שקדי מרק ביתיים ומזינים
המתכון:
המצרכים:
3/4 כוס קמח חומוס טרי
1/4 כוס קמח טפיוקה/קורנפלור/אורז
1/4 כוס קמח כוסמת/קינואה או כמות נוספת של קמח חומוס
שלושת רבע כוס מים, בהדרגה ולפי הצורך
1 כף זרעי צ'יה + 3 כפות מים
1/2 כפית אבקת כורכום טריה
1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
קורט כמון
1 כפית מלח עשבים/הימלאיה
1 כפית שמן זית
אופן ההכנה:
לקערת לישה, להוסיף את כל המצרכים היבשים.
בקערית קטנה לערבב צ'יה ומים, לתת לתערובת לעמוד כמה דקות עד להפיכת תערובת ג'לית.
להוסיף את שמן הזית, תערובת הצ'יה ואת המים בהדרגה ולפי הצורך.
ללוש לכדי בצק רך ונעים, מעט לח אך ממש לא דביק.
חשוב שהבצק יהיה אחיד ולא מתפורר, אם מתפורר ניתן להוסיף מעט מים ולהמשיך ללוש.
לכסות את הבצק במגבת לחצי שעה.
לחמם תנור ל 180 מעלות.
להניח על משטח העבודה נייר אפייה ולרדד את הבצק, כולו, בעדינות לעובי דק של כ 3 מ"מ.
עם גלגלת לחיתוך פיצה/סכין, לחתוך את הבצק לקוביות קטנטנות, שתי וערב.
להכניס לתנור, לאפות 8 דקות, להוציא להפוך, להפריד בעדינות את שקדי המרק, להכניס שוב להמשך אפיה ל10 דקות נוספות בחום 160 מעלות.לכבות את התנור ולהשאיר את שקדי המרק בתנור, עד התקררות.לאפסן…אם יהיה את מה
היי עדי, נראה טוב!
במקום הקמח כוסת/קינואה אפשר קמח קוסמין?
הי עדי, תודה!
אם אין בעיה עם גלוטן, בטח!!!
נראה מעניין!!
האם חייב לשלב 3 סוגי קמח אי שאפשר לדבוק באחד בלבד?
הי רינה, תודה.כפי שפירטתי בפוסט, ניתן להשתמש בקמח חומוס וטפיוקה.הטפיוקה חשובה במידה ומשתמשים בקמחים נטולי גלוטן.
יוצא לי מאוד דביק ושמתי פחות מכוס מים..
תוסיפי עוד מעט קמח.משערת שהוספת את המים בבת אחת.
כמה זמן יכול להשאר בקופסא?
לרוב, לא נשאר! אם סגורה היטב, כמה ימים, כמו קרקרים
הי עדי, נראה משגע.
יש במה להחליף את הצ'יה?
תודה
תודה טל, חשובה פה, למה להחליף?
הי עדי
נראה מסקרן מאוד!
לא הבנתי כל כך את שלה ההפיכה – אם הופכים אחרי שחתוך ואפוי זה לא ממש מתפורר ? בטוח פיספסתי משהו אודה להסבר נוסף 🙂
תודה!
הי אולה, טעימים ומזינים!!! הופכים כשהם כבר חצי אפויים, לא מתפורר כלל.כך ניתן להמשיך באפיה מלאה ושכל השקדים יהיו מוכנים וזהובים.