יש לי יומולדת והשנה היא חגיגה נחמדת,
מין גיל ועיתוי,
שאם ארצה ואם לא,
גורמים רגע ואולי גם שניים,
להגיגים נוגים,
נוגים יותר ונוגים פחות,
זמן כמו כל זמן ששום רגע אינו נמצא פה לבטלה
ואם לא ינוצל וישומש עד כלות…מה חבל.
בשנים האחרונות,
בעיקר מאז שעקרנו את ביתנו/חיינו לגרמניה
ואולי עוד קצת לפני,
הבנתי שהשינוי עומד לו ככה מפושק בדלת,
נותן לא נותן לעבור…
מה מוביל מה,
מה התחיל ואיפה,
גיל המעבר
הרילוקשיין
ההחלטה,
לצאת להרפתקה משפחתית כוללת,
כוללת כולה שלוש מזוודות
פריט וספר בעלי סימבול,
מעיל של פוקס ומגפיים של קרוקס,
לנחות במינוס 15 מעלות והכל הכל לבן…
אז חלפו להן כמה שנים,
התפאורה כמעט לא השתנתה,
שאריות של לבן,
בין שמש לגשם,
כתום סגול ותכלת…
אני איפה שהוא שם
בין הצבעים
השכבות
לפעמים הקרן
לפעמים אפורה
ותמיד משתנה
וגם קצת משנה…
לכבוד זאת יום ההולדת,
נתתי וקיבלתי את זאת המתנה,
הבלוג ׳דובדבנים של טעם׳!
הבית לכל מה שבי (כמעט) ובליבי,
ממולא בטעם ואהבה!
הפעם ברשותכם, בחרתי להכין לי עוגת זכרון-ילדות,
של זמן אביב.
הכי הכי שאהבתי
וכמה שהיתה פשוטה ועוד יותר פשוטה,
ככה אהבתי אותה יותר.
בהירה,
בלי בצק,
בלי צימוקים,
עם ניחוח עדין של קליפת לימון,
חס וחס שוקולד,
בלי העמסת קרם או קצפת,
עם כפית ועצמי,
אל תוך התבנית המלבנית,
בלי שורות ובלי גבולות…
משולש ראשון…
ובכל זאת, בארץ האוכמניות אני גרה…וקצת גדלתי…
ולעוגת גבינה…
לעוגה :
500 גרם יוגורט סויה טרי בטעם וניל * *(הכוונה ליוגורט השוכן במקררים, אם אין בנמצא בטעם וניל, בהמשך מפרטת איך וכמה וניל והמתקה להוסיף)
400 גרם טופו משי*
1/4 כוס חלב צמחי
7 כפות קורנפלור
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/4 כוס מיץ לימון
גרידת קליפת לימון צהבהב ויפה
80 גרם פודינג אינסטנט וניל
150 גרם אוכמניות טריות (או כל פרי/תוספת שחפצה נפשכם…)
אופן ההכנה :
בקערת מערבל מזון לשים את היוגורט, הסוכר והטופו, לערבל מעט, עד שתתקבל בלילה אחידה ללא גושים.
בקערית קטנה לערבב היטב חלב צמחי וקורנפלור, שהבלילה תיהייה חלקה ממש, להוסיפה לקערת המערבל, להוסיף גם את תמצית הוניל, מיץ וגרידת הלימון, הפודינג ולעבד יחד לבלילה ריחנית, מספר דקות.
להוסיף לבלילת הגבינה, את האוכמניות כשהן שטופות ומיובשות משאריות מים, לערבב בעדינות.
ניתן לרפד את התבנית בנייר אפיה עגול, משומן, לשפוך את הבלילה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ולאפות כשעה ורבע, העוגה עדיין מעט רכה…אל חשש מנוחה טובה …תעשה את המשך העבודה, כמובן להוציא מהתנור.
אני אוהבת את העוגה הזו עגולה, ניתן לאפות בתבנית קפיצית, כך נוח לחלץ אותה ולפרוס בקלות, השתמשתי בתבנית בקוטר 22.
חשוב לשים לב, בהתאם לתנור האפיה, שהקרום העליון והצדדים זהובים ומעט קראנצ'ים.
חשוב לא פחות, לתת לעוגה להתקרר להתייצב לילה במקרר או לפחות 6 שעות…ו ל ה ת ע נ ג !
שיהיה במזל…
עדי
* במידה ולא מצאתם טופו משי איכותי, אל ייאוש, השיגו טופו איכותי אחר, במרקם יחסית רך, כמו זה של קדיתא, השתמשו ב 350 גרם והוסיפו 50 גרם חלב צמחי.השאר הכל כמו שרשום במתכון.
** לגבי היוגורט, אם אין בנמצא יוגורט בטעם וניל, אך עדיין ממותק, הוסיפו כפית תמצית וניל נוספת.אם היוגורט אינו ממותק, הוסיפו עוד כ 1/4-1/2 כוס סוכר.
עדי שלום !!
לפני הכל המון מזל טוב!.
שאלה לי אליך, בחניות נמכרים שלושה סוגי טופו רך האם לקנות את הרך ביותר?
תודה רויטל! הבינוני, נראה לי שיתאים.יש על האיזה למה מתאים?
על האריזה, הכוונה
תודה רויטל!
הרך או הבינוני יתאימו.
בהצלחה
אפשר להשתמש בקמח טפיוקה במקום קורנפלור? תודה
האמת שלא ניסיתי, עקרונית לא אמורה להיות בעיה, אך תשובה מבוססת יותר קשה לי לתת.
רוצה להכין ממש עכשיו! 🙂 תודה ששיתפת בזיכרון והניחוחות… אולם מערבל אין לי. ערבול ידני / בלנדר? מה לדעתך?… תודה רבה שוב
הי נופר, בלנדר מוט או בלנדר רגיל, יעשו את העבודה.בשמחה ובהצלחה, עדי
היי עדי, הכמות של הקורנפלור היא באמת 7 כפות? כי נהיה לי מין גוש ולא הצלחתי לחלץ את הכף. אז שמתי במקום כמה כפות של עמילן אחר, ישר לבלילה, בלי החלב. נורא חשקתי בעוגה המדהימה הזאת אבל לא יצא לי. איפה טעיתי?
הי מונה,
את צודקת העוגה הזו באמת מפנקת, הכמות היא 7 כפות קורנפלור.הרעיון של החלב פלוס הקורנפלור הוא כדי שלו יווצרו גושים בבלילה וכמובן עזרה בייצוב העוגה עצמה. לפעמים העניינים תלויי חומרים ואולי היית צריכה להוסיף עוד מעט חלב צמחי כדי למנוע את הגושים.בסופו של דבר אפית את העוגה? אשמח לשמוע ממך ולעזור לך להכין את העוגת פינוק הזו.מחכה לתשובתך,
עדי
המון תודה על המתכון!
יוצא מעולה, טעים ומשמח!!
אשמח להוסיף- מדדתי את כמות היוגורט בנפח {כי בד"כ אני מכינה בעצמי ואין לי איך לשקול}
אז למי שתהתה זה יוצא שתי כוסות יוגורט 🙂
והאמת שבשבילי זה יצא קצת מתוק מדי, אז אם אוהבים ממש מעודן אפשר לשים טיפה פחות סוכר.
הי מיצי,
אני שמחה מאד לשמוע!!!
תודה על העידכון.
האמת היא שיש סוגים שונים של יוגורט, ממותקים פחות או יותר…
חג שמח!!!
עדי
הי עדי אני קולטת שהעוגה שלך שהייתי מכינה כל הזמן היא לא זו אלא אחרת דומה ונפלאה מאד אבל עם תחתית בצק קטן.
בקודמת אמרת לתת לעוגה להתייצב בתנור בגמר האפייה ולאחר כיבוי התנור עד שהיא בערך פושרת אם אני זוכרת נכון? גם בזו להשאיר בתנור אחרי כיבוי להתייצבות? תודה רבה תמר
הי תמר, גם את זו ניתן להשאיר להתייצבות בתנור, עם דלת פתוחה.זאת אכן ורסיה מעט שונה, ללא בצק ועם מסה גדולה יותר של 'הגבינה'.
היי רציתי לצפות את העוגה בציפוי דמוי שמנת חמוצה. חשבתי להשתמש בעוד יוגורט. האם כדאי לערבב אותו במשהו נוסף לפני ההקרמה בתנור?
תודה
הי יעל, לדעתי רק יוגורט לא יהיה מספיק יציב.מה דעתך להכין קרם ולשלב אותו לאחר האפיה? כשהעוגה מתקררת?
שמנת מתוקה, אינסטנט וניל וחלב צמחי כלשהו? או עם גבינת טופוטי עם סירופ מייפל ווניל?
היי,
גם אני חשבתי לאחר קריאת המתכון שהכוונה למעדן סויה בטעם וניל…
לאחר שהבנתי שלא- אשמח לראות תמונה במה מדובר או מהיכן ניתן לרכוש?
תודה!
הי קארין, במתכון הדגשתי יוגורט, אדגיש זאת שוב.יוגורט סויה של תנובה עושה עבודה טובה.בהצלחה, עדי
יוגורט סויה של תנובה הולך? אפשר לרכך טופו קשה ולהשתמש בו לעוגה?
הי אביגייל,
יוגורט סויה של תנובה מצויין, זו הכוונה לטרי.
לגבי הטופו הממש קשה, לא ניסיתי.אם ויש לך בלנדר מקצועי וחזק, שיכול לתת תוצאה חלקה ואחידה, בהחלט אפשרי לנסות.
לא מוצאת את הטופו משי?
היי עדי, אפשר לדעתך להכין את העוגה הזו במעבד מזון ?
הי אורנה, להכין את בלילת הגבינה לעוגה? עם הסכין בהחלט.לא עם מקציפים למינהם.צריכה להתקבל בלילה אחידה, רכה וללא גושים.בהצלחה
וואו הכנתי ויצא פשוט מעולה!!!! תודה ענקית על המתכון!!! פשוט, מהיר ומוצלח ממש! השתמשתי בתבנית קפיצית בקוטר 20 (כי לא הייתה לי אחרת) והיא יצאה יפה ויחסית גבוהה! אפיתי בלי טורבו והייתי צריכה להוסיף עוד 15 דקות זמן האפייה עד שהשחימה… יצאה רכה טעימה ויציבה!
נהדר, שמחה מאד שאהבתם!!! תודה על השיתוף והעדכון.חג שמח
אני עדיין לא בטוחה שהבנתי על איזה יוגורט מדובר. לתנובה יש מעדן סויה במתיקות מופחתת ויש גם משקה סויה. מדובר במעדן?
הי רבקה, יוגורט סויה טרי במתיקות מעודנת.לא משקה סויה.נמצא במקררים, של תנובה.
היי, הכנתי את העוגה ויצאה מאוד טעימה, אם כי מאוד דחוסה. יש דרך לגרום לה להיות אוורירית יותר? אולי אבקת אפייה?
תודה🙏
הי טל, שמחה שהעוגה יצאה טעימה.מעניין עם אילו מצרכים עבדת, איזה טופו?
עם טופו משי באריזה הכחולה, יוגורט של תנובה, וגבינת סויה של תנובה (במקום חצי מכמות היוגורט) וסוכר קוקוס במקום סוכר לבן. עירבלתי את כל התערובת במשך כמה דקות והיא לא נהייה קצפתית אלא נשארה קרמית. אפיתי על 180 למשך חצי שעה ( העוגה כבר התחילה ממש להשחים מלמעלה) ואחרי לילה במקרר המרקם היה דומה לגומי (כאילו שמתי ג׳לטין). אני נהנתי ממנה מאוד אבל החבר׳ה לא אהבו את המרקם
שלום עדי,
האם silken tofu באריזה הכחולה יתאים כאן?
והאם ניתן להשתמש בשבבי אגר אגר לייצוב במקום העמילו?
הי הי, על כל אריזה מצויין למה מתאימה.לגבי האגר, לדעתי אין צורך בו במתכון הזה
הי עדי
אצלי מתים על העוגה הזו כבר שנים!
לפיכך, אם אני רוצה להכין עוגה גדולה יותר, בתבנית 26, במקום 22, בכמה להגדיל את הכמות לדעתך? כמות וחצי?
תודה תמר
הי תמר, כמות וחצי, נראה לי שיהיה טוב
הי תמר, כן, כמות וחצי יהיה טוב, היא תצא גבוהה יותר
היי,
האם אפשר להשתמש בגבינת סויה של תנובה במקום טופו משי?
הי, נראה לי שכן.
היי עדי!
הכנתי את העוגה בהתאם למה שמצאתי …לא היו: טופו משי, יוגורט סויה ואפילו קורנפלור שכחתי לקנות😖 לפי המלצתך טחנתי טופו רגיל ( חבילה וחצי) עם שמנת סויה ומעט חלב סויה, והוספתי גביע גבינת סויה. במקום קורנפלור השתמשתי בקמח תפ"א. וכמובן הוספתי אוכמניות. שאר הדברים לפי המתכון ויצא מ ע ו ל ה
הבאתי לבת שלי ליומהולדת. תודה רבה על המתכונים😘❤🙏😌
עדי, איזו אלופה ואמיצה את! שמחה שיצא טוב ומזל טוב!
אשמח לשמוע על תחליפים אפשריים דווקא לאוכמניות…
כמעט כל פרי עונתי, טרי, מתוק וטעים.אננס, משמשים, דובדבנים, תותים, נקטרינה…
היי, טופו רך של שופרסל (משק ויילר) יתאים במקום משי?
הי טל, משערת שרצוי לתת תשומת לב למידת הסמיכות, לא ניסיתי איתו, אשמח לשמוע ממך תובנות.
תודה על השיתופים ????
נראה לך שניתן לאפות עם תחתית? (ביסקוויטים/עוגיות)
או שצריך לשנות משהו בהכנה/אפיה?
בשמחה.
למה לא.
לא צריך לשנות את מילוי העוגה.