'שניצל' טבעוני, אפוי,שובר קופות ומחבר לזכרונות, לעוף עליו!
הכמות היא ל 16 שניצלים
המתכון:
המצרכים:
לשניצלים עצמם:
400 גרם טופו קשה/יציב (קנוי או בהכנה ביתית)
5 כפות חומוס מבושל ורך
4 כפות קמח טף/כוסמין/שיבולת שועל
1 כפית ממרח חרדל
1/2 כפית כורכום
1 כפית אבקת שום טחון
1/2 כפית פלפל לבן
1 בצל קטן
1 כף שמן זית
לציפוי:
בקערית אחת, בלילת הדבקה מחצי כוס קמח (כוסמין, חומוס, עדשים, טפיוקה, קורנפלור, אורז) ומים, לאט ובהדרגה, להגיע לסמיכות של בלינצ'ס.
בקערית שטוחה, שניה, להכין פירורי לחם כוסמין/ ללא גלוטן/קורנפלקס שניתן לרסק מעט בשקית, עם שומשום ומעט מלח עשבים.
אופן ההכנה:
במעבד מזון (פודפרוססור) עם להב הסכין, לטחון את כל המרכיבים.זה ממש בסדר, אפילו טוב, שישארו מעט מעט גושים.
ייתכן שיהיה צורך בפולסים, בעירבוב ועזרה, עד שכל המסה נטחנת ומתכדררת לכדור.זה כבר מצביע לנו על היציבות הטובה.
ממליצה לטעום בשלב זה ואם יש צורך להוסיף תיבול.
לחמם תנור ל 220 מעלות.
לרפד תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה.
לשמן את הנייר.
נכין את השניצלים:
ניקח כמות של כדור פינג פונג מהמסה.בידיים רטובות לכדרר לכדור.לדחוס את הכדור, לצורת שניצל, טוב שתהיה בצורה לא סימטרית.תציצו בתמונה הבאה.רק כדי לתת לוק שניצלי כזה.
חשוב שלא יהיו דקים.ממליצה על עובי של 3/4 ס"מ.ניתן להכינם קטנים, יותר כמו נאגטס או גדולים יותר.
לטבול אותם בבלילת הקמח המוכנה, על כל צדדיו של השניצל.להעביר לקערה עם הפירורים, להדבקה.שוב חשוב גם בצדדים.טוב טוב.שתדבק כמות נדיבה של פירורים.זה מה שנותן את המעטה הקראנץ'.
להעביר לתבנית.
לטפטף מעל כל שניצל שמן זית.אפשר בנדיבות.
להכניס לאפייה.
חשוב לא לייבש.
להזהיב יפה את השניצלים.
טוב שיזהיבו מבחוץ ולא יתייבשו בפנים.
בין 20-25 דקות.
להוציא מהתנור ולטעום אחד…שניים
להגשה:
צ'יפס – איזה שבא לכם, את אלה הניצפים בתמונה, החמודים הללו, הכנתי, לאחר בישול וריכוך של תפוחי האדמה, בתוספת שמן זית, מלח, פלפל ולתנור עד הזהבה.
ניתן להכינם גם באפייה מלאה כמובן או קראנץ' בטטה משגעים.
סלטים טריים, חרדל, קטשופ ביתי, סויונז…כנסו לקישורים ותהנו מכל החגיגה כולה.
נראה משו משו, כהרגלך. נפלאה שאת!
תודה רבה יקרה, תהנו😊
תודה רבה וכל הכבוד, נראה מעולה!!!
בשמחה רבה, תודה!
נראה מעולה!
האם אפשר להשתמש במוט בלנדר במקום מעבד מזון…?
תודה!!!! אם הוא טוחן טוב, בהחלט
שלום עדי,
הכנתי ויצא פשוט מדהים!! היה טעים לגדולים ולקטנים.
וזה לא ברור מאליו…
תודה!!!!
שרה.
הי שרה יקרה!
כמה כייף!!!
שמחה שאהבתם!