'שניצל' טבעוני, אפוי, שובר קופות ומחבר לזכרונות, לעוף עליו!
'ארוחת שניצל – צ'יפס' – האולטימטיבית,
הופכת באחת, לאחלה של ארוחה.
מעבר לחיוך ולשמחה, לגעגוע ולהתרגשות,
זוהי יופי של ארוחה.
מכל הבחינות.
לפני שניכנס לעומקם של עניניים,
גם למי שאכל בעברו שניצל, גם למי שלא, ולא יאכל לעולם, משהו במאכל הזה, עושה בלוב בלוב לוב בבטן ובלב, לכולם.
שניצל טופו, כזה של פרוסת טופו, שרויה, ספוגת טעמים, מצופה, טעימה וכייפית ככל שתיהיה, היא רק חצי הדרך, סוליות סויה, גם הן רק רבע דרך וסייטן אני מעדיפה להשאיר אותו לפעם בשנה…לאיזו מטרה נעלה
היום מנחיתה אנוכי על שולחנכםבאהבה רבה, שגם לכם יהיה הכי הכי הכי שאפשר, מהכל, מתכון לאיך להכין שניצל הכי אמיתי שאפשר, בנגיסות, בטעם, בקראנצ'יות.
הכנתי את אלו.לארוחת בזק כזו.
זוג חברים עם ילד, אכלו איתנו.הם כבר לא צורכים בשר.כלל.חשוב גם להם ללמוד היטב את המטריה, לפני שצוללים לעומק.
הוא שיתף שחסר לו, כן כן, לפעמים, גם כזו מנה.ואם ניתן שתהיה עם איכות נגיסית, מושג חמוד, שבחר כדי להסביר לי…מה חסר לו.
הכנתי 2 תבניות של אלו.
עוד בהכנה, הבנתי שהם שוס.הריח במטבח, בבית, היה, מטורף, ואלו כולה טבעונייםואפויים, הללייי והריחות משגרים פה את כולם למחוזות…כל אחד למחוזות שלו.
אפייה עד הזהבה.
ליצור את המעטפת הקחחחח קחחחח קראנץ' ולשמור את הבפנוכו רך, אך טעים, מתובל, משגע, משמח.
איזה תענוג צרוף, מושלם.ממש.
ארוחת שניצל צ'יפס,
סלט ירקות קצוץ, סלט כרוב עם גזר, היו חצילים בתנור עם טחינה, צ'יפסים אופיים גם הם, הפעם מתפוחי אדמה מבושלים מראש, קטשופ ביתי, חרדל…חגיגה קטנה ומהנה.
ביקשו, נגיס.קיבלו נגיס.
שניצל מן הצומח.בהכנה ביתית.
בידיינו הבחירה, בטוב שבחומרי הגלם, בטריות, בטכניקות המביאות לתוצאה נהדרת, מזינה, בריאה, ידידותית.
'שניצל' טבעוני, אפוי,שובר קופות ומחבר לזכרונות, לעוף עליו!
הכמות היא ל 16 שניצלים
המתכון:
המצרכים:
לשניצלים עצמם:
400 גרם טופו קשה/יציב (קנוי או בהכנה ביתית)
5 כפות חומוס מבושל ורך
4 כפות קמח טף/כוסמין/שיבולת שועל
1 כפית ממרח חרדל
1/2 כפית כורכום
1 כפית אבקת שום טחון
1/2 כפית פלפל לבן
1 בצל קטן
1 כף שמן זית
לציפוי:
בקערית אחת, בלילת הדבקה מחצי כוס קמח (כוסמין, חומוס, עדשים, טפיוקה, קורנפלור, אורז) ומים, לאט ובהדרגה, להגיע לסמיכות של בלינצ'ס.
בקערית שטוחה, שניה, להכין פירורי לחם כוסמין/ ללא גלוטן/קורנפלקס שניתן לרסק מעט בשקית, עם שומשום ומעט מלח עשבים.
אופן ההכנה:
במעבד מזון (פודפרוססור) עם להב הסכין, לטחון את כל המרכיבים.זה ממש בסדר, אפילו טוב, שישארו מעט מעט גושים.
ייתכן שיהיה צורך בפולסים, בעירבוב ועזרה, עד שכל המסה נטחנת ומתכדררת לכדור.זה כבר מצביע לנו על היציבות הטובה.
ממליצה לטעום בשלב זה ואם יש צורך להוסיף תיבול.
לחמם תנור ל 220 מעלות.
לרפד תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה.
לשמן את הנייר.
נכין את השניצלים:
ניקח כמות של כדור פינג פונג מהמסה.בידיים רטובות לכדרר לכדור.לדחוס את הכדור, לצורת שניצל, טוב שתהיה בצורה לא סימטרית.תציצו בתמונה הבאה.רק כדי לתת לוק שניצלי כזה.
חשוב שלא יהיו דקים.ממליצה על עובי של 3/4 ס"מ.ניתן להכינם קטנים, יותר כמו נאגטס או גדולים יותר.
לטבול אותם בבלילת הקמח המוכנה, על כל צדדיו של השניצל.להעביר לקערה עם הפירורים, להדבקה.שוב חשוב גם בצדדים.טוב טוב.שתדבק כמות נדיבה של פירורים.זה מה שנותן את המעטה הקראנץ'.
להעביר לתבנית.
לטפטף מעל כל שניצל שמן זית.אפשר בנדיבות.
להכניס לאפייה.
חשוב לא לייבש.
להזהיב יפה את השניצלים.
טוב שיזהיבו מבחוץ ולא יתייבשו בפנים.
בין 20-25 דקות.
להוציא מהתנור ולטעום אחד…שניים
להגשה:
צ'יפס – איזה שבא לכם, את אלה הניצפים בתמונה, החמודים הללו, הכנתי, לאחר בישול וריכוך של תפוחי האדמה, בתוספת שמן זית, מלח, פלפל ולתנור עד הזהבה.
ניתן להכינם גם באפייה מלאה כמובן או קראנץ' בטטה משגעים.
סלטים טריים, חרדל, קטשופ ביתי, סויונז…כנסו לקישורים ותהנו מכל החגיגה כולה.
נראה משו משו, כהרגלך. נפלאה שאת!
תודה רבה יקרה, תהנו😊
תודה רבה וכל הכבוד, נראה מעולה!!!
בשמחה רבה, תודה!
נראה מעולה!
האם אפשר להשתמש במוט בלנדר במקום מעבד מזון…?
תודה!!!! אם הוא טוחן טוב, בהחלט
שלום עדי,
הכנתי ויצא פשוט מדהים!! היה טעים לגדולים ולקטנים.
וזה לא ברור מאליו…
תודה!!!!
שרה.
הי שרה יקרה!
כמה כייף!!!
שמחה שאהבתם!