שניצלים מהצומח – מפוצצי חלבון צמחי, ללא גלוטן, אפויים בתנור – מתכון מנצח!
בכל זאת אני גרה בבוואריה, ליתר דיוק במינכן.
והימים ימי אוקטובר פסט – פסטיבל הבירה הגדול בעולם.
האווירה עושה את שלה.
העיר חוגגת. מפוצצת. ותפריטי אוכל בווארי מסורתי מתנופפים מכל עבר – בשווקים בגני הבירה הפזורים בעיר וכמובן בפסטיבל עצמו, שקצת ממנו שיתפתי כמובן בסטוריז צוהלים ושמחים – גם על המהפכה שמעמיקה ומקבלת משנה תוקף, מוזמנים – יש היליטס מפוצץ משם: הילייט אוקטובר פסט
מה זה הילייט? העיגולים בראש החשבון שלי – לפי נושאים – שישארו שם לעד…עד שאחליט שדי.
נחזור לשניצלים ותכף תוכלו גם אתם לשנצל את המשובחים ביותר.
תשמרו לכם את המתכון – הוא זה שילווה אתכם הלאה.
שניצלים מפוצצי חלבון מהצומח!
ללא גלוטן
אפויים בתנור,
שימו בפיתה או בצלחת עם כל החבילה
כל אחד והחבילה שלו.
אצלי, תפוחי אדמה קטנטנים מוזהבים, צ'יפסים מירקות צלויים בגריל, סויונז וקטשופ תוצרת בית.
כל המתכונים בלינק שצרפתי.

שניצלים מהצומח – מפוצצי חלבון צמחי, ללא גלוטן, אפויים בתנור – מתכון מנצח!
הכמות ל 4 שניצלים ענקיים
6-8 בינוניים
ונהדר להכין מהם גם נגאטס

המתכון:
מה צריך:
לשניצלים:

200 גרם טופו (סויה/חומוס/עדשים)
1 כוס חומוס מבושל ומרוכך מאד (אפשר מצנצנת)
2 כפות פסיליום
1 כפית חרדל
1/4-1/2 כוס מים
1/2 כפית אבקת שום
1/3 כפית אבקת כורכום
1 כף רסק עגבניות אורגני
קורט צ'ילי
מלח עשבים / אבקת מרק טבעית אורגנית – לתבל ולטעום
1 כפית שמן זית
לציפוי השניצלים:
3/4 כוס קמח עדשים שטחנתי לבד עם מלח עשבים פפריקה כורכום אבקת שום מלח עשבים / אבקת מרק טבעית אורגנית
ממליצה מאד להיכנס לסרטון, לראות את שלבי ההכנה, את הכנת השניצלים עצמם: סרטון הכנת השניצלים

איך מכינים:
את כל המצרכים של השניצלים עצמם – לתוך מיכל הבלנדר או למעבד המזון – לטחון ! לא למשחה חלקה – טוב שישאר מרקם קצת גס.
לכסות לחצי שעה.
לחמם תנור ל 200 מעלות
לרפד תבנית בנייר אפייה
לחלק ל 4 חלקים את הבצק
להכין שניצלים – ארבעה ענקיים
או 8 בינוניים????
תנו להם שייפ שניצלי ממש ממש
לא דקים – כייף שיש להם עובי
ואפילו אפשר מיני שניצלים – סוג של נגטס
לטבול בציפוי שהכנו – טוב טוב
בנדיבות
ממש למעוך לתוך הציפוי ולעזור עם האצבעות כדי לצפות טוב טוב משני הצדדים
להניח בתבנית
לטפטף שמן זית בנדיבות
ולאפות
20 דקות
השניצלים מריחים מדהים
מוזהבים יפה
לבדוק ואם יש צורך להוסיף עוד כמה דקות.

לאכול טרי – להכין בסמוך לארוחה – ככה – המרקם הרכות האווריריות והנפח נשאר נהדר

להגיש עם צ’יפס ירקות, חרדל, קטשופ ביתי מלפפון חמוץ בחומץ אם אתם בבוואריה…

תהנו!!