
פרמז'ן – פתיתי גבינת פרמז'ן טבעונית
𝔼𝕒𝕤𝕪 𝕋𝕒𝕤𝕥𝕪 ℍ𝕖𝕒𝕝𝕥𝕙𝕪 𝕍𝕖𝕘𝕒𝕟 ℙ𝕒𝕣𝕞𝕖𝕤𝕒𝕟 ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖
כל כך הרבה זמן אני רוצה להעלות פוסט על פרמז׳ן טבעוני, זה שקבוע נמצא אצלנו במקרר ומצטרף לכל מנה כמעט, כן כן זה ממכר…
ב 2 דקות עבודה, לא שלכם אפילו,
מתקבלת הגבינה המשגעת הזו.
וכולה מכמה מצרכים שבטוחה שאת מרביתם יש לכם כבר במטבח.
אין לכם מושג,
רק עד שתכינו אותה,
כמה היא משדרגת, כל מנה מהמטבח האיטלקי וגם לא🌿
אתמול הכנתי אותה בצהריים, כי בסופ״ש שעבר מה שהיה נעלם כלא היה… הקפצתי זוקיני, שהוגש כסלט קליל מעלי אורגולה ואין מוש מלפזר מעל, לא לא קצת, אלא קצת הרבה של זו המקפיצה…ואיך איך עוד לא שיתפתי אותה אתכם בבלוג.
אז לא אבכה על פרמז׳ן שנגמר וגם לא על חלב שקדים שנשפך,
סליחה
שלא
ורק עכשיו…


נכון שהיא שייכת למטבח האיטלקי,
אבל אגלה לכם סוד קטן, היא משדרגת מטבחית, כל מנה ואוכל.
פעם הייתי מכינה ממנה מעט, שיהיה ליום של פיצה, ליום של פסטה, מכינה אותה במיוחד לסלט קיסר, לפזר על מרק מינסטרונה,
היום אני מכינה בכל פעם כמות, של 2 כוסות, שומרת בצנצנות סגורות במקרר, עד למנה הבאה,
לפעמים גם לנישנוש על הדרך…שששש….

היא טעימה!!!
היא חזקה!!!
היא ממש סוג של תבלין משמעותי, עם אקסטרה נגיסות, אקסטרה בריאות, וכייף שאפשר להכין אותה בצ'יק.
היא נשמרת במקרר, ממש טוב, אפשר להקפיא גם.
וממה היא עשויה? ממיקס של אגוזים.
וגם קצת טעמים ותבלינים.
בתוספת שמרי בירה, שיש הסוגדים להם ויש שלא.
מבחינתי הם כלי עזר.
ניזכרתי עוד כשהייתי ילדה, צעירה ממש, היתה לנו שכנה – חברה, שהיתה כבר לא ילדה,
והמטבח שלה, היה מלא בהפתעות, בקופסאות, עם מדבקות ושמות מוזרים ומשונים,
וכל פעם שהייתי באה להיות איתה, היינו קוטפות מה שצמח לו בגינה, ומכינות לנו ביחד משהו מיוחד, משהו מעולם אחר, זר וחדש.
אחת הקופסאות היתה עם שמרי בירה.


בטח כבר שמעתם עליהם.
שמרי בירה הם שמרים שאינם פעילים, אפשר למצוא אותם בבתי טבע בצורה של אבקה או פתיתים.
באנגלית נקראים Brewers' Yeast או Nutritional Yeast.
אני משתמשת בהם במנות ובמתכונים הגבינתיים.
אין צורך בכמות גדולה, טעמם חזק, דומיננטי,
ניתן לשלב אותם בפשטידות, מאפים, גבינות, לבזוק אותם ככה כמו שהם, אני מעדיפה אותם בתוך תערובת שעוטפת, מעשירה ומדגישה, כמו זו של הפרמז'ן.
האבקה הדקה הטחונה, מרוכזת יותר מהפתיתים.ניתן להשיגם נקיים מגלוטן, אורגניים.
ממליצה שיהיו במטבח. אלא אם ממש ממש לא התחברתם לטעמם.
אגב, יתרון נוסף, הם ממש מסמיכים תבשיל, מרק, רוטב…קחו בחשבון.

פרמז'ן – פתיתי גבינת פרמז'ן טבעונית
𝔼𝕒𝕤𝕪 𝕋𝕒𝕤𝕥𝕪 ℍ𝕖𝕒𝕝𝕥𝕙𝕪 𝕍𝕖𝕘𝕒𝕟 ℙ𝕒𝕣𝕞𝕖𝕤𝕒𝕟 ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖
מתכון:
המצרכים:
1 וחצי כוסות מיקס אגוזים: מקדמיה/קשיו/צנוברים/ברזיל – לפחות שניים מהרשימה
1/2 כוס שמרי בירה באבקה/ 3/4 כוס בפתיתים
1 כפית אבקת שום
1 כפית מיץ לימון טרי, אופציונלי
1/2 כפית זרעי חרדל צהוב בלבד, אופציונלי
1/4 כפית פלפל לבן טחון
קורט כורכום
1/2 כפית מלח המלאיה
אופן ההכנה:
במעבד מזון/פודפרוססור, עם להב הסכין, להתחיל לטחון את האגוזים שבחרתם ואת זרעי החרדל, עדיף בפולסים.כדי לא להגיע לטחינה חזקה, שהופכת לעיסה דביקה את התערובת. חשוב לעצור ושוב להפעיל, כדי לקבל את האפקט הפירורי. להוסיף את כל שאר המצרכים.שוב בטחינה בפולסים.
תגיעו לפירורים בגודל שאתם אוהבים, אני מעדיפה לא דק דק, יש בזה אלמנו של נגיסות, בגודל ממש כמו בתמונה.
להעביר לצנצנת נקייה וסגורה למקרר.
משדרג כל תבשיל, מרק, פסטה, גבינות…
הנה עוד כמה מתכונים שווים עם שמרי הבירה:
גבינת אגוזים ועשבי תיבול, טבעונית ומטריפה
'גבינת מוצרלה'

אפשר גם עם אגוזי מלך ושקדים למשל…? צירופים של אגוזים אחרים?
אלוש, לא ניסיתי…יהיה מעניין לנסות
חזרתי לעדכן שניסיתי את התערובת עם אגוזי מלך ושקדים מולבנים. מבחינת ויזואלית יצא אחרת לגמרי ממה שבתמונה..מבינה שזה גם תלוי בטחינה של האגוזים. ולגבי הטעם…אני דיי חדשה עם עניין אבקת השמרי בירה (אני השתמשתי באבקה) ונראה לי שהטעם שלה דיי השתלט על התערובת.. אולי כדאי להוסיף אגוזים למתן את הטעם?
תודה! מבחינה ויזואלית כמובן, הצבע כהה יותר של האגוזים.מכיוון שהכנת שונה, שחקי עם זה.אל תשכחי שלט אוכלים אותה ככה…נסי על / עם…ודווחי
האגוזים קלופים טבעיים או קלויים עם הקליפה?
קלופים טבעיים