
תבשיל קדירה מיקס דגנים מלאים, ערמונים, ירקות כתומים וכרובית,
קצת מתקרר ואני מתנפלת על הטיימינג המתאים,
מנקה מאבק, רק קצת, את הסירי קדירה, אלו שטובים ועמידים באפיה ארוכה בתנור.
הרוסה על הז'אנר הזה.
מצרפת קישור למתכון נוסף בבלוג, לקדירה חגיגית וטעימה!

כזה של הכל בסיר אחד, או בתבנית אחת.
אפשר להגיד בהגזמה כמובן, שכמעט כל מה שנשים בהם, עם תיבול נכון,
ייצא פצצה.
זו אולי ההזדמנות היחידה, שגם הילדים, אוכלים הכל, כל מה שבתוכה,
בלי הזזות, הפרדות וקיטורי, למה שמת את זה ולמה גם את ההוא.

מעבר לכל התוספות, הקדירה עשירה ומגוונת.
הפעם שילבתי בתבשיל הקדירה מיקס דגנים מלאים, ערמונים, ירקות כתומים…כרובית…
הדגנים יכולים להיות מה שאתם במיוחד אוהבים או מה שיש זמין וטרי.
כוסמת, קינואה, אורז אדום, אורז מלא, גריסי פנינה, זרעי כוסמין, אם אתם נמנעים מגלוטן, ביחרו את אלה המתאימים.השרו במים כשעתיים לקראת ההכנה.
תבשיל קדירה מיקס דגנים מלאים, ערמונים, ירקות כתומים…יכול להיות אחלה ארוחה ליום חול
וטיפהל'ה יותר מגונדרת לאירוח, לשבת.
תוספת סלטים, טריים או מבושלים, קערית טחינה, חמוצים ואתם מסודרים.

מתקבלת ארוחה בסיר אחד,
שקצת הכנה, שטיפה, השרייה וגם זה לא חובה, אם אין זמן,
השאר מתרחש לו בתנור החם,
הריחות בבית קשים מנשוא,
וקדירה כזו שצונחת על שולחן האוכל, תמיד תמיד תוציא מהסובבים הערות התפעלות
ואנחנו כולה מה עשינו…חחח

המתכון:
המצרכים:
ל 6 -4 מנות
כוס וחצי מיקס דגנים – כוסמת, קינואה, אורז אדום, אמרנט, גריסי פנינה שלמים, גרעיני כוסמין…מה שאתם אוהבים
1 בצל סגול קצוץ
1/2 כוס קוביות גזר
1 כוס קוביות דלעת
3/4 כוס פרחי כרובית קטנים
1-2 חופנים של ערמונים מאריזת וואקום
2 בצלים ירוקים כולל הלבן, חתוכים
1 כפית חרדל
3 כפות סילאן טבעי
2 כפות טחינה גולמית
1 כפית שמן זית
קורט פתיתי צ'ילי
1 כפית מלח עשבים
אופן ההכנה:
להשרות את הדגנים במים, לשעתיים.לסנן.
בסיר הקדירה, נטגן קלות בכפית שמן זית את הבצל, הגזר, הדלעת, הכרובית, עד הזהבה קלה.
להוסיף את הדגנים, לטגן יחד.
להוסיף מים כס"מ מעל הדגנים.
לתבל בצ'ילי ומלח.
להביא לרתיחה.בינתיים לחמם תנור ל 200 מעלות.
להוסיף, ערמונים, בצל ירוק, חרדל, סילאן וטחינה.לכסות את הסיר עם המכסה.
להכניס לאפיה של 30 דקות.
להוריד את החום ל150 ולאפות עוד כשעה.
התבשיל צריך להיות ללא נוזלים, לבדוק את הדגנים שהם רכים ומוכנים, והצבע זהוב והריח…אוי הריח.
בתאבון!
קופצים לביקור חמים לדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם'?
ואם בא לכם להיות איתי קצת גם בדיילי לייף שלי, מוזמנים לאינסגרם, בסטורי כמובן ובפיד כמובן:אינסטגרם עדי/דובדבנים של טעם


ואו נשמע טוב ונראה מ ע ו ל ה
תודה רבה יוחאי! מנה פשוטה ומפנקת!
תודה!!!
שלום עדי,
הערמונים, הבצל הירוק וכו' נכנסים לסיר אבל -לא- לרתיחה אלא לתנור עם כל מה שבושל.
הבנתי נכון?
תודה
יוכי, הבנת נפלא! מחכה לתמונה!
אפשר להמשיך בישול (וכמה) במידה ואין סיר שניתן להכניס לתנור?
אפשר להמשיך, על אש קטנה.התוצאה תהייה שונה, טעים יהיה בטוח.עד שהכל רך ומוכן.
אם אין סיר שנכנס לתנור עשה מה שאני עשיתי – תשפוך את תכולת הסיר שעל הגז לתבנית חסינת חום, כסה בנייר אלומיניום ותכניס לתנור לאפייה. ככה אני עושה תמיד.
תודה רבה על מתכון מעולה, יצא טעים בטירוף! וכ"כ קל להכנה..
ורד, שמחה לשמוע!!! תענוג
היי עדי , הכנתי כבר ויצא מעולה! עכשיו חושבת אולי להוסיף קטניה – מה לדעתך יכול לעבוד כאן? (עדשים ירוקות/שחורות/שעועית אזוקי אולי? זה מה שיש לי מונבט בפריזר )
הי איריס, נפלא! עדשים שחורות, ישתלבו פה נהדר
מצטרפת לשאלה לגבי עדשים- האם עדשים שחורות יסתפקו בשעתיים השריה?
כן
עשיתי. יצא טעים אך מעט דייסתי…כשפתחתי את הסיר לא היו מים ועשיתי בדיוק לפי הזמן שציינת. יש רעיונות למה זה קרה? אולי כך צריך להיות.. מה התרומה של הטחינה לענין?
אפשר לשים זרעי חרדל במקום ממרח? ואם כן,כמה?
ענת, אפשר בהחלט, אם אוהבים את הטעם והשילוב.אך הם אינם מחליפים את ממרח החרדל.טעמם שונה לחלוטין.ניתן לוותר.
את חושבת שלהכפיל כמויות יעבוד פה?
לאירוח הכוונה? למספר מנות גדול יותר? בהחלט כן
היי, נראה מדהים! יהיה מתאים להוסיף טופו?
תודה, קדירה מפנקת ממש.אפשר להוסיף טופו, רק כדאי להשרות אותו טוב טוב במרינדה טובה ואפילו להקפיא אותו להפשיר ואז להשתמש בו.