הופס, ג'ויה, הבת שלי, אומרת, אמא אין לך בבלוג שום מתכון לגלידה, לקרטיב, למשהו מאלו,
הופס, צודקת!!!
כן כן, היום, גלידה, אתמול חג האהבה, גם שילשום, כמו גם מחר,גלידה ואהבה, זה הרי מושלם.
כל יום הוא חג עם אהבה, אם נחליט וניזכר אחת לשעה…

הפיד שלי ובטח גם שלכם, מפוצץ בגלידות ואחיותיה.
מרבית המתכונים מבוססים שמנות, קרמים, קרם קוקוס,
יש שמבוססים על קשיו,
אז ממש התחשק לי לשתף בגלידות הביתיות שלנו.
הילדים שלי לא אוהבים מתוקים/קינוחים עם קוקוס, שבסהכ הוא חומר גלם נוח ומתאים דווקא לטקסטורות הנידרשות לקינוחים,
נידרשת אנוכי להפעיל מנועים, לשמן גלגלים ולהמציא משהו אחר, חדש, שיהיה טעים, דומה, עונה על המטרה, אם אפשר במאה אחוז ואולי קצת יותר.

ואם גלידה, נשלים המלאכה, עם גביעים/וופלים משגעים, שישתלבו נהדר עם הגלידה הזו ועם כל גלידה אחרת.
את הוופלים הכנו יחד, ג'ויה ואני, הבת שלי,
וקשה היה,
לא לשבור איזה קצה ולנשנש בהנאה רבה ועוד איזה שפיץ, כי אי אפשר עם שפיצים…

פירות יש בשפע, בחרו לכם אחד או שניים, שיתאימו לגלידה.
בשילוב עם שאר המרכיבים, נוצרת גלידה משובחה, מזינה, ממרכיבים טובים וחשובים, תחת הכובע של הקינוח הקייצי האולטימטיבי.
אני בחרתי פטל, עכשיו הם בשפע, התבע ורדרד עמוק, הטעם עדין ומעט חמצמץ, בשילוב עם וניל, סירופ מייפל וכל השאר, מתקבלת גלידה נהדרת.
הוציאו כמה דקות לפני ההגשה/אכילה,
הגישו בגביעים תוצרת בית, משגעים, או בכלי הגשה נאה.

המתכון לגביעי הגלידה:
הכמות הנ"ל היא ל 6-7 גביעים גדולים ומפנקים

למצרכים:
תחליף ביצה, 1 כף צ'יה + 4 כפות מים (לערבב בקערית קטנה ולתת לנוח כמה דקות)
1/2 כוס סוכר קוקוס/דמררה אורגני
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כף שמן קוקוס נוזלי
2 כפות קורנפלור
3/4 כוס קמח כוסמין
3/4 כוס חלב שקדים/צמחי אחר

להכין קונוס מנייר קרטון, לגילגול והכנת הגביעים, אפשר גם שניים לייעול העבודה.

אופן ההכנה :
לקערה נוחה לעירבוב, להכניס את תחליף הביצה כשהוא כבר מעט ג'לי, סוכר, מלח, וניל, שמן קוקוס ולערבב היטב, בעזרת מקציף ידני, לא חשמלי.
להוסיף קמח, קורנפלור ומים, להמשיך לערבב היטב עד קבלת בלילה רכה, במרקם וסמיכות דומה לפנקייקס.
להכניס לקירור של שעה מינימום עד 3 שעות.
במחבת נון סטיק, שטוחה, להכין את הגביעים, על חום בינוני, ללא שמן, כל גביע עשוי מ 2 כפות מהבלילה.לשטח עם כף, טוסיק של מצקת, לעיגול יפה וכמה שניתן דק.לתת לוופל להזהיב, להפוך צד, פה יש נקודה חשובה, שיש צורך בניסוי עם הראשון, טוב שיהיה מעט קראנץ' אך שלא יישבר בזמן הגילגול והעיצוב לצורת הגביע, מצד שני רכים מדי, לא יביאו לתוצאה הקשה והיציבה.
לגלגל סביב הקונוס, כשאת הקצוות להדק חזק וכן את קצה התחתון של הגביע.להניח למנוחה והתייצבות על הצד עם הקפל מטה.מעט מתקרר לעבור לבא.

המתכון לגלידה:

המצרכים:

1/2 כוס קואקר (נטול, למי שצריך, או קואקר מכל סוג שאתם אוהבים, כוסמת, קינואה, אורז…)
1/2 כוס קמח אגוזים/שקדים
4 משמשים מיובשים
חופן צימוקים/צימוקי אוכמניות/חמוציות
1/2 כוס סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כף עלי טימין טריים
1 כוס חלב שקדים/ שיבולת שועל/ אורז
1 כוס פרי/מיקס פירות קפואים

אופן ההכנה:

בבלנדר חזק או בפודפרוססור חזק, לטחון היטב היטב את כל המרכיבים.לעצור את הטחינה, לאסוף את כל השאריות מדפנות הכלי, ולטחון שוב, כמה דקות עד שהמרקם חלק וקרמי.
להעביר לכלי את הגלידה, להכניס למקפיא לשעה.להוציא ולהעביר שוב את הגלידה לכלי העירבול/טחינה, לטחון שוב כמה דקות.
לטעום, לתקן טעמים וגם המתקה.
להעביר שוב לכלי ההקפאה, ניתן לשלב פירות שלמים, אם הם קטנים, קוביות פרי, אגוזים, צימוקים ולהכניס להקפאה עד ההגשה.
כמה דקות לקראת, להוציא את הגלידה מהפריזר, להגיש ולהחזיר מיד להקפאה.