שניצל טופו – במעטפת פריכה ומטריפה, טבעוני, ללא גלוטן, צלוי בגריל!!!
שבוע חדש,
טוב יותר או פחות,
ננסה ביחד לעשות אותו כזה…טוב.
בתוך כל ההזייה העולמית שכולנו בתוכה,
נירצה או לא,
אני מוצאת את עצמי עסוקה מתמיד.
הרבה ליווי משפחות, יחידים, קבוצות, סדנאות, און ליין, עם Zoom, או בלעדיו, בעצם כל העשייה היא און ליין.ליווי ותמיכה בהקשר תזונתי בריאותי והפיכת המטבח לאיכותי ובריא, ירידה במשקל ועוד. היום נפתחות 3 קבוצות ליווי, לאתגר 5 ימים?
וכמובן ממשיכה לשתף תכנים, רעיונות ופתרונות, שרלוונטים מאד לתקופה זו.
איך ומה במטבח, איך ומה עם הילדים, יצירה משותפת, בכלל שיתוף מרחב שמחבר למיומנויות חיים,
כן כן, ב מ ט ב ח.
אזזזזזזזז,
ביקשתי עזרתם ובחירתכם,
מה עומד לעלות לבלוג היום,
אתם בחרתם – את אלו.
בספירת הקולות, השניצל הוביל עם 678…324 יותר מהאחרים?
מי שעוקב אחרי,
יודע ומכיר את אהבתי לטופו.
מבחינתי הוא מוצר בסיסי, חיוני, נגיש, זול, מזין ואיכותי במטבח, ובטבעוני בפרט.
ובכלל למי שאינו צורך מוצרים מן החי.
לצערי עדיין מתגלגלות להן מיני מיני אמירות, על טופו, על חסרונותיו, על הפחד להשתמש בו, על זה שאינו בריא,
לשמחתי המאד גדולה, כל אלו הופרכו עוד ועוד,
וכיום ההבנה, כולל מחקרים תומכים, מחזירים לו את מלוא הדרתו כולל הכתר.
הטופו הוא חומר גלם, שניתן לעשות ממנו, קסמים ופלאים.
כמו שהוא, לטחון אותו שיהיה בסיס לקציצות, לשווארמה, לממרחים, למוסים מתוקים, לגלידות, לעוגות ועוד ועוד…
…זמן טופו…
אז טופו עשוי במרבית המקרים, המקורי, מפולי סויה.
הסויה שייכת למשפחת הקטניות (חומוס, שעועית, עדשים וכו'), נפלא ומומלץ לשלב אותה בתזונה, בתכנון הארוחות השבועיות שלכם, כמו את כל שאר הקטניות המופלאות, אך ללא חשש.
היא פצצת חלבון, סידן וברזל,
היא העשירה מבין הקטניות בערכי החלבון שבה, היא מכילה את כל חומצות האמינו שחיוניות לנו, בהגדרתה נקראת חלבון מלא או שלם.
עשירה ומגוונת במינרלים וויטמינים כמו ברזל, סידן, מגנזיום, אבץ, מנגן, חומצה פולית ועוד.
הטופו הוא התחליף הצמחי האידאלי בתזונה הטבעית, למקור חלבון.
הוא דל בקלוריות ובשומן,
הוא גוש 'ספוג' ומהווה חומר גלם מופלא למנות אהובות ומוכרות, חומר גלם נוח ופשוט לעבודה.
חסר טעם ובעל מרקם ממושמע ומקבל אליו באהבה כל מה שנצרף אליו.
נהפוך אותו לשניצל, לטופו נאגטס, לחביתה, נכין ממנו גבינות וממרחים, נשלב בקציצות, בפשטידות ומאפים…
נשלב אותו במנות אסיאתיות, מוקפצים, סושי…
השתכנעתם?
בא לכם להתנסות בהכנה שלו?
יאללה בואו ובאהבה,
ניקפוץ לסיר חלב הסויה…
בבקשה, איך נכין טופו בבית, זו הזדמנות פז, בתקופה זו, עם הילדים, חיבור לקיימות במטבח!!!
טופו ביתי: טופו
ללא שום תוספות ותוספים שאין לכם בבית…במטבח!!!
נסו נסו!!!
ת'שמעו…אני שמה טופו במנוע החיפוש בבלוג, איפה שהלופה כן?
ויםםםם, אוקיינוס של מתכונים משגעים מטופו,
ממש,
אני בעצמי לא זכרתי שיש כזה מבחר…
שווארמה
לקציצות
לעוגת גבינה
וזה רק הקצה שבקצה…
אני זוכרת שאחד המתכונים הראשונים שהעלתי לבלוג כשרק נולד, החמוד, היה הפסטרמה טופו,
ממש ככה, מה שאתם קוראים, לא היתה כזו,
זה מתכון מקורי שלי, שאחריו לצערי, עשו עליו מיני ומיני אינטרפטציות…והוא כייפי, אם בא לכם להתנסות:
פסטרמת טופו ושאר אקססוריז…
נחזור רגע, שניים, לשניצלים,
זו באמת אחת המנות, שאיתה יוצרים ארוחת פינוק לכולם.גם לצעירים בגיל ובלב, ברוח…
לכן הדגשתי עוד בהתחלה,
תכינו כפול, אולי אפילו תשלישו.
התוצאה המוש, שלהם,
תלויה בהכנה נכונה.
פרוסות טופו שאינן עבות, לחורר אותן, הבלילה, השרייתם בתוכה, המעטפת שעוטפת, קראנצ'ית ומתפצפצת,
הצלייה בגריל…בקיצ, מכינים?
שניצל טופו – במעטפת פריכה ומטריפה, טבעוני, ללא גלוטן, צלוי בגריל
המתכון:
המצרכים:
חבילת טופו מוצק 300 גרם
בלילה לציפוי וטעם:
3/4 כוס קמח עדשים/סויה/קינואה/כוסמין(עם גלוטן)
4 כפות קמח טפיוקה/אורז/קורנפלור
1 כף חרדל
1 כף רוטב סויה תמרי
1/2 כפית ממרח קארי
1/2 כפית מלח עשבים
מים
לציפוי המעטפת:
1 כוס פירורי לחם ללא גלוטן/פירורי לחם כוסמין (עם גלוטן)
1/2 כוס קמח עדשים/סויה/קינואה/כוסמין(עם גלוטן)
1/3 כוס שומשום
לתבל ב: תבלין קארי, כורכום, טימין/אורגנו מיובשים, אבקת שום , מלח מתובל.
אופן ההכנה:
לשטוף את הטופו, לייבש היטב עם נייר סופג.
לפרוס לחצי את הטופו, וכל מחצית ל 3 שניצלים.לחורר עם מזלג כל פרוסה.כמה חורים…לא יותר מדי…
להכין בקופסא נוחה, את הבלילה, לערבב היטב ואת המים להוסיף לאט, עד שהבלילה בסמיכות של טחינה.
להניח את פרוסות הטופו, להזיז מעט את הבלילה, שתכסה את הכל.
לתת לנוח כמה דקות, להפוך צד.
ושוב לדאוג שפרוסות הטופו תהיינה עטופות היטב בבלילה.
להדליק את תנור האפיה, ממליצה על תוכנית גריל.
לרפד תבנית אפייה בנייר אפייה אקולוגי.
להבריש עם מברשת סיליקון במעט שמן זית.
בצלחת עמוקה לערבב ביטב את מרכיבי הציפוי.
להוציא פרוסת טופו, ללא טיפטופים….להעביר לציפוי, להדק היטב, בכל הצדדים את הטופו.
להניח בתבנית.
לטפטף שמן זית מעל ולהכניס לצלייה.
עד שהם מוזהבים, קראנצ'יים.
להפוך צד וכנ"ל.
להגיש חם!!!
בעצם הם גם מאד טעימים כשהם קרים…פשוט לרוב, לא נשארים…רק אם נחביא…
עם מה להגיש?
חרדל איכותי
קטשופ ביתי, קראנץ' בטטות…צ'יפס ירקות שורש…או סתם תפוחי אדמה…
שתפו, הפיצו, תכינו, תהנו, ותחזרו לספר לי!!!
תודה רבה זה נראה מעדן (:
על איזו תערובת קמחים את ממליצה שיהיה מאוד קראנצ'י?
תודה איריס יקרה, הכל הולך נפלא!
וואו!!!!! זה נראה מושלם! הולכת להכין! יש לי טופו במקפיא, זה בסדר?
בסדר גמור! תהני – רק להפשיר היטב ולסחוט נוזלים
כמה זמן בערך האפייה?
נראה מעולה
עד שזהוב יפה יפה! תודה
היי עדי
באיזה ממרח אפשר להחליף את ממרח הקארי(שהו פיקנטי/לרפרף) כדי שיתאים יותר לילדים?
באיזה חום, עדי?
אלונה – כתבתי שאני ממליצה לצלות אותם בגריל התנור. פונקציית גריל לרוב אינה מופיעה במעלות.
הי ענת, הוא רק לתיבול, כך שאין בעיה להוריד אותו ולהוסיף כל תיבול שאתם אוהבים וטוב לכם. ת ה נ ו