חמאה טבעונית – קלה ופשוטה להכנה
חמאה טבעונית – קלה ופשוטה להכנה
אז…מאיפה מתחילים,
מהסוף אולי.
שנים של התרגלות מכורח הבחירה, שיש דברים שקיבלו צו ויתור.
מודה, עד היום, לחם מלא, ביתי, עם התפצפצות גרעיני הכוסמין,
חמים וטרי, עם חמאה, מזיז לי עניין או שניים.
ניסיתי רבות, משילובים הזויים של חומרי גלם, עם כאלה שחיכיתי חודשים שישחררו אותם מהמכס…
עם גבינות, כמעט שפתורה לי הבעיה,
יש את אלה הקבועות, הרכות, את היציבות יותר או המתובלות, שאותן מכינה קבוע,
אחת ל…לקנות גבינצ אורגנית,
עם החמאה, ניסיתי,
את הקנויות,
ניסיתי כיוונים וגיוונים, הטעם לא היה מה שחיפשתי, בשניה, הטקסטורה היתה לי לא נעימה…
נראה לי שעל זו אתביית.
כל כך פשוטה להכנה, יחסית, חומרי גלם זמינים ולא מאד יקרים,
עדיין לא שיא שיא השלמות מבחינת הבריאות, אך לעיתים, עיגולי פינות, מתבקשות,
כדי שזרימת החיים, היומיום, הפתרונות, יהיו בנימצא.
מצאתי שמן קוקוס ללא טעם וריח, נכון, הוא עבר תהליך,
עדיין מתוצרת אורגנית, מרגיש איכותי וחוסר הטעם הקוקוסי משנה ועוד איך את טעם החמאה.
אחת נוסתה עם שמן קוקוס בכבישה קרה אורגני, הטעם קשה, כבד וזה רחוק רחוק…
הטקסטורה מצויינת, ההרגשה בפה, המריחה, היציבות, הטעם, אפילו משהו בריח…
עכשיו נותר להתחיל לעבוד איתה ולהכין שלל מאפים ועוד.
חמאה טבעונית – קלה ופשוטה להכנה
המתכון:
המצרכים:
1/2 כוס חלב קשיו
1 וחצי כוסות שמן קוקוס ללא טעם וריח!!!
1 כפית שמרי בירה
1/2 כף מיץ לימון
1/2 כף חומץ תפוחים
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
קורט אבקת כורכום, לצבע
אופן ההכנה: להמיס את שמן הקוקוס בבן-מארי או בכלי עם מים חמים.להעביר את כל המצרכים לבלנדר חזק, לעירבול של 4 דקות ללא הפסקה.מנוחה.ושוב ל 2 דקות נוספות.לרפד קופסאות קטנות בנייר אפיה ולמזוג את החמאה.להעביר לקרור של לילה במקרר.
שלום!
איפה משיגים שמן קוקוס ללא טעם וריח?
שלום, בבתי הטבע
אפשר להשתמש בחלב קשיו של אלפרו?
בהחלט
אפשר להחליף את שמן הקוקוס בחמאת קקאו?
לא טעים
במה ניתן להחליף את השמן קוקוס?
אי אפשר🙂
במה אפשר להחליף חלב קשיו? הקטן שלי אלרגי למרבית האגוזים
במתכון הזה ניסיתי עם קשיו ושקדים ולא עם חלבים אחרים🙂
הי.. לכמה זמן החמאה מחזיקה מעמד במקרר?
שבועות….גם בפריזר כמובן
איזו כמות יוצאת של חמאה במיוחד אם רוצים שתספיק לאפייה
אילנה, כמות גדולה מאד, ממלאה כמה קופסאות קטנות ממנה
הי עדי, תראי כמה זמן עבר… מזמן כבר רוצה להכין את החמאה הזאת. אני יכולה להכין את חלב הקשיו בעצמי? ומה עם הטעם המאוד אופייני של הקשיו? אולי אפשר חלב יותר נייטרלי?
הי ענת, לא הכנתי את החמאה עם חלב בהכנה ביתית, כך שאין לי תשובה לגבי זה, אם כי נראה לי שלא תהיה בעיה. לחמאה אין שום טעם אופייני של הקשיו.