בוריקיטס קטנטנים – חטיפים טבעוניים, בריאים ומטריפים
הם יכולים להכנס תחת כותרת, בורקסים.
הם יכולים להוות חטיפים כייפים, לאירוח.
הם יכולים להיות ארוחת בוקר, צהריים, ערב, לצד סלט קצוץ, יוגורט סויה מתובל, טחינה ירקרקה, קרם פרש אגוזים טבעוני…
הכי הכי,
להכין מהם כמות.
להקפיא.
לקחת לפיקניק, לשלוח עם הילדים, הבעל, תשימי לך בקופסה…

הם כל כך פשוטים, הכנתי שישים,
חשבתי להקפיא…אז חשבתי.
כולם כולל כולן, אהבו.
זה מאלה,
שאפילו הלא מיודדי בריא, מזין, מלא, טבעוני…יאהבו.
כי כל המיני-קומבינציה פשוט טעימה.
הבצק רך, עדין, מבפנים, מעט קראסט כזה מבחוץ,
המילוי, נטעם עם כל ביס.
אגב, כל מילוי, יתאים.
אפשר להכין כמות גדולה מהם, בשני מילויים שונים, בשני צבעים וטעמים.

בוריקיטס קטנטנים – חטיפים טבעוניים, בריאים ומטריפים
28-30 בוריקיטס

המתכון:
המצרכים:

לבצק:
2 כוסות קמח כוסמין מלא
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס שמן זית
1 כפית חומץ תפוחים
1 כפית מלח עשבים
1/2 כוס מים רותחים

למילוי:
2 תפוחי אדמה גדולים מבושלים, רכים, קרים!
150-200 גבינה קשה מסויה או אגוזים*
1/2 כוס עירית קצוצה
חופן עלי טימין
קורט צ'ילי

להברשת המאפים: 2 כפות מים, 1 כף שמן זית, 1 כפית קמח טפיוקה/קורנפלור
לפיזור: שומשום מלא, שחור, קצח, פרג…

אופן ההכנה:
להכין את המילוי.לערבב בקערית את המצרכים, עם מזלג.לטעום, להוסיף אם ומה שצריך.
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לרפד תבנית אפיה בנייר אפיה אקולוגי או ריפוד סיליקון.
בקערה לשים את כל המצרכים היבשים.
בכוס למלא מים רותחים, להשלים בחצי כוס שמן זית ולהוסיף לכוס גם את החומץ.
להעביר לקערת היבשים, לערבב עם כף, כי חם, ולעבור ללישה קצרה ועדינה כשמתאפשר מבחינת החום.
הבצק כזה רך, נעים, לח.שישאר כזה.
אין צורך בהמתנה.
אפשר להתחיל להכין את הבוריקיטס.
לחלק ל 2 חלקים את הבצק.
לרדד על נייר אפייה, אין צורך בשימון, אין צורך בקימוח!
לרדד דק מספיק, אך שלא יקרע.
אני הכנתי אותם עם חותכן בקוטר 27.
למלא בכפית מילוי, גדושה.אך לא מדי.
לקפל לחצי, ירח.
להדק היטב את השוליים.כדי שלא יברח המילוי בזמן האפייה.
לערבב בקערית קטנה את המצרכים להברשה.
להבריש עם מברשת סיליקון את המאפים.היטב.
לפזר את מה שבחרתם.
להכניס לאפיה 15-20 דקות, לא להוציא לפני שבודקים שהם זהובים, אפויים, מריחים…

זה הזמן לקצוץ סלט צבעוני וססגוני,
להכין מטבל יוגורט,
עם עשבי תיבול שאוהבים.
או
קרם פרש אגוזים, מתובל כמו שאתם אוהבים.

אתם יודעים מה הצעד הבא…
תהנו!

*גבינת אגוזים
*גבינת סויה
*או כל גבינה אחרת, אך ללא נוזלים.