טופו סושי סנדוויץ' – טבעוני, מנה שיש בה הכל!
טופו סושי סנדוויץ' – טבעוני, מנה שיש בה הכל!
בתחילת השבוע, אילי, הבן שלי, יצא למסע רכיבה על אופניים,
מסע של שבוע, בקטנה ככה,
יצאו ממינכן, יגיעו לוינה בסופו של שבוע.
כמו כל אמא פולמרוקו דואגת ומפנקת, ביום לפני היציאה למסע, אפיתי עוגת שוקולד שהוא אוהב במיוחד, לצהריים הזמין שקשוקה ולערב ביקש הפתעה,
אמא, תכיני לי ארוחת הפתעה, יפה כזו, שאני בטוח אוהב.
מהרגע שפורסם מועד המסע, התעוררה בי הקנאה, בא לי גם,
אמרתי לו,
תגיד מתאים שאציע את עצמי הורה מלווה???
הוא שם ואני כאן.את המסלול הזה אני עומדת לעשות, בייקוקיס וביהוקיס, אצא עם חברות.לא צריך טובות.רק לעבור על המסלול, על המקומות המדהימים שהמסע הזה עובר בהם, מקומות האירוח, הלינה…ההרים, האגמים, הערים והכפרים…
88 ק"מ ביום הראשון, 87 בשני, בשלישי 81…וכך הלאה…אז ביום שלפני, פחממתי אותו, חלבנתי אותו, עד לשבוע הבא.
שלחתי קופסה עם חטיפי אנרגיה משולבים, מגוונים, חיבוקים, נישוקים ואם אפשר איזה ווטסאפ יומי קצר, רק תכתוב מה שלומך.עברו כבר שלושה ימים ובכל ערב אני מקבלת הודעה, מפורטת ומגוונת: ok
בימים של שמש, חמים, נעים, אין כמו להכין ולאכול, ארוחות קלות, בטמפרטורת החדר,
ארוחה שמשלבת את כל המרכיבים שטוב ונחוץ לנו שיהיו חלק מתפריט יומי, חלבון איכותי וזמין, פחמימה חביבה, ירקות וירוקים.
לא נראה לי שיש מי שיגיד לא, למנה שכזו.תוספת סלט מלפפונים יפני, סלט אצות ותענוג אחד קטן גדול.
את אהבתי לטופו אתם כבר מזהים, בטח לכזה שנעשה בבית, אך כל טופו איכותי, טוב לנו.
הסויה, היא העשירה מבין הקטניות בערכי החלבון שבה, היא מכילה את כל חומצות האמינו שחיוניות לנו, בהגדרתה נקראת חלבון מלא או שלם.
עשירה ומגוונת במינרלים וויטמינים כמו ברזל, סידן, מגנזיום, אבץ, מנגן, חומצה פולית ועוד.
הטופו הוא התחליף הצמחי האידאלי בתזונה הטבעית, למקור חלבון.
הוא דל בקלוריות ובשומן,
הוא גוש 'ספוג' ומהווה חומר גלם מופלא למנות אהובות ומוכרות, חומר גלם נוח ופשוט לעבודה.
חסר טעם ובעל מרקם ממושמע ומקבל אליו באהבה כל מה שנצרף אליו.
נהפוך אותו לשניצל, לטופו נאגטס, לחביתה, נכין ממנו גבינות וממרחים, נשלב בקציצות, בפשטידות ומאפים…
נשלב אותו במנות אסיאתיות, מוקפצים, סושי…
טופו סושי סנדוויץ' – טבעוני, מנה שיש בה הכל!
2 מנות גדולות ומשביעות
המתכון:
המצרכים:
1 כוס אורז לסושי מוכן, בשלו לפי הוראות ההכנה, כולל התיבול (חומץ אורז, מלח, מעט סירופ מייפל)
1 חבילת טופו, פרוסה לפרוסות גדולות ושוות בעוביין
ירקות: גילופי מלפפון, גילופי גזר, עלי חסה, עלי ביבי תרד, פרוסות אבוקדו, עיגולי צנונית, בצל ירוק/עירית
לתיבול הטופו:1 כפית שמן זית, 1 כפית שמן שומשום, 1 כף רוטב סויה תמרי, 1 כפית סירופ מייפל, 1 כפית רסק עגבניות, מעט צ'ילי לתיבול
אופן ההכנה:
בכפית שמן זית, לצלות את פרוסות הטופו במחבת נון סטיק, עד הזהבה.לערבב את מרכיבי התיבול לטופו בקערית קטנה, להוסיף לפרוסות המוזהבות ולצלות עוד 2-3 דקות.לתת להתקרר מעט.
להרכבת המנה, פרוסת טופו, מעליה מחצית מכמות האורז סושי המוכן, ניתן לטפטף מעט שמן שומשום וסויה, מעל שלבו מהירקות שהכנתם, ניתן לשלב שכבה דקה נוספת של אורז או לסגור עם פרוסה נוספת של טופו.ככה להכין את שתי המנות.עם סכין חדה ורטובה לחתוך לחצי אלכסוני ולקבל 2 משולשים של טופו סושי סנדוויץ'.