סופלקיס טבעוני, פיתות משגעות מקמח כוסמין מלא, שיפודי טופו וצזיקי, הכל בהכנה ביתית

סופלקיס טבעוני, פיתות משגעות מקמח כוסמין מלא, שיפודי טופו וצזיקי, הכל בהכנה ביתית,
חזרנו מחופשה קסומה, בכריתים שביוון, שבועיים נפלאים של יחד משפחתי, צפוף ואינטנסיבי, שכמותו לא חווינו כבר הרבה שנים.
מכל שינוי, נולד משהו אחר, לא פחות טוב מהמתוכנן.
היום ממש היינו אמורים לחזור מויאטנם.שינויים, לעיתים, מפתיעים, לא דופקים בדלת לפני, לא שואלים, לא מתאמים, ככה, פשוט נוחתים.
החופשת קסם הזו, נוצרה, בפחות מ 18 שעות, לפני שהתיישבנו במטוס, כולנו, כמעט ולא מאמינים שעשינו זאת.

את העוקץ (מממ…באסה) הפכנו לדבש סילאן, עם טרולים פיצקים יצאנו לדרך.
סגרנו לילה ראשון, קיווינו שאת האישור על הלילה השני נקבל כבר עם הנחיתה,
השאר, איתו ניזרום…

שנים שלא הייתי ביוון, גם לא חשבתי שאגיע לשם באוגוסט המטורף.
רצה מי שרצה וזה מה שיצא.
ואם יוון, אוזו, גירוס, מוסקה, סופלקיס, סלט יווני, שמן זית מופלא, זיתים משגעים, עלי גפן ופרחי קישוא ממולאים,
זה מה שגם עושה אותה כחופשת חלום, בנגיעות ים תיכוניות, הייי, אל תשכחו שאני כבר רחוקה…
ואני נעצתי נעצים על המפה, איפה ניתן למצוא מוסקה, טבעונית ואיכותית, סלט יווני עם 'פטה' טבעונית, גירוס וסופלקיס מעניינים,
לעיתים בקלות, לעיתים בליווי הסברים ובקשות מיוחדות,
תמיד, תמיד זכיתי למנות מפנקות, מפתיעות ו ט ב ע ו נ י ו ת !!!

החלטתי, שבמקום שכל אחד יעשה את העבודה מתחילתה ועד סופה, אעלה פוסט מלא, מפורט, על הטיול, חופשה, מקומות שווים לקניות, מסעדות ואפילו מלונות,
שנתנו את מה שנידרש, בהתאם לתוכניות ולמורכבויות, שלנו כטבעונים, אולי כמשפחה מטיילת ועוד ועוד…
אז יש ויש למה לחכות.

איפה היינו, עמוק עמוק בסופלקיס,
ומה יש לנו היום?
פוסט כייפי ומפנק, לארוחה נפלאה לקיץ, לערב, לשבת בצהריים, לקטנים, לגדולים,
ת ע נ ו ג  א מ י ת י !
הכנתי את השיפודים עצמם מטופו ביתי, את הפיתות ההההה אין לי מילים לתאר,מקמח כוסמין מלא טחון טרי טרי, את הצזיקי מיוגורט סויה ביתי, מה אגיד ואתאר???

סופלקיס טבעוני, פיתות משגעות מקמח כוסמין מלא, שיפודי טופו וצזיקי, הכל בהכנה ביתית
ל 6 מנות נפלאות ומשביעות

המתכון:
המצרכים:
לסופלקיס – השיפודים:
400 גרם טופו מוצק
2 כפות שמן
2 כפות יין לבן (אופציונלי)
3 כפות אורגנו וטימין טריים, רק העלים (אפשרי גם תבלין מיובש)
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת כורכום
1/2 כפית צ'ילי גרוס
מלח, בערך כפית
מיץ מחצי לימון
לפיתות המשגעות:
500 גרם קמח כוסמין מלא טרי
9 גרם שמרים יבשים
1 כף סוכר חום
1 כף מלח
2 כפות שמן זית
מים חמימים 300 מ״מ ,אולי יותר אולי פחות
לצזיקי:
400 גרם יוגורט סויה ביתי/או קנוי אך לא ממותק
2 מלפפונים צעירים וחסונים
1 שן שום
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
תוספות לבחירה:
בצלים סגולים פרוסים דק
עגבניות שרי טריות/צלויות במחבת פסים
רבעי בצל סגול צלויים במחבת פסים
פטרוזיליה קצוצה לפיזור על המנה
זיתים, בהגשה
שיפודים
שמן זית לטיגון הפיתות

אופן ההכנה:
נתחיל עם השיפודים, את הטופו יש לשטוף ולהספיג נוזלים בעזרת מגבת נייר.
לחתוך לקוביות בגודל ס"מ על ס"מ, פחות או יותר.להעביר לקופסה עם מכסה.להוסיף את כל שאר המצרכים.לסגור את המכסה ולנער היטב כמה פעמים.לשמור בקרור.ההמלצה שלי לפחות כמה שעות אם לא לילה.
הכנת הבצק: להכניס את כל החומרים למערבל, את המים רצוי להוסיף בהדרגה ובהתאם לצורך,
תלוי מאד בקמח שנשתמש בו.לעבד כ 10 דקות, הבצק אמור להיות רך, לח ונעים מאד ללישה.להוציא את הבצק לקערת התפחה ולמרוח את כולו במעט שמן זית.
לכסות היטב בניילון נצמד ומעליו מגבת.
לתת לבצק לתפוח ולהכפיל את ניפחו.
ללוש שוב את הבצק, להוציא ממנו את האוויר.
לחלק את הבצק באופן שווה לכדורים, אני שוקלת אותם.
150 גרם לאחת. לשמן את הכדורים מעט ולתת להם לתפוח שוב לשעה.
לקמח מעט את משטח העבודה, ולרדד כל כדור לעיגול, בקוטר של 20 ס"מ בערך.חשוב שלא תצאנה עבות מדי.
לחמם מחבת פסים, לשמן במעט שמן זית ולטגן את הפיתה עד הזהבה, להפוך צד ושוב עד הזהבה.כך להכין את כולן.רצוי להוסיף מעט שמן זית בין טיגון פיתה אחת לפיתה הבאה.
להעביר לצלחת ולכסות במגבת.
אם בחרתם לצלות עגבניות ובצל, זה הזמן.
להכין את הצזיקי, לערבב בקערית את כל המצרכים, לטעום ולתקן טעמים, לשמור במקרר.
שלב אחרון, צליית הטופו.לשפד 5-7 קוביות טופו על שיפוד, במחבת פסים עם מעט שמן זית, לצלות את השיפוד מכל הצדדים, עד שזהוב, צלוי עם סימנים יפים של הפסים.
הרכבת המנה: פיתה + צזיקי (אני אוהבת הרבה…) + שיפודים + שאר תוספות.
ניתן לצלות את קוביות הטופו ללא שיפוד וכך ניתן להגיש את הסופלקיס מגולגל, ראו תמונה.

העלתי פוסט חדש נוסף, ליחצו על הטקסט הבא:
יוון – כריתים לטבעוני – טיול משפחתי, שילוב מנצח בין העיר והסתלבט, לשימושכם והנאתכם בחופשה הבאה שלכם!

מוזמנים להצטרף אלי לדף האינסטגרם החדש שלי

ולדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם'