אהלן חברים שלי, פורים, הגרמני כאן, הפאשינג, אוכלים בו סופגניות…כככןןן, קצת מבלבל,
הרשת כבר מוציאה אוזניים, קרניים מכל כיוון.
ואני, מה אני, לשם ההגינות, לא אהבתי אוזני המן.קנויות.לא זוכרת ביתיות.
אלה הקנויות, עם בצק בעובי קיר, עם ריח, מסויים, מאד, של תמציות מלאכותית ועוד…
החיים מתקדמים, ילדים נולדים,
נולדות מחוייבות חדשות.

וגם אלו האוזניים, נכנסות לרשימה של,
נסי נסי, בכל זאת, חג וזה, פורים, שהילדים אולי ישמחו, אולי יאהבו, קצת מסורת.
אז אני פה.עם אוזני המן.סטנדרטיות.כביכול.
אההה מזכירים לי את האוזן של שנה שעברה? בינינו זהו מאפה משגע לכל דבר רק בצורה של…

האוזן המשפחתית, הענקית, היתה להיט מדליק, כתבו עליה בעיתון, ראיינו אותי ברדיו,
יצאתי מזה טוב, להפוך את הלא אוהבת לאוהבת ובגדול.
נטייתי הברורה, הלא משתנה, היא למלוח.לאוכל, פחות למתוקים.אתמול בבוקר, אילי, הגדול שלי, ביקש עוגיות.אם אפשר עם שוקולד.אולי שוקולד צ'יפס, הוסיף…
עם אלו הלכתי על המוכר וקצת ידוע, אך בטוויסטים והדגשים בריאותיים.
הבצק עשוי מקמח כוסמין מלא מלא, שטחנתי טרי טרי, בעזרת בלנדר ייעודי.
השתמשתי בהמתקה טבעית, נגלה אחת עם סילאן טבעי אורגני, ללא תוספת סוכר, והשנייה עם סוכר קוקוס בהיר.
מילוי שוקולד, קרם מופלא ממש, שאותו אני מכינה משוקולד ביתי, לא לא קנוי, ואותו מקרימה עם חלב צמחי כלשהו.

אוזני המן טבעוניות – מקמח כוסמין מלא, במילוי קרם שוקולד ביתי
הכמות ל 32 אוזני המן

 

המתכון:
המצרכים:
2 כוס קמח כוסמין מלא
2 כפות גדושות קמח טפיוקה/אורז/קורנפלור
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
3/4 כוס חלב צמחי 
1/3 כוס שמן קוקוס
3 כפות סילאן טבעי/ מייפל אורגני/סוכר קוקוס
1 כף טחינה גולמית/שקדייה
קורט מלח
 1 כף חומץ תפוחים/מיץ לימון
למילוי: שוקולד + חלב צמחי + המתקה, לפי הטעם
אופן ההכנה:
להכין את מילוי השוקולד לפי המתכון, בתוספת חלב צמחי כלשהו, למרקם של ממרח קרמי, להמתיק מעט עם סילאן/סירופ מייפל, שהקרם יהיה יציב ממש כמו שוקולד השחר…חחח…לתת להתקרר ולהתייצב.כמובן וניתן להשתמש בממרח קנוי.
לחמם תנור ל 180 מעלות.
הבצק: בקערה לערבב את המצרכים היבשים, להוסיף את הרטובים.לעבד לבצק אחיד.
הבצק רך, לח, נעים.
לרדד למלבן גדול, או לרדד בשתי נגלות.ממליצה לקמח את משטח העבודה.לרדד לעלה דק, לא מדי, שלא יקרע.
לקרוץ עיגולים עם כוס בעלת שוליים דקים, כדי שתצליח לחתוך היטב את העיגולים.במרכז כל עיגול, להניח עם כפית, את מילוי השוקולד.שמתי בערך כפית שטוחה מהמילוי.לסגור את הפינות לכדי משולש.תארגנו יפה יפה את האוזן.לצבוט היטב את האוזניים, כדי שהן לא תפתחנה בזמן האפייה.
להעביר לתבנית אפייה גדולה עם נייר אפייה.
לאפות עד שהן מזהיבות ואפויות בפנים.זמן האפייה תלוי בגודל המאפים, אני קרצתי עם כוס בקוטר 7.5 ס"מ.מה שחשוב שהן יהיו מעט זהובות ואפויות בפנים.בערך 18 דקות.
ניתן לפזר, לאחר הקירור, קמח קוקוס כאבקת סוכר!!! מהמם! 
תשלחו לי תמונה, של חיוך ואוזן חביבה,
ל 'דובדבנים בפייס'
או לדובדבנים באינטוש,
מחכה לכם!

לאוזן המשפחתית, שתסגור עבורכם את פינת ארוחת הערב? 
אוזן משפחתית, ענקית – מטריפה