הפוסט היום מוקדש לאמהות נואשות,
הזועקות הצילו ומהר,
מיילים, הודעות בפרטי,
מה להכין ותכף הילדים במסגרות…
תעלי פוסט מלוח,
מתוק יש מספיק וגם די.
הילדים שלי לא אוכלים ת'סנדוויצ'ים,
אם כן רק שאלה עם ממרח מתוק…
באה לעזרה, יש לי ילדה כזו, של לא לסנדוויצ'ים.
קופסאות עמוסות בפירות, בעגבניות שרי, מקלות גזר ותמיד תמיד תשמח למאפה מלוח כלשהו.
אולי גם אתם וגם שלכם,
יאהבו, ישמחו על הגיוון.
מכינים מנה או שתיים, מקפיאים.מוציאים בבוקר בבוקר…טרי וטעים.
אם ממש רוצים, מכת חום של טוסטר אובן תתן פה אקסטרה פינוק.
שמחה מאד לשתף במתכון בסיסי, גנרי,
פשוט להכנה, פשוט מבחינת המרכיבים.
קחו אותו,
קשטו אותו בצבעים, בטקסטורות, בירקות מאודים, מוקפצים, זיתים ועגבניות.
שלבו קמחים, תבלינים…
חלופה נהדרת, מזינה, מפנקת ומגוונת לאחת מהארוחות, בוקר, צהריים, כשהילדים מחוץ לבית.
גם המאפינס יכול להפוך לסוג של 'סנדוויץ', אבל הוא כבר בקטגוריה משודרגת, בטקסטורה מפנקת…
הגבינה שהילדים שלי מאד אוהבים,
היא גבינת סויה משולבת, היא רכה ובמרקם שמנתי מהמם.
אצרף קישור למתכון שלה, תכינו אותה עם תוספות או בלי, לפי אהבתכם, 'כדור גבינה משגע'.
למתכון :
1 ושלושת רבע כוסות קמח כוסמין טרי בטחינה ביתית (ממליצה בחום)
1 כפית מלח עשבים
קורט צ׳ילי
3/4 כוס עשבי תיבול
2 כפיות אבקת אפיה
1 כף וחצי חומץ תפוחים
1 כוס וחצי חלב סויה ביתי או קנוי
4 כפות שמן זית
1/2 כפית חרדל דיז'ון
אופן ההכנה:
בקערית לערבב חלב סויה עם חומץ התפוחים.יווצר חלב מעט סמיך, מעין תהליך גיבון קל.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לשמן תבניות מאפינס.
הכמות הזו מתאימה ל 6 מאפינס גדולים ו 12 קטנים.
בקערה לערבב את החומרים היבשים.
להכין מראש את כל שאר המצרכים ולהוסיפם בבת אחת לקערת היבשים.
לערבב רק עד שלא יהיו גושים בבלילה.
להוריד את חום התנור ל 190 מעלות.
לצקת בעדינות קצת יותר מחצי גובה תבניות המאפינס.
לקשט בטימין/שומשום/קצח…ולהכניס לתנור לאפיה של כ 30-35 דקות.
תלוי בגודל התבניות.
לבדוק עם קיסם וחשוב שהמאפינס יזהיבו יפה יפה.
*** מזמינה אותכם מאד להצטרף לדף הפייסבוק 'דובדבנים של טעם', מתרחשים שם דברים יומיומיים…***
..שלום..
יצאו מאוד טעימים (עם זיתים ותירס) , אבל כמעט ולא תפחו, מה יכולה להיוה הסיבה?
הי אלי, לגבי ההתפחה, עירבוב יתר פוגע בהתפחה, אי כניסה מיידית לאחר העירבוב לתנור, עם איזה קמחים עבדת?
לבן, כוסמין רגיל, כוסמין מלא..
כמעט ללא ערבוב
כנראה משהו בריאקציה בין המרכיבים לא עבד.הכוונה לאבקת האפיה והחומץ.
שלום עדי, במקום חומץ תפוחים אפשר חומץ רגיל?
.com
הי קרן, בטח, אין שום בעיה.
הי עדי, עשיתי את גבינת הסויה לפי המתכון שלך ורוצה לעשות איתה מאפינס. אפשרי, נכון? כמה קמח עלי להוסיף? תודה
נהדר, בהחלט אפשר.מצאי מתכון שאת אוהבת למאפינס
אפשר בהחלט לשלב אותה
הי עדי, האם ניתן להמיר את החלב במים?
הי הי, פחות טעים, אך כן
היי עדי,
אפשר להשתמש רק בקמח לבן?
הי אור, בוודאי
אפשר חלב שקדים במקום?
אפשר.פחות מומלץ מבחינת המרקם הסופי של המאפים
היי עדי! תודה על המתכון! האם אפשר להשתמש בחלב אורז במקום? ובאיזה עשבי תיבול השתמשת? תודה מראש!!
הי חן, בשמחה רבה! חלב סויה מומלץ עקב הריקציה עם שאר המצרכים.אך בהחלט אפשרי גם עם חלבים צמחיים אחרים.עשבי תיבול, כל מה שאתם אוהבים!!!
אפשר לשךב עשבי תיבול מיובשים? וגם איזה עשבי תיבול את ממליצה להוסיף? יבשים או טריים?
הי רומי, כל מה שאת אוהבת, בזיליקום, פטרוזיליה, רוזמרין, אורגנו, זעתר…יבשים, טריים, הכל הולך פה טוב טוב
היי עדי, אילו עשבי תיבול את שמה מלבד טימין?
הי יסמין, כל מה שאת אוהבת, בזיליקום, פטרוזיליה, רוזמרין, אורגנו, זעתר…יבשים, טריים, הכל הולך פה טוב טוב