…אני פה רק להזכיר, שיש גם את אלו.
שיפודי ירקות בגריל, במרינדת עשבי תיבול.תמיד משמחים.צבעוניים.טעימים.אפשר שהם יהיו העיקר והשאר…

מכירים אותי קצת, את האהבה לירקות,
את העדפה למנות מבוססות ירקות וירוקים.
שולחן האירוח אצלי, תמיד תמיד, לא משנה איזו ארוחה, איזה חג, מי האורחים…
יהיה קודם כל מקושט ירקות.
טריים.
קלויים.
מבושלים.

 

ת'כלס, מנגל, ברבקיו, שמתחיל עם ירקות ואולי גם מסתיים איתם, לא יכול להגמר רע, ההפך.
שיפודי ירקות בגריל, במרינדת עשבי תיבול, ירקות שלמים, חצויים, הכל הולך.תנו אותה בגיוון.
פיתה מקמח כוסמין טריה ורעננה, בתוכה, שיפוד ירקות, בצל טרי בסומק ופטרוזיליה, טחינה ירוקה ואם נשאר מקום, איזה קבבצ'יק טבעוני, בשביל הפינור והפינל'ה.

 

 

היש יפה מזה?
לא פחות מיצירת אומנות של הטבע.
כמה צבע, עומק, שמחה והודיה.
קודם כל דאגו לאלו.
ורק אז, תעברו הלאה, משתפת בעוד רעיונות שיתאימו לארוחת ברבקיו, גריל ביתי, פיקניק:
קציצות קבב מעולות וטבעוניות, אופציה מצויינת ל'מנגל' טבעוני
סופלקיס טבעוני, פיתות משגעות מקמח כוסמין מלא, שיפודי טופו וצזיקי, הכל בהכנה ביתית
שיפודי טופו – בניחוחות אינדונזיים, מצופים שומשום, מוגשים עם רוטב סאטה
טופו טיקה, מנה טבעונית מהמטבח ההודי

שיפודי ירקות בגריל, במרינדת עשבי תיבול

המתכון:
המצרכים ל 6-8 שיפודים גדולים
המצרכים:
1 זוקיני
1 גזר סגול
2 קלחי תירס
1 בצל סגול
1 פלפל אדום קטן
1 פלפל כתום קטן
1 פלפל קטן צהוב
ובעצם מה שאתם אוהבים…
למרינדה:
1/2 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
פפריקה מעושנת
חופן טימין טרי
חופן אורגנו טרי
מלח עשבים
מעט פתיתי צ'ילי
מעט מיץ לימון טרי
1 כף סירופ מייפל

אופן ההכנה:
לנקות, לחתוך את הירקות.ניסיתי ללכת על גודל זהה ופריסה יחסית דקה.
2 אופציות, אחת בקערת ענק לערבב את כל הירקות שבחרתם, עם חומרי המרינדה.
שניה, לשפד קודם, עם מברשת סיליקון, להבריש בנדיבות.
בכל מקרה רצוי במהלך הצלייה, להבריש שוב ושוב עד שהירקות מוכנים.מעדיפה אותם מעט פריכים ולא רכים מדי.
וכמובן הברשה אחרונה עם ההגשה.
תהנו!