אהלן חברים שלי, פורים, הגרמני כאן, הפאשינג, אוכלים בו סופגניות…כככןןן, קצת מבלבל,
הרשת כבר מוציאה אוזניים, קרניים מכל כיוון.
ואני, מה אני, לשם ההגינות, לא אהבתי אוזני המן.קנויות.לא זוכרת ביתיות.
אלה הקנויות, עם בצק בעובי קיר, עם ריח, מסויים, מאד, של תמציות מלאכותית ועוד…
החיים מתקדמים, ילדים נולדים,
נולדות מחוייבות חדשות.
וגם אלו האוזניים, נכנסות לרשימה של,
נסי נסי, בכל זאת, חג וזה, פורים, שהילדים אולי ישמחו, אולי יאהבו, קצת מסורת.
אז אני פה.עם אוזני המן.סטנדרטיות.כביכול.
אההה מזכירים לי את האוזן של שנה שעברה? בינינו זהו מאפה משגע לכל דבר רק בצורה של…
האוזן המשפחתית, הענקית, היתה להיט מדליק, כתבו עליה בעיתון, ראיינו אותי ברדיו,
יצאתי מזה טוב, להפוך את הלא אוהבת לאוהבת ובגדול.
נטייתי הברורה, הלא משתנה, היא למלוח.לאוכל, פחות למתוקים.אתמול בבוקר, אילי, הגדול שלי, ביקש עוגיות.אם אפשר עם שוקולד.אולי שוקולד צ'יפס, הוסיף…
עם אלו הלכתי על המוכר וקצת ידוע, אך בטוויסטים והדגשים בריאותיים.
הבצק עשוי מקמח כוסמין מלא מלא, שטחנתי טרי טרי, בעזרת בלנדר ייעודי.
השתמשתי בהמתקה טבעית, נגלה אחת עם סילאן טבעי אורגני, ללא תוספת סוכר, והשנייה עם סוכר קוקוס בהיר.
מילוי שוקולד, קרם מופלא ממש, שאותו אני מכינה משוקולד ביתי, לא לא קנוי, ואותו מקרימה עם חלב צמחי כלשהו.
אוזני המן טבעוניות – מקמח כוסמין מלא, במילוי קרם שוקולד ביתי
הכמות ל 32 אוזני המן
המתכון:
המצרכים:
2 כוס קמח כוסמין מלא
2 כפות גדושות קמח טפיוקה/אורז/קורנפלור
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
3/4 כוס חלב צמחי
1/3 כוס שמן קוקוס
3 כפות סילאן טבעי/ מייפל אורגני/סוכר קוקוס
1 כף טחינה גולמית/שקדייה
קורט מלח
1 כף חומץ תפוחים/מיץ לימון
למילוי: שוקולד + חלב צמחי + המתקה, לפי הטעם
אופן ההכנה:
להכין את מילוי השוקולד לפי המתכון, בתוספת חלב צמחי כלשהו, למרקם של ממרח קרמי, להמתיק מעט עם סילאן/סירופ מייפל, שהקרם יהיה יציב ממש כמו שוקולד השחר…חחח…לתת להתקרר ולהתייצב.כמובן וניתן להשתמש בממרח קנוי.
לחמם תנור ל 180 מעלות.
הבצק: בקערה לערבב את המצרכים היבשים, להוסיף את הרטובים.לעבד לבצק אחיד.
הבצק רך, לח, נעים.
לרדד למלבן גדול, או לרדד בשתי נגלות.ממליצה לקמח את משטח העבודה.לרדד לעלה דק, לא מדי, שלא יקרע.
לקרוץ עיגולים עם כוס בעלת שוליים דקים, כדי שתצליח לחתוך היטב את העיגולים.במרכז כל עיגול, להניח עם כפית, את מילוי השוקולד.שמתי בערך כפית שטוחה מהמילוי.לסגור את הפינות לכדי משולש.תארגנו יפה יפה את האוזן.לצבוט היטב את האוזניים, כדי שהן לא תפתחנה בזמן האפייה.
להעביר לתבנית אפייה גדולה עם נייר אפייה.
לאפות עד שהן מזהיבות ואפויות בפנים.זמן האפייה תלוי בגודל המאפים, אני קרצתי עם כוס בקוטר 7.5 ס"מ.מה שחשוב שהן יהיו מעט זהובות ואפויות בפנים.בערך 18 דקות.
ניתן לפזר, לאחר הקירור, קמח קוקוס כאבקת סוכר!!! מהמם!
תשלחו לי תמונה, של חיוך ואוזן חביבה,
ל 'דובדבנים בפייס'
או לדובדבנים באינטוש,
מחכה לכם!
לאוזן המשפחתית, שתסגור עבורכם את פינת ארוחת הערב?
אוזן משפחתית, ענקית – מטריפה
הי עדי! תודה על המתכון! תיכף ניגשת להכין….
יש לך מתכון למילוי פרג?
הי צילי,
כוס וחצי חלב סויה/שקדים/קוואקר
300 גרם פרג טרי טחון
1/2 כוס סילאן טבעי
50 גרם צימוקים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (50 גרם)
קליפה מגוררת מתפוז- מבשלים על חום בינוני כ 10 דקות.את החלב תוסיפי לאט.לא הכל בבת אחת ובהתאם לצורך.בהצלחה
הי, פספסתי את הכמויות להכנת ממרח השוקולד הביתי? (לא הבנתי איפה זה מופיע בהנחה ואין ל מושג איך לעשות את זה..)
יש הפניה להכנת השוקולד והנחייה לממרח😊
הי, גם אני לא מוצאת את המתכון למילוי שוקולד.
אשמח לקבל. תודה וחג שמח
הי ארזה, יש הפניה לפוסט עם הכנת השוקולד.חג שמח
האם טחנת כוסמת ירוקה אורגנית לבד?
מה אפשר לשים במקום הקוקוס,החלב הצמחי,והטחינה פשוט בתי רגישה לכל הדברים האלה.
תודה
הי אהובה, שלחי לי הודעה בפרטי, אשמח לעזור.
טעם הטחינה דומיננתי?
אצלי לא אוהבים טחינה במאפים. במה אפשר להחילף?
הי הילה, טעם הטחינה ממש לא דומיננטי, ניתן להשתמש בשקדיה
בתי רגישה למוצרי החלב.תודה
אז זה בדיוק בשבילה, כמו כל שאר המתכונים, הרעיונות והפתרונות למי שאינו צורך מוצרי חלב
שלום אדי תוכלי בבקשה לתת לי את המתכון של השוקולד בבתי תודה חך ולילה טוב
שלום מרי, בפירוט המתכון, יש קישור מודגש להכנת השוקולד עצמו.חפשי ועדכני אותי.
תודה על מתכון שנראה נהדר. הוא מתאים גם לרולדת תמרים ?
האם אפשר להחליף חלב צמחי במים?
בשמחה ורד.אפשר להחליף, ממליצה שלא.לרולדת תמרים כן, מצרפת מתכון נהדר, לרולדת תמרים https://adishapira.co.il/?p=26441
היי הכנתי את האוזני המן והתבאסתי הם יצאו רכים מאד, יש לך מושג מה יכולה להיות הסיבה?
תודה
הי, כנראה שהוצאת מהתנור לפני שהיו מוכנים.
מכל הנסיונות שלי להכין אזני המן-אלו יצאו הכי מוצלחות!!!
לפי דרישת הקהל, הוספתי עוד 2 כפות סוכר לבצק.
עשיתי מילוי נוסף של תפוחי עץ מבושלים עד ריכוך עם קינמון ומייפל ומילוי של טחינה+מייפל+אגוזי מלך כתושים.
שלומית, שמחה מאד שאהבתם. רעיון נפלא עם התפוחים. תודה שחזרת לעדכן💚
היי עדי, האם הבצק יוצא פריך במתכון זה?
תודה!
הי הי סיון, בהחלט
הכנתי עם הנכד בן ה-4.
יצא מעולה, פריך ומדויק.
חשוב לאפות 18 דקות ולא יותר.
תודה רבה!
הי דפנה יקרה, שמחה מאד שאהבתם.ועוד יותר שחזרת לספר.חג שמח.מפתיע שאת סבתא…איזה כייף לו.
תודה עדי.
הכנתי לפי המתכון ואחרי מספר נסיונות יצא מצויין. הבצק יצא רך מדי אולי בגלל שהשתמשתי בחלב שקדים (שהוא רובו מים). ייבשתי על ידי הוספת קמח ובסוף שמתי במקרר ללילה שיהיה יותר קל לעבוד. מצאתי שחיתוך העיגולים נקי יותר אם טובלים את שפת הכוס במים לפני כל חיתוך.
מגיש לשכנים כמשלוח מנות. תודה וחג שמח.
בשמחה.חשוב לדבוק במתכון, הבצק תענוג, רך, לא נדבק.הקמח לא הקשה את הבצק?
יצא מעולה!
במקום חלב שמתי מיץ תפוזים האשכולית.
בפעם הראשונה שהבת שלי עשתה היא שכחה לשים שמן אז היא מרחה שמן על אוזני המן ואפתה על 170 מעלות.
טעם הטחינה לא מורגש בכלל.
איזה כייף הילה, כמו שכתבתי, הטחינה משפרת רכות ומרקם.תהנו