אוזני המן לא גלוטן מ 2 מרכיבים בלבד
אוזני המן שהם עוגיות ממולאות, חסל סדר עם אוזניים מפורים 1972, איזה תענוג שאפשר וגם אפשר שיהיו בעצם כל מה, איך שאנחנו רוצים.זוכרים את עוגיות הפלא שלי? עוגיות מ 2 מרכיבים שנולדו להן לגמרי במקרה? ששברו את הרשת, ומשם שמם עף לפניהן?
הנה הן : עוגיות הפלא
עשרות אלפי עוקבים אפו אותם, כמעט חצי מיליון צפיות, סטנדאפיסטים הסתלבטו עלי/עליהם, על 2 מרכיבים…
אבל הן כאלה!!! בהחלט נתנו באז נועז, שאפשר הכל כמעט מהכל.
אוזני המן ללא גלוטן מ 2 מרכיבים בלבד, לא רק, הן גם טבעוניות, הן גם מהממות
ועכשיו בא השוס, הן יכולות להיות אוזני המן RAW – פשוט מוותרים על שלב האפייה. תראו את התמונה הבאה, שאותן השארתי נאות, ככה כמו שהן
מילוי מה איתו? מה שאתם אוהבים. אם רוצים להישאר עם 2 המרכיבים, מלאו אותן בתמרים.
אני את אלה מילאתי עם נוטלה ביתית כמובן מהירת הכנה וסופר מזינה, מגרעיני דלעת
ממליצה מאד לצפות בסרטון ההכנה שלהן, בכל זאת קצת אחר, מתנהג שונה, והתוצאה מ ש ג ע ת !!! מבטיחה
רגע לפני מתכון,
מזכירה את האני מאמינה שלי, הכנה ביתית ויתרונותיה, כולל טחינת קמח, כל קמח, במקרה הזה קמח השקדים.
עדשים, חומוס, פשתן, אפונה, קינואה, כוסמת, אורז, כוסמין, כן כן הכל אני טוחנת בבית – לא קונה ק מ ח י ם. טוחנת אותם טרי. מכינה מיקסים עבור מתכונים כאלה ואחרים. כנסו לסרטון הבא להבין עוד על מה אני מדברת : טחינת קמחים
ואתם יודעים שיש לכם 10% הנחה על כל דגמי הויטמיקס, כולם! AS10זה קופון ההנחה, ופה הקישור לחנות הויטמיקס : אופק חדש
ואם תרצו להתייעץ בשמחה שלחו לי הודעה דרך האינסטגרם או פייסבוק
בואו נכין,
מה צריך:
כוס וחצי קמח שקדים
6 תמרים מג'הול עסיסיים
איך מכינים?
לסרטון ההכנה – חשוב !!!
טוחנים שקדים קלופים/או לא, לקמח דק, מוציאים את הגלעין מהתמרים, וקליפות גסות רק אם הן נפרדות בקלות.
לשים יחד בידיים לחות ממים, זה עוזר לבצק להיות רך גמיש ואחיד.
לשים עד שנוצר בצק ממש, ללא גושי תמרים. כמובן שניתן לעבד אותו בויטמיקס או במעבד מזון. לאורך כל הדרך מעט מים עוזרים לבצק להיות נוח לעבודה.
על משטח נוח לעבודה, לרדד עם מערוך את הבצק בין שני ניירות אפייה – מצאתי שזו הדרך הנוחה והיעילה לרידוד הבצק הזה.
לקרוץ עיגולים, קטנים יחסית, הם יוצאים משגעים ככה, למלא ב 3/4 כפית מילוי שבחרתם, להדק פינות טוב טוב, להניח על נייר אפייה, מאלו שהשתמשנו בהם, לסדר יפה.
לחמם תנור ל 180 מעלות.
להכניס את התבנית, רק כשהתנור חם.
לאפות 12- 10 דקות, עד שהן אפויות טוב, זהובות וקראנצ'יות. זמן האפייה תלוי בגודל שהכנתם. אם הן מעט נפתחות, אל בהלה, בעדינות, הדקו בחזרה, הן אלסטיות וקשובות.
מה יותר מזה..
ותראו אותן בקטן, ממש אוזן המן ביס