוטב להתקרר, לטחון עם סטיק.
בכלי נוח ושטוח, שימו את רצועות הטופו ושיפכו מעל כמות נדיבה של הרוטב, שיכסה היטב את כל הטופו.לתת לעמוד מינימום שעתיים או לילה במקרר.
לשפד את הטופו עם שיפודים רטובים, שיישרפו כמה שפחות.
בצלחת שטוחה, שימו את השומשום, וגלגלו את הטופו המשופד, כך שהשומשום יכסה היטב את כל הצדדים.
אני אפיתי בגריל בתנור, ניתן לצלות על גריל חשמלי או ממש ממש על המנגל, עד שזהוב!
להגיש עם יתרת הרוטב ועם סלט כרוב, חסה…בתאבון!