חמאה טבעונית – קלה ופשוטה להכנה

חמאה טבעונית – קלה ופשוטה להכנה
אז…מאיפה מתחילים,
מהסוף אולי.
שנים של התרגלות מכורח הבחירה, שיש דברים שקיבלו צו ויתור.

מודה, עד היום, לחם מלא, ביתי, עם התפצפצות גרעיני הכוסמין,
חמים וטרי, עם חמאה, מזיז לי עניין או שניים.
ניסיתי רבות, משילובים הזויים של חומרי גלם, עם כאלה שחיכיתי חודשים שישחררו אותם מהמכס…

עם גבינות, כמעט שפתורה לי הבעיה,
יש את אלה הקבועות, הרכות, את היציבות יותר או המתובלות, שאותן מכינה קבוע,
אחת ל…לקנות גבינצ אורגנית,
עם החמאה, ניסיתי,
את הקנויות,
ניסיתי כיוונים וגיוונים, הטעם לא היה מה שחיפשתי, בשניה, הטקסטורה היתה לי לא נעימה…

נראה לי שעל זו אתביית.
כל כך פשוטה להכנה, יחסית, חומרי גלם זמינים ולא מאד יקרים,
עדיין לא שיא שיא השלמות מבחינת הבריאות, אך לעיתים, עיגולי פינות, מתבקשות,
כדי שזרימת החיים, היומיום, הפתרונות, יהיו בנימצא.
מצאתי שמן קוקוס ללא טעם וריח, נכון, הוא עבר תהליך,
עדיין מתוצרת אורגנית, מרגיש איכותי וחוסר הטעם הקוקוסי משנה ועוד איך את טעם החמאה.
אחת נוסתה עם שמן קוקוס בכבישה קרה אורגני, הטעם קשה, כבד וזה רחוק רחוק…

הטקסטורה מצויינת, ההרגשה בפה, המריחה, היציבות, הטעם, אפילו משהו בריח…
עכשיו נותר להתחיל לעבוד איתה ולהכין שלל מאפים ועוד.

חמאה טבעונית – קלה ופשוטה להכנה

המתכון:
המצרכים:
1/2 כוס חלב קשיו
1 וחצי כוסות שמן קוקוס ללא טעם וריח!!!
1 כפית שמרי בירה
1/2 כף מיץ לימון
1/2 כף חומץ תפוחים
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
קורט אבקת כורכום, לצבע

אופן ההכנה: להמיס את שמן הקוקוס בבן-מארי או בכלי עם מים חמים.להעביר את כל המצרכים לבלנדר חזק, לעירבול של 4 דקות ללא הפסקה.מנוחה.ושוב ל 2 דקות נוספות.לרפד קופסאות קטנות בנייר אפיה ולמזוג את החמאה.להעביר לקרור של לילה במקרר.