שקדי מרק בייתיים ומזינים,
עונת המרקים כבר כאן, בשיאה.
הטמפרטורות כבר מינמסות, ההפוך של ממיסות, כשמינוס מלווה את הספרות
ובין יציאה מהבית לחזרה, מתחייבת ירידה על ועם כוס תה או לחילופין קערת מרק מהביל ומחמם מאד מאד.
היו זמנים ובטח עוד יהיו, שמנת מרק הופכת להיות ארוחת הבוקר או לפחות בארנץ'.
מרק הוא אוכל, ארוחה לכל דבר, לקח קצת זמן ליצור הפנמה גם אצל בני משפחתי,
שמרק טוב יכול להיות ארוחה בפני עצמה.
מבחינת ההרכבים, העושר וההזנה.
בחורף אין יותר טוב מלהכין סיר מרק עשיר ומגוון, סמיך ומלא.
מרק שיכול להפוך בקלות לארוחה.לא סתם ארוחה.ארוחה מזינה, מחממת,
שיש בה שילוב קבוצות מזון, עושר תזונתי, עושר של ירקות, עשבי תיבול ונוזלים.. שאותם לרוב אנחנו פחות צורכים כי פחות מרגישים את הצמא בימי החורף הקרים.
בישול ירקות והרבה ירוקים, עשבי תבלין, תבלינים איכותיים, נותנים טעמים, צבעים ומעשירים בהרבה נוטרייטים את המרק, לנוזלים עצמם כך שאם יש וגם אתם מתמודדים עם ילדים מתוקים, סרבני פריטים שוחים במרק…אז קבלו הרגעה, הם גם סופגים דברים טובים ולו רק בזכות שתיית המרק עצמו.
השקענו, טרחנו, נרגענו ומה עכשיו?
שקדי מרק, כן, כן, כולנו יצאנו 'מוכי' שקדי מרק, התמכרנו, נישנשנו, מילאנו את הקערה בשקדים וקישטנו מעל במצקת אחת של מרק, קראו לנו בשמות, פיזמנו את המרק הוא רק תירוץ ועוד כאלו ואחרות.
נכון, הרבה יותר קל להוציא את אריזת שקדי המרק הקנויה…אך אין כייף גדול יותר מלהכין שקדי מרק מזינים וטעימים, בטח שעם הילדים, אפשר גם של השכנים, למלא צנצנת ענק ולהנות ממנה
ואין כייף גדול יותר מלהגיש את אלה שהכנו מכל בחינה ובחינה.
רצוי וכדאי להקדים ולהגיש את אלה בהכנה הבייתית ולא את אלה הקנויים.
תעברו על התמונות בתחתית הפוסט, כמה פשוט להכנה…ואם מצאתם את עצמכם מוותרים מתוך עצלנות וחוסר זמן לגלגלת, לסימונים, פשוט עפו כדף אחד את האפייה הראשונה, הוציאו, שיברו לפיסות קטנות ותמשיכו את האפייה לפי ההוראות.
מוזמנים מאד להצטרף לדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם', כי שם קורים דברים בין לבין, ביומיום, שיכולים לעזור, לתמוך, לתת רעיונות ואפילו פתרונות.
שקדי מרק ביתיים ומזינים
המתכון:
המצרכים:
3/4 כוס קמח חומוס טרי
1/4 כוס קמח טפיוקה/קורנפלור/אורז
1/4 כוס קמח כוסמת/קינואה או כמות נוספת של קמח חומוס
שלושת רבע כוס מים, בהדרגה ולפי הצורך
1 כף זרעי צ'יה + 3 כפות מים
1/2 כפית אבקת כורכום טריה
1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
קורט כמון
1 כפית מלח עשבים/הימלאיה
1 כפית שמן זית
בקערית קטנה לערבב צ'יה ומים, לתת לתערובת לעמוד כמה דקות עד להפיכת תערובת ג'לית.
להכניס לתנור, לאפות 8 דקות, להוציא להפוך, להפריד בעדינות את שקדי המרק, להכניס שוב להמשך אפיה ל10 דקות נוספות בחום 160 מעלות.לכבות את התנור ולהשאיר את שקדי המרק בתנור, עד התקררות.לאפסן…אם יהיה את מה
היי עדי, נראה טוב!
במקום הקמח כוסת/קינואה אפשר קמח קוסמין?
הי עדי, תודה!
אם אין בעיה עם גלוטן, בטח!!!
נראה מעניין!!
האם חייב לשלב 3 סוגי קמח אי שאפשר לדבוק באחד בלבד?
הי רינה, תודה.כפי שפירטתי בפוסט, ניתן להשתמש בקמח חומוס וטפיוקה.הטפיוקה חשובה במידה ומשתמשים בקמחים נטולי גלוטן.
יוצא לי מאוד דביק ושמתי פחות מכוס מים..
תוסיפי עוד מעט קמח.משערת שהוספת את המים בבת אחת.
כמה זמן יכול להשאר בקופסא?
לרוב, לא נשאר! אם סגורה היטב, כמה ימים, כמו קרקרים
הי עדי, נראה משגע.
יש במה להחליף את הצ'יה?
תודה
תודה טל, חשובה פה, למה להחליף?
הי עדי
נראה מסקרן מאוד!
לא הבנתי כל כך את שלה ההפיכה – אם הופכים אחרי שחתוך ואפוי זה לא ממש מתפורר ? בטוח פיספסתי משהו אודה להסבר נוסף 🙂
תודה!
הי אולה, טעימים ומזינים!!! הופכים כשהם כבר חצי אפויים, לא מתפורר כלל.כך ניתן להמשיך באפיה מלאה ושכל השקדים יהיו מוכנים וזהובים.