מאפים מהירי הכנה במחבת – בצק עם 2 מרכיבים ומילוי ירוק מפוצץ גבינות – טבעוני ובריא מאד

אתמול בערב, ביקשתי אתכם לעזרה, למי שעוקב אחרי גם באינסטוש, למצוא להם שם.
למאפים הללו.
בעיקר שם, שנוכל להבין כולנו מה יש לנו פה.
אז קודם כל מוזמנים להצטרף אלי גם לשם, למה? כי ממש כייף, מאפשר, לצפות בתהליכים, איך אומרים, קצת של מאחורי הקלעים, אם בא לכם, באהבה מחכה לכם:
עדי באינסטוש

לפני כמה שנים, שיתפתי גם במאפים מהירי הכנה משגעים, שאלפים, כן, נכנסו לבלוג, למתכון, אך הוא היה מעט שונה, עם טוויסט 'בשרי' – טבעוני, עם שלל ירקות, בטעמים ים תיכונים: מאפים במילוי 'בשרי' – טבעוני

ולפעמים שוב קופצים הרעיונות, משם לביצועם, הדרך לעיתים מהירה מדי…

הם עשויים מקמח כוסמין מלא.
מלא מלא.
אין מנוס, מלשלב אותו עוד ועוד, ולנסות במקביל, להפחית התנגדויות, אם קיימות, מניסיוני, האישי, ובכלל, יש צורך לעבור משוכה, עם המעבר לתזונה שהיא איכותית יותר, מזינה ועשירה יותר.קמח לבן, גם יהיה מכוסמין, עדיין יהיה קמח נטול.מעט מאד, אם בכלל, מינרלים וויטמינים.
אני לא נגד חיטה, אם רגילה, אם העתיקה יותר, הכוסמין, אך הפואנטה היא, לצרוך אותה במלואה.כולל הנבט, הקליפות וכו'.
אז המאפים הללו, נותנים, לדעתי, מענה מצויין, איך להאכיל את האהובים שלנו ןאת עצמינו גם כמובן, מאפה סופר טעים, עם מילוי מפתה, לא פחות מזה, שכולם אוהבים.
לא אוהבים תרד? תחליפו בעשבי תיבול, במגולד, בירקות אחרים…
מאפים שכייף כל כך לקחת אותם, לעבודה, לשלוח עם הילדים לבית ספר, להרכיב סביבם, ארוחה פשוטה, משמחת, לצד לאבנה, סלט ירקות קצוצים וכו…

מאפים מהירי הכנה במחבת – בצק עם 2 מרכיבים ומילוי ירוק מפוצץ גבינות – טבעוני ובריא מאד

המתכון:
המצרכים:

לבצק :
2 כוסות קמח כוסמין מלא + 1/2 כוס נוספת
1 כוס יוגורט סויה ללא המתקה
1 כפית מלח – אופציונלי
למילוי:
3-4 בצלים ירוקים כולל הלבן קצוצים
2 שיני שום כתושות
3 חופנים של בייבי תרד
3 חופני עלי מנגולד
חופן עלי זעתר/פטרוזיליה
פלפל טחון טרי
מלח עשבים
מעט שמן זית
אופציה יאמי, לשלב גבינות טבעוניות, מה שאוהבים, אך לבחור מהמצוקות ולא הרכות.

אופן ההכנה:
בקערה נוחה לערבב את המצרכים לבצק, את שתי כוסות הקמח.את מחצית הכוס להוסיף לאט ובהתאם לצורך.
לעבד לכדי בצק נח.לוקח כמה דקות, הבצק מעט דביק.ניתן להוסיף מעט מעט קמח.
לכסות את הקערה ולתת לבצק לנוח רבע שעה.
בינתיים, לטגן במעט שמן זית, בצל קצוץ, כשמתחיל מעט להזהיב להוסיף שום ואת שאר המצרכים.פרט לגבינות.
לטגן הכל יחד, ממש מעט, לאידוי קל, כמה דקות ולקרר, חשוב מאד, אחרת הבצק נקרע כשהמילוי חם.להוסיף את הגבינות.
לחלק את הבצק ל 4-6.תלוי בגודל שתבחרו.
אני הכנתי בינוניים, יצאו 6.
לקמח היטב את המשטח עבודה ואת המערוך.לכדרר כל חתיכה לכדור ולרדד לצורת עיגול, לא עבה ולא דק מדי.
למלא בכמות נדיבה של המילוי ולקפל מעל המילוי את הבצק, להדק קצוות עם מזלג או לקפל אותן בתנועה סיבובית.
הכל מוצג בהילייט באינסטוש: מאפה במחבת
לחמם מחבת גדולה, שטוחה וכבדה, לשמן במעט שמן ולטגן את המאפים, על אש בינונית, שלא ישרפו והבצק כולו יהיה עשוי ומוכן.
הזהיבו את המאפים היטב, מכל הצדדים.

זהו, כמה קל, כמה כייף, מתגמל, בריא, משביע ומפנק.

רק מגלה סוד קטנה, שעומדת לעלות הפתעה שווה עבורכם, בתחילת השבוע, באינסטוש, חובה לעקוב וחבל לפספס:
עדיסטוש