

אתמול בבוקר קיבלתי שקית,
ריחנית.
מאמא של חברה של ג'ויה.
היא יודעת עלי רק קצת. הקצת הזה, הוא שאני אוהבת להכין אוכל ושיהיה ירוק…מעניין לא?

האמת, התרגשתי.
הבנתי שחלק ליקטה ביער הקרוב אליהם, חלק עובר שם במשפחה, הוסיפה זעתר נפלא מהאדנית שלהם, אני הוספתי סירפד…
כמה מופלא יצא.
הכל התחיל מזה שג'ויה חזרה יום אחד,
עם,'אמא את לא יודעת איזה טעים מה שאכלתי היום'
מן בורקס כזה, הבצק היה רך, בפנים היו ירוקים כאלה…

נו, שאלת מה זה? איך קוראים? איך עושים?
לא אמא, זה היה פשוט טעים.
אז יאללה, גשי לעבודה.
אני קיבלתי תיאורים, מיני ומיני, מתכון לבצק מהיר הכנה ואת אותה השקית.
השאר אילתורישיין שלי.כולל הצורה.
נכון, לא יצאו יפיהפיים, לא מדוייקים,
אך כולם היו בני.


אמת על הירוק, אמת על האהבה שלי.הכל אמת.
המילוי כאמור, ירוק…
ליקוטים, תרד בר או טרי, מנגולד, זעתר…מה שאוהבים וכמובן מה שמוצאים.
מעט אידוי וריכוך.
הבצק נפלא.לקחתי את מה ששלחה, את השמרים המרתי למחמצת, בארורררר שלא חייבים.
הקמח כוסמין, בתוספת קמח שיבולת שועל, להעשרה.
היא כתבה שהיא מוסיפה יוגורט סמיך לירוקים…אז אני גם…

פטאייר במילוי עשבי ליקוט, תרד בר, בהכנה מהירה ומשגעת
המתכון:
המצרכים:
לבצק:
500 גרם קמח כוסמין מלא/לבן (טרי, תמיד הכי טוב, טחון עם בלנדר ייעודי)/ 200 גרם קמח שיבולת שועל+300 גרם קמח כוסמין
1 כוס מחמצת פעילה ומבעבעת(רצוי להאכילה יום לפני ההכנה) / 9 גרם שמרים יבשים
3 כפות סוכר חום / סילאן טבעי
2 כפות מלח
1/3 כוס שמן זית
מים – עד 300 מ״ל, אולי פחות
למילוי:
2 צרורות ענק של זעתר/תרד/אחרים/מנגולד, שטופים היטב ומסוננים ממים
1 בצל סגול בינוני קצוץ
2 שיני שום
1/2 כפית סומאק
1/2 כפית כמון
פתיתי צ'ילי/פלפל שחור/לבן, לפי הטעם
כנ"ל לגבי מלח עשבים, לפי הטעם.
מלח לפי הטעם
1/2 כוס 'קרם פרש' טבעוני
אופן ההכנה:
נתחיל עם הבצק.
להכניס את כל החומרים למערבל, את המים רצוי להוסיף בהדרגה ובהתאם לצורך,
תלוי מאד בקמח שנשתמש בו.
לעבד כמה דקות, הבצק אמור להיות רך, לח ונעים מאד ללישה.
להוציא את הבצק לקערת התפחה ולמרוח את כולו במעט שמן זית.
לכסות היטב במגבת.
לתת לבצק לתפוח.
נעבור להכנת המילוי:
לאדות קלות בטיפה של שמן ומים את הבצל הקצוץ ושיני שום כשהן כתושות.
כששקוף ורך, להוסיף את הירוקים, קצוצים. לאדות כמה דקות, עד שכל הנוזלים מתאדים. לתבל, לטעום.להוסיף את השמנת, לתת להתקרר.
נחזור לבצק:
ללוש שוב את הבצק, להוציא ממנו את האוויר.
לקמח מעט את משטח העבודה, לכדרר את הבצק לכדור חלק ויפה. לרדד את הבצק לעיגול אחד ענק או שניים. לקרוץ עיגולים. קטנים/גדולים, מה ואיך שבא.
למלא בכמה שיותר מילוי…טוב נו לא להגזים, רק קצת…תכל'ס המילוי הוא התירוץ…
לסגור לחצי ירח. לצבוט היטב את הקצוות ובעדינות ללחוץ על כל המאפה, לשטח מעט.שהמאפה יהיה ללא בטן הריונית גדולה.
לחמם מחבת גדולה, נון סטיק חשוב!!! לשמן מעט. להזהיב את המאפים, מכל הצדדים. המאפים תופחים עוד בזמן זה.קחו בחשבון לגבי הגודל.
אם אין מחבת טובה, או שמעדיפים אפייה בתנור,חשוב להבריש את המאפים בתערובת של חלב צמחי – שמן זית – מעט קורנפלור(טפיוקה).ניתן כמובן גם לפזר מעט קצח.
לאפות עד שאפויים מספיק, יש לבדוק.זהובים וקראנצ'ים.
יאמ יאמ יאמי, התענגו הילדים.
תכינו כבר בכמות גדולה…המלצה חמה.
ייתכן וישאר מעט בצק, הפכו אותו לשבלול פיצה.
לעוד רעיון למאפים משגעים עם בצק ללא שמרים ומחמצת כלל? מאפים מהירי הכנה במחבת
להצטרף אלי ל'דובדבנים של טעם' – בואו בשמחה,
לאינסטגרם שוקק חיים?
המשך שבוע טוב
עדי

חוץ מזה שנראה מדהים וטעים💚
האם בכמויות הקמח מדובר על שילוב של הסוגים או לבחירה ביניהם?
תודה עמליה.הם מעולים.כל קמח ייעודי למאפים, נטול גלוטן יכול לעבוד פה.
וואוו נראה פשוט מעולה!!יש דרך להכין ללא גלוטן?
היי עדי, אין לי מחמצת. שמרים אני מניחה שיעשו את העבודה. מה היא כמות השמרים שיש להוסיף לדעתך?
בוודאי שיעשו.הכל מפורט במתכון.
שלום,
המתכון נראה מהמם. אני באמצע ההכנה. לא הבנתי מתי מכניסים את הקרם פרש.
תודה
אלינה
הי אלינה, את בטח כבר אחרי….מעניין מה עשית, בכל אופן מוסיפים אותו לסיר הירוקים כשכבר מוכן הכל ונותנים לבלילה להתקרר.