תבשיל קדירה מיקס דגנים מלאים, ערמונים, ירקות כתומים וכרובית,
קצת מתקרר ואני מתנפלת על הטיימינג המתאים,
מנקה מאבק, רק קצת, את הסירי קדירה, אלו שטובים ועמידים באפיה ארוכה בתנור.
הרוסה על הז'אנר הזה.

מצרפת קישור למתכון נוסף בבלוג, לקדירה חגיגית וטעימה!

כזה של הכל בסיר אחד, או בתבנית אחת.
אפשר להגיד בהגזמה כמובן, שכמעט כל מה שנשים בהם, עם תיבול נכון,
ייצא פצצה.
זו אולי ההזדמנות היחידה, שגם הילדים, אוכלים הכל, כל מה שבתוכה,
בלי הזזות, הפרדות וקיטורי, למה שמת את זה ולמה גם את ההוא.

מעבר לכל התוספות, הקדירה עשירה ומגוונת.
הפעם שילבתי בתבשיל הקדירה מיקס דגנים מלאים, ערמונים, ירקות כתומים…כרובית…
הדגנים יכולים להיות מה שאתם במיוחד אוהבים או מה שיש זמין וטרי.
כוסמת, קינואה, אורז אדום, אורז מלא, גריסי פנינה, זרעי כוסמין, אם אתם נמנעים מגלוטן, ביחרו את אלה המתאימים.השרו במים כשעתיים לקראת ההכנה.

תבשיל קדירה מיקס דגנים מלאים, ערמונים, ירקות כתומים…יכול להיות אחלה ארוחה ליום חול
וטיפהל'ה יותר מגונדרת לאירוח, לשבת.
תוספת סלטים, טריים או מבושלים, קערית טחינה, חמוצים ואתם מסודרים.

מתקבלת ארוחה בסיר אחד,
שקצת הכנה, שטיפה, השרייה וגם זה לא חובה, אם אין זמן,
השאר מתרחש לו בתנור החם,
הריחות בבית קשים מנשוא,
וקדירה כזו שצונחת על שולחן האוכל, תמיד תמיד תוציא מהסובבים הערות התפעלות
ואנחנו כולה מה עשינו…חחח

המתכון:

המצרכים:
ל 6 -4 מנות
כוס וחצי מיקס דגנים – כוסמת, קינואה, אורז אדום, אמרנט, גריסי פנינה שלמים, גרעיני כוסמין…מה שאתם אוהבים
1 בצל סגול קצוץ
1/2 כוס קוביות גזר
1 כוס קוביות דלעת
3/4 כוס פרחי כרובית קטנים
1-2 חופנים של ערמונים מאריזת וואקום
2 בצלים ירוקים כולל הלבן, חתוכים
1 כפית חרדל
3 כפות סילאן טבעי
2 כפות טחינה גולמית
1 כפית שמן זית
קורט פתיתי צ'ילי
1 כפית מלח עשבים

אופן ההכנה:

להשרות את הדגנים במים, לשעתיים.לסנן.
בסיר הקדירה, נטגן קלות בכפית שמן זית את הבצל, הגזר, הדלעת, הכרובית, עד הזהבה קלה.
להוסיף את הדגנים, לטגן יחד.
להוסיף מים כס"מ מעל הדגנים.
לתבל בצ'ילי ומלח.
להביא לרתיחה.בינתיים לחמם תנור ל 200 מעלות.
להוסיף, ערמונים, בצל ירוק, חרדל, סילאן וטחינה.לכסות את הסיר עם המכסה.
להכניס לאפיה של 30 דקות.
להוריד את החום ל150 ולאפות עוד כשעה.
התבשיל צריך להיות ללא נוזלים, לבדוק את הדגנים שהם רכים ומוכנים, והצבע זהוב והריח…אוי הריח.
בתאבון!

קופצים לביקור חמים לדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם'?
ואם בא לכם להיות איתי קצת גם בדיילי לייף שלי, מוזמנים לאינסגרם, בסטורי כמובן ובפיד כמובן:אינסטגרם עדי/דובדבנים של טעם